ГЕРБ: БСП обикаля като просяк да лъска имидж

ДПС плаши с вот на недоверие заради Сребърния фонд
25 апр 2012 12:30,
67
ГЕРБ: БСП обикаля като просяк да лъска имидж
БСП иска референдум за АЕЦ "Белене" Снимка: архив, БТА

Опозицията се опитва да отклони вниманието на обществото и да подмени дневния ред. Това са казва в декларация на ГЕРБ по повод новата пленарна сесия на НС. В началото на днешното заседание политическите партии представиха приоритетите си.

„С гласовете на парламентарното мнозинство кабинетът на премиера Бойко Борисов преодоля успешно вече три вота на недоверие. По своята същност всички те бяха абсолютно безпочвени и целяха единствено подмяна на дневния ред на обществото“, твърдят управляващите.

Според тях е станал ясен задкулисният замисъл на БСП - „единствено лъскането на вашия партиен имидж и политическа реабилитация". 

"Днес обаче всички вече сме свидетели, че вие, колеги в ляво, не можете да съберете дори нужните ви подписи, за да поискате вот на недоверие. Каква политическа алтернатива може да представлява партия, която обикаля като политически просяк в търсенето на 8 подписа? За всички е очевидно, че в резултат на вашите вътрешни лидерски скандали, принципите на вашата партия бяха пожертвани.

Положителното в случая според нас обаче е това, че вече никой не иска да стои на една страна с БСП. Вероятно вече всички партии разбраха, че вие колеги от БСП, никога не сте искали да строите АЕЦ "Белене", заявиха още от ГЕРБ.

Сред приоритети на ПГ на ГЕРБ през новата сесия е продължаването на усилията за запазване на постигнатата
финансова стабилност на фона на световната финансово-икономическа криза, както и повишаването на конкурентоспособността на българската икономика.

„Нямаме притесненията да останем сами нито в парламента, нито сред своите политически опоненти, когато защитаваме национална кауза“, отвърна червеният депутат Ангел Найденов в отговор на декларацията на ГЕРБ.

По думите му Коалиция за България ще бъде непримирима и активна опозиция, следваща потребностите и очакванията на хората и предлагаща реалистични и разумни решения.

Сред целите и задачите на червените на челно място заемат усилията за предизвикване и провеждане на референдум за изграждането на АЕЦ "Белене" и гарантиране бъдещето на ядрената енергетика.

Найденов отправи критики към действията на кабинета по отношение на сектора за сигурност.

„Свръх концентрацията в ръцете на един човек, но не на президента, министър-председателя или председателя на НС, а на ресорния вицепремиер и министър на вътрешните работи, е не просто неприемливо, а е опасно“, предупреди той.

Следващият вот на недоверие към кабинета може да бъде заради готвените промени в т.нар. закон за Сребърния фонд и финансовата стабилност. За това предупреди от парламентарната трибуна от името на ПГ на ДПС Йордан Цонев.

„Може да сте сигурни, че по тази тема няма да тичаме да събираме подписи“, увери той управляващите от ГЕРБ.

От своя страна лидерът на ДСБ Иван Костов предупреди, че ако няма мерки и ако споделяме необосновани надежди за външна подкрепа, ще дочакаме изборите в тежки икономически условия.

„На фона на влошаващата се икономическа ситуация у нас и в еврозоната парламентът и правителството да фокусират вниманието си върху стимулиране на икономиката и оживяване на заетостта на основата на вътрешни фактори“, препоръча той.

Според него това означава облекчаване на данъчните, законодателните, организационните условия за малкия, средния бизнес и самонаетите лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
9
 
29
 
! Отговори
С техните камъни преди 11 години
ГЕРБ да не злорадстват, че в следващия парламент може те да са тия дето ще просят за 8 гласа, че и по-малко може от чужди партии. То практиката е на всеки следващи избори настоящите управляващи да са следващата опозиция. Да не стане "присмял се хърбел на щърбел"
28
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 30-33 Хей "байовци", що си не гледате пенсийте дето Ви плащаме в тая криза и които не заслужавате, ами бръщолевите комунистическите глупости, които ви чете местния "партай-геносе" и които имат толкова общо с действителността, колкото Гоце с честността:) Съсипахте нашият живот, съсипахте и живота на вашите внуци и пра-внуци с престъпния комунистически експеримент и слугуването на руския експанзионизъм! Но, имате нахалството да давате акъл какво и как още да се направи! Е, това е архинахалство
27
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Kutev razdava diskove s pesenta <Posleden vals>.
26
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев и Първанов,се бият в гърдите за АЕЦ Белене,ама трябва да го правят като в Япония....с нож в ръка.
25
9
 
27
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
И друго ми направи впечатление - БСП говореха за скрита приватизация на АЕЦ Козлодуй и ТЕЦ.... И какво се оказва - Делянчо отново заеквайки, призна за такава в Козлодуй, но само за 20%. Не вярвам. Още помня за един търг ли, обществена поръчка ли, за която Румен Овчаров беше написал името на победителя и го беше сложил в плик. И какво стана - взе, че позна! Същото ще излезе и със скритата приватизация на двата обекта. Тези ще разпродадат държавата, ще опънат милиарди и кой откъдето дошъл, а ние..
24
12
 
