Къртовски труд до полунощ заради конфискацията

За 4 часа народните представители гласуваха 2 члена от закона
Обновена: 26 апр 2012 15:45 | 26 апр 2012 13:33,
82
Къртовски труд до полунощ заради конфискацията
Мая Манолова Снимка: БСП

Неочакван порив за работа буквално до посред нощ обзе родните депутати. Вече втори ден те обсъждат и гласуват на второ четене текстовете от спорния законопроект за отнемане на незаконно придобито имущество.

Днес народните представители решиха парламентът да работи до 23.30 ч. Предложението направи председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев.

Опозицията възрази на направеното предложение и червеният депутат Румен Петков поиска прегласуване.

"Прави впечатление, че вносителят не гори от ентуасиазъм по този законопроект, защото през цялата дискусия взе отношение два пъти, и то процедурно. Замахът да работим до 23.30 часа прави парламента за смях. Ако целите това, постигате го", каза Петков.

Още по темата

"Смешно е такъв закон да се приема през нощта, при положение че няма основание. Ако планирате предсрочни избори, използвайте случая да ни уведомите", обърна се към управляващите колежката му Мая Манолова.

След прегласуване "за" искането гласуваха 100 души, 22 бяха против, а един се въздържа.

За четири часа разгорещени дебати по всеки член - депутатите приеха само чл. 2 и чл. 3 от законопроекта, който се състои от общо 113 члена. И вчера депутатите вървяха с подобно темпо. След четири часа спорове те харесаха единствено заглавието на проектозакона и първия член от него.

"ГЕРБ стимулира доносниците с предложението за използване на анонимни сигнали от граждани", каза по време на дебатите червената депутатка Мая Манолова.

Според нея няма никакво обяснение как текст, който е отпаднал при първо четене, се появява отново при второ четене на разглеждания законопроект.

"Бедата е, че чувството за реваншизъм, отмъстителност и репресия на управляващите вече се подкрепя от институционални и законови механизми. Управляващите няма да се отнема имущество от престъпления или незаконна дейност. Те ще правят други неща, нямащи нищо общо с чувството ни за справедливост", категорична е Мая Манолова.

Тя допълни, че по този начин законът, предлаган от ГЕРБ, ще позволява конфискация на имущество на хора, нямащи нищо общо с конкретно извършено престъпление.

Манолова бе категорична, че предлаганият от управляващите закон е пълен с правни и законодателни абсурди и в този си вид няма да се приеме от нито една европейска държава.

"В цял свят подобни закони са насочени не срещу обикновения човек, а срещу организираната престъпност. В България обаче ГЕРБ искат да наложат доносничеството, репресиите и реваншизма, а не справедливостта", възмути се Мая Манолова.

Колегата й Михаил Миков отбеляза, че когато депутатите от ГЕРБ призовават за "възстановяване на чувството за справедливост", по-добре да премахнат паркинга на НС в центъра на София.

"Вижте на какъв език говорите, господа управляващи. Затова никой не ви вярва. Вместо да призовавате за справедливост, по-добре премахнете паркинга пред НС. Този паркинг е най-големият дразнител на центъра на града, а премахването му ще възвърне поне малко чувството за справедливост на гражданите", отбеляза Миков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tia sa banditite koito razryshixa darjava da se konfiskyva tiaxnoto imyshtestvo pridobito ot prestapna deinost socialisticheska zgan ot predateli.
53
1
 
7
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Хубавката Манолова плаче за бандитите,пардон за бизнесмените!Уж БСП защищава пролетариите а заплакали за бандитите,нещо не ми е ясноооо....Абе какви бизнесмени,как със стартовите си заплати от 250 - 300 лева натрупаха милиони,а някои даже и милиарди????? С кражби,убийства,пладнешки грабежи през всичките 23 години...Хайдутяги джанъм,хайдуцииии
52
3
 
4
 
! Отговори
тертер преди 11 години
Преди 23 гд пак имахме народно събрание Събираха се два пъти в годината Пролетна е есенна сесия Имахме и закони и всичко Депутатите нямаха нито заплати нито автомобили нито канцеларