ГЕРБ: БСП обикаля като просяк да лъска имидж

ДПС плаши с вот на недоверие заради Сребърния фонд
25 апр 2012 12:30,
67
ГЕРБ: БСП обикаля като просяк да лъска имидж
БСП иска референдум за АЕЦ "Белене" Снимка: архив, БТА

Опозицията се опитва да отклони вниманието на обществото и да подмени дневния ред. Това са казва в декларация на ГЕРБ по повод новата пленарна сесия на НС. В началото на днешното заседание политическите партии представиха приоритетите си.

„С гласовете на парламентарното мнозинство кабинетът на премиера Бойко Борисов преодоля успешно вече три вота на недоверие. По своята същност всички те бяха абсолютно безпочвени и целяха единствено подмяна на дневния ред на обществото“, твърдят управляващите.

Според тях е станал ясен задкулисният замисъл на БСП - „единствено лъскането на вашия партиен имидж и политическа реабилитация". 

"Днес обаче всички вече сме свидетели, че вие, колеги в ляво, не можете да съберете дори нужните ви подписи, за да поискате вот на недоверие. Каква политическа алтернатива може да представлява партия, която обикаля като политически просяк в търсенето на 8 подписа? За всички е очевидно, че в резултат на вашите вътрешни лидерски скандали, принципите на вашата партия бяха пожертвани.

Положителното в случая според нас обаче е това, че вече никой не иска да стои на една страна с БСП. Вероятно вече всички партии разбраха, че вие колеги от БСП, никога не сте искали да строите АЕЦ "Белене", заявиха още от ГЕРБ.

Сред приоритети на ПГ на ГЕРБ през новата сесия е продължаването на усилията за запазване на постигнатата
финансова стабилност на фона на световната финансово-икономическа криза, както и повишаването на конкурентоспособността на българската икономика.

„Нямаме притесненията да останем сами нито в парламента, нито сред своите политически опоненти, когато защитаваме национална кауза“, отвърна червеният депутат Ангел Найденов в отговор на декларацията на ГЕРБ.

По думите му Коалиция за България ще бъде непримирима и активна опозиция, следваща потребностите и очакванията на хората и предлагаща реалистични и разумни решения.

Сред целите и задачите на червените на челно място заемат усилията за предизвикване и провеждане на референдум за изграждането на АЕЦ "Белене" и гарантиране бъдещето на ядрената енергетика.

Найденов отправи критики към действията на кабинета по отношение на сектора за сигурност.

„Свръх концентрацията в ръцете на един човек, но не на президента, министър-председателя или председателя на НС, а на ресорния вицепремиер и министър на вътрешните работи, е не просто неприемливо, а е опасно“, предупреди той.

Следващият вот на недоверие към кабинета може да бъде заради готвените промени в т.нар. закон за Сребърния фонд и финансовата стабилност. За това предупреди от парламентарната трибуна от името на ПГ на ДПС Йордан Цонев.

„Може да сте сигурни, че по тази тема няма да тичаме да събираме подписи“, увери той управляващите от ГЕРБ.

От своя страна лидерът на ДСБ Иван Костов предупреди, че ако няма мерки и ако споделяме необосновани надежди за външна подкрепа, ще дочакаме изборите в тежки икономически условия.

„На фона на влошаващата се икономическа ситуация у нас и в еврозоната парламентът и правителството да фокусират вниманието си върху стимулиране на икономиката и оживяване на заетостта на основата на вътрешни фактори“, препоръча той.

Според него това означава облекчаване на данъчните, законодателните, организационните условия за малкия, средния бизнес и самонаетите лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
31
 
24
 
! Отговори
факт! преди 11 години
Още една ХРАНИЛКА на БСП ----умря.......АЕЦ -БЕЛЕНЕ!А какви НАДЕЖДИ ИМАХА....?
8
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо ГРАБ не каже нещо за намерението им да приватизират 20% от БЕХ???
7
27
 
19
 
! Отговори
ЕС преди 11 години
Опозицията -----НЯМА ДУМАТА,поне още 200 години!
6
24
 
19
 
! Отговори
....? преди 11 години
А къде спа БСП та не построи ---Белене ?Или си мислеха ,че още 100 г.,ще управляват....?Народът ги наказа ----основателно!
5
18
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
еще малко останаха от събраните пари ГЕРБЕРИТЕ даги изядът , и после щеси ходят , тешкони и горко с тези управници
4
19
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Майната им на БСП, те са умрели вече. Кога обаче ще се оттървем от ГЕРБ, че не се живее вече
3
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Заради лидерските си амбиции БСП се самоизяжда,че кои ще гласува за Станишев или Гоце??????
2
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Сред приоритети на ПГ на ГЕРБ през новата сесия е продължаването на усилията за запазване на постигнатата финансова стабилност на фона на световната финансово-икономическа криза, както и повишаването на конкурентоспособността на българската икономика. "УЖАС!!! - Приоритет им е да продължават да грабят ... остана ли нещо за грабене бе гербери, айде крадете го този сребърен фонд и се махайте, че ми писна вече от вас.
1
13
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ да не забравят, че все още имат само 117 депутати и не им стигат поне 4 депутати, за да не паднат от власт и да станат опозиция. Досега ГЕРБ оцеляваха единствено чрез купуване на гласовете на депутатите Атака, СДС, ДСБ, РЗС или ДПС.