ГЕРБ: БСП обикаля като просяк да лъска имидж

ДПС плаши с вот на недоверие заради Сребърния фонд
25 апр 2012 12:30,
67
ГЕРБ: БСП обикаля като просяк да лъска имидж
БСП иска референдум за АЕЦ "Белене" Снимка: архив, БТА

Опозицията се опитва да отклони вниманието на обществото и да подмени дневния ред. Това са казва в декларация на ГЕРБ по повод новата пленарна сесия на НС. В началото на днешното заседание политическите партии представиха приоритетите си.

„С гласовете на парламентарното мнозинство кабинетът на премиера Бойко Борисов преодоля успешно вече три вота на недоверие. По своята същност всички те бяха абсолютно безпочвени и целяха единствено подмяна на дневния ред на обществото“, твърдят управляващите.

Според тях е станал ясен задкулисният замисъл на БСП - „единствено лъскането на вашия партиен имидж и политическа реабилитация". 

"Днес обаче всички вече сме свидетели, че вие, колеги в ляво, не можете да съберете дори нужните ви подписи, за да поискате вот на недоверие. Каква политическа алтернатива може да представлява партия, която обикаля като политически просяк в търсенето на 8 подписа? За всички е очевидно, че в резултат на вашите вътрешни лидерски скандали, принципите на вашата партия бяха пожертвани.

Положителното в случая според нас обаче е това, че вече никой не иска да стои на една страна с БСП. Вероятно вече всички партии разбраха, че вие колеги от БСП, никога не сте искали да строите АЕЦ "Белене", заявиха още от ГЕРБ.

Сред приоритети на ПГ на ГЕРБ през новата сесия е продължаването на усилията за запазване на постигнатата
финансова стабилност на фона на световната финансово-икономическа криза, както и повишаването на конкурентоспособността на българската икономика.

„Нямаме притесненията да останем сами нито в парламента, нито сред своите политически опоненти, когато защитаваме национална кауза“, отвърна червеният депутат Ангел Найденов в отговор на декларацията на ГЕРБ.

По думите му Коалиция за България ще бъде непримирима и активна опозиция, следваща потребностите и очакванията на хората и предлагаща реалистични и разумни решения.

Сред целите и задачите на червените на челно място заемат усилията за предизвикване и провеждане на референдум за изграждането на АЕЦ "Белене" и гарантиране бъдещето на ядрената енергетика.

Найденов отправи критики към действията на кабинета по отношение на сектора за сигурност.

„Свръх концентрацията в ръцете на един човек, но не на президента, министър-председателя или председателя на НС, а на ресорния вицепремиер и министър на вътрешните работи, е не просто неприемливо, а е опасно“, предупреди той.

Следващият вот на недоверие към кабинета може да бъде заради готвените промени в т.нар. закон за Сребърния фонд и финансовата стабилност. За това предупреди от парламентарната трибуна от името на ПГ на ДПС Йордан Цонев.

„Може да сте сигурни, че по тази тема няма да тичаме да събираме подписи“, увери той управляващите от ГЕРБ.

От своя страна лидерът на ДСБ Иван Костов предупреди, че ако няма мерки и ако споделяме необосновани надежди за външна подкрепа, ще дочакаме изборите в тежки икономически условия.

„На фона на влошаващата се икономическа ситуация у нас и в еврозоната парламентът и правителството да фокусират вниманието си върху стимулиране на икономиката и оживяване на заетостта на основата на вътрешни фактори“, препоръча той.

Според него това означава облекчаване на данъчните, законодателните, организационните условия за малкия, средния бизнес и самонаетите лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ МОЖЕ БИ ВЕЧЕ Е ИЗХАРЧИЛО СРЕБЪРНИЯ ФОНД!УЖАС!!!
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Започва кампанията "е - гласувам" на изборите, присъединете се и поканете приятели!facebook/events/108994662570101/Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто - да го направиш. Николай ХайтовАсоциация на потребителите на телекомуникационни и Интернет услуги - АПТИУ, няма до този момент кауза, зад която сме застанали и да не сме извели в полза на българските потребители.
47
1
 
3
 
! Отговори
do 58 преди 12 години
Razbira se 4e BSP sa vaspitana partia- te mnogo vaspitano kradqha ot naroda, ubivaha horata, prashtaha gi po BELENE i SKRAVENA I s kradenite ot nas pari si jiveiat v lux -kakva rafinirana partia, kakvi blagorodni hora?- 4ak da im se poklonish.
46
3
 
2
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
OBIKALILI SME BILI KAT PRUSTACI MI S GOCE I SER GEI KAK DA OBIKALIME KAT PEDERASI LI A
45
5
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ Е В ОПАСТНО преди 12 години
ДОБРЕ Е,ЧЕ БСП СЕ ДЪРЖАТ ВЪЗПИТАНО,НО НЕ Е ДОСТАТЪЧНО.ВСЕ ПАК,ОТ ЕДНА ОПОЗИЦИЯ СЕ ОЧАКВА ПО-ТВЪРД ХАРАКТЕР.ОСОБЕНО,КОГАТО ДЪРЖАВАТА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ *** И КАЛИНКИ.ЦИРК"БОРИСОВ" СЕ СКАПВА,НА ХОРАТА ИМ Е ВСЕ ПО-ЗЛЕ И НЕ ИМ Е СМЕШНО ОТ НОМЕРАТА НА КЛОУНА.ТИХОМЪЛКОМ ВСИЧКО ОСТАНАЛО СЕ РАЗГРАБВА,А МЪЛЧАНИЕТО НА ОПОЗИЦИЯТА ПРЕД БЕЗОБРАЗИЯТА НА МУТРАТА И ЦВЕТИСТИЯ Е СЪГЛАСИЕ С ТЯХ.И ПИТА СЕ:КОЙ ЩЕ НИ ЗАЩИТИ ОТ ЗАКОРАВЕЛИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ВЪВ ВЛАСТТА,БАНКИТЕ ИМ,ГНУСНИТЕ МЕДИИ.ДЕМОКРАЦИЯТА Е В ОПАСТНОСТ И
44
3
 