31
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
До 8 - Снощи гледах пресконференциите на БСП и ГЕРБ за БЕЛЕНЕ. Защо не са я построили - ами добре обясниха, че докато са управлявали,проектът е стигнал до подаване заявления за издаването на лиценз. След идването на ГЕРБ на власт какво направиха те? И да ме извинят поддръжниците на ГЕРБ, обаче управляващите са гола вода! Къде, къде БСП си говориха спокойно, с цифри нещата по проекта, докато Делянчо четеше и смяташе нескопосано, сричаше от едно листче, че чак щях да заспя! Пък сметките .... ужас!
23
11
 
39
 
! Отговори
народа преди 11 години
Какво свърши ГЕРБ/Групировка Единствено за Разграбване на България/ през този период .Погледнато реално минус нула това е по лошо от нула .Направиха хората от бедни по бедни ,от работни безработни .Накараха ни да живеем като *** ден за ден.Селата и градовете остават без хора .Излезнете от тази София и виште на какво положение сме .Почти всички в работоспособна възраст минават през Терминал 2 и не мислят изобщо за връщане .Народа мизерува а те господа управляващи си раздале за 2011 година 100 милиона лева бонуси .Това е гавра с народа .Народа ни живее в постоянен страх .Убийствата и грабежите вече се ежедневие.Стреляме се като в някакъв екшан филм.Незнам до сега да е правен обир на бронирана кола и то за 2 милиона лева .Вместо министара на МВР да се занимава с работата си той ходи по какви ли не телевизиони канали и по какви ли не форуми на ГЕРБ.Наистина се строят прословути магистрали но всичко тове е с една цел грабене .Не напразно вече народа говори за Борисов като Борисов30%.Има някакъв резон в това .Всичко което творят и правят е една голяма тъпотия .Взеха ни здравните осигуровки ,Взимат сребърният фонд преди това опоскаха 4,5милиарда от държавният резерв и ако това е икономическо развитие. навярно затова сме на последно място в Европа и 10 като най-нещастната нация в света .Опомнете се и слезнете на земята .Господ бави но незабравя
22
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-голямата грешка на БСП - другаруването с ДПС. Халал да са му на Борисов
21
15
 
7
 
! Отговори
Ако преди 11 години
БКП направи отново коалиция с ДПС при гласуването на вот на недоверие, само заради Доган и последните оредяли редици на БКП от баби и дядовци няма да гласуват за тях.ДПС им изяде главата на тези избори. Само др. Корнезов ще гласува, с пушка на рамо:))))))
20
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Точно тая декларация е опит за отклоняване на вниманието, мутро-комунисти смотани !!!3 годинки оправдание с другите.Боже опази, но тия ще принудят сумати народ да гласуват за БСП-то, само и само да се оттървем от тях.
19
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-точно казано: ПРОШЛЯЦИ. Просяците са по-достойни от червената ***. Те просят за хляб,а другарите и другарките за власти далавера. И никакъв референдум отдоказани лъжци и некадърници.
18
18
 
12
 
! Отговори
упорито преди 11 години
и тъпо вървят по пътеката на Белене комунистите и си копаят гроба. Станишев не вижда ли,че и слепите разбрах за далаверите там или е толкова шашардисан, че не може да разбере ,че сам се закопава.
17
20
 
11
 
! Отговори
прасчо преди 11 години
Там дето е минал комунистически ботуш............трева не никне,само тъпота и скудоумие.Аз пък не искам въпросите за ядренета енергетика,да се решават от Референдум,правен с полуграмотни хора,готови да се продадат срещу шише ракия и 5 кебапчета г-н Цонев...Така че,лижете на г-н Сокола перата и не ни занимавайте с тъпотиите си,всички помним и знаем защо сте в ДПС....И две пици за в къщи моля !!!!
16
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тикво,много има да лъскаш още бастуна на БСП.
15
7
 
15
 
! Отговори
до 7-ми преди 11 години
не са ти виновни от ГЕРБ, че си неграмотен
14
6
 
19
 
! Отговори
Бай Иван Пловдивски преди 11 години
Костов, Костов и ти си една мишуга, същата като Гея Сергей и малкото седерасче Мартин Димитров!
13
3
 
5
 
! Отговори
do 10 преди 11 години
A предишните ,казваха ли за нещо.....?
12
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
подмяна на дневния ред на обществото, твърдят управляващитеКакъв е днешния ред:-огромна безработица-350 000 нови безработни-замразени заплати от 3 г.-всекидневно повишаване на на всичкотегли се заем от 4 милиарда
11
8
 
31
 
! Отговори
и друго! преди 11 години
Станишев е по-добър от Първанов ,като човек с Европейско мислене и по-боен опозиционер!
10
20
 
5
 
! Отговори
ДО 10 преди 11 години
В момента ---ТЕ са шефовете ,нека и те да се облажат ,не само 3-ната ламя ---20г.!