2
 
! Отговори
до 53 преди 12 години
Прав си, но с една-две поправки. Първо, и без ГЕРБ Янето и Волен са си за подигравки. Колкото до опозицията, тя сама се разбива, то затова и гербавите си разиграват коня както си искат - насреща няма кой "бау" да им каже
43
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Надявам се много скоро и ГЕРБ да си лъскат image, демек образа.Че вече не се траят с глупостите си.
42
2
 
6
 
! Отговори
иво преди 12 години
Много гот. Ако решиме да си санираме панелките , ще получиме 300 мил. безвъзмедно.И ще ни излезе само 60-70 лв. месечно до краят ни.Че Топлофикация не ни ли стига???
41
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Опозицията е слаба, вярно. Но депутатите от ГЕРБ пък хич ги няма. Доказаха, че са прости, че са мекотели, че всъщност са едни безмозъчни пръсти за гласуване. Борисов не уважава българите, не веднъж ни е обиждал. Но такава подигравка към собствените му партийци, никъде другаде няма. Депутати на ГЕРБ са жалки.
40
7
 
17
 
! Отговори
0 преди 12 години
Много е нагло. ГЕРБ сами приеха правилник за НС, с който се забранява номадството. След това започнаха да присламчват депутати от РЗС, Атака към своята партия. Няма значение, дали са ги изнудвали, шантажирали или са обещавали пари. Важното е, че освен, че разбиха опозицията и се подиграха с Янето и Волен взеха и субсидията. Така ГЕРБ хем богатее, хем убива демокрацията. Цецка кухата дори не знае, че има власт като Борисов и се държи наведена поза.
39
11
 
24
 
! Отговори
ООООООХ!!!!!!!! преди 12 години
АЗ НЕЗНАЯ КЪДЕ ОБИКАЛЯТ ОТ БСП НО ВИЖДАМ КАК ПО ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИИ ВСЯКА СУТРИН ИМА МИНИСТЪР ИЛИ ОТ ГЕРБ НЯКОЙ -ВЕЧЕ И ТЕЛЕВИЗИЯ НЕМОЖЕМ ДА ГЛЕДАМЕ - А ЯНЕ ТАЗИ СУТРИН БЯГА ОТ ЕДНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ В ДРУГА СТАВА СМЕШЕН - КАКВОТО И ДА ПРАВЯТ БСП СЕ ДЪРЖАТ ДОСТА ВЪЗПИТАНО И МНОГО ДОБРЕ СА ЗПОЗНАТИ С ВСИЧКО ....
38
3
 
9
 
! Отговори
до гербера 47 преди 12 години
А най-големият % са ***, като теб :))))))
37
15
 
8
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Познайте кой пропагандира политиката 'всички са маскари и ***'...Някъде прочетох в коментарите,че някакъв индивид щял по-добре да гласува за БСП....Гласувайте децата ви никога да не се върнат,да ви лъжат и грабят внуците на партизаните,да ви управляват доносници и агенти на зловеща политическа полиция
36
6
 
24
 
! Отговори
Д-ра до 47 преди 12 години
А за ГЕРБ *** и тъпите + фалшивите бюлетини, които са най-големият процент, а ехит пола си го заври там където слънце не огрява!?
35
2
 
3
 
! Отговори
до платения преди 12 години
Ей платен СЕЛЯНИН оди се гръмни!
34
17
 
10
 
! Отговори
мухахахахаха преди 12 години
искам да се изходя през изспускателния ми отвор.някоя червена *** да иска да изяде производството ми
33
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според същите социологическите изследвания,цитирани от анонимника,крадците,наричащи себе си БСП няма да могат да сформират и коалиционно правителство,защото видно от последния вот на недоверие никой вече не иска да е с тях.
32
5
 
16
 
! Отговори
На 40 преди 12 години
Оправи си граматиката в частта за употребата на звука "й" в единствено и множествено число.Не приемам мнения от полуграмотни.Да не говорим за опитът да пишеш на немски.Измисли нещо, не повтаряй чужди изтъркани фрази.Благодарение на руския "експанзионизъм" цяла Европа си топли дупетата.Що чини тук американският ?Не желая България да е ***! Интересите ни са към най-близката и богата на всичко славянска страна-Русия!
31
3
 
7
 
! Отговори
До С техните камъни преди 12 години
Ех мечти,мечти
30
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според социологическите изследвания *** , наричаща себе си ГЕРБ, макар, че ни върна сто години назад, с 30% не може да направи самостоятелно правителство.Ако купят всичко и го нагласят и този път, вече няма да има никакви съмнения колко са фалшиви.Очертава се интересна интрига, която ще ни довърши.Не желая да ме управляват прости алчни хора.Не съм ги избрал аз, не искам да живея примитивно!Не уважавам и не приемам партийното ренегатство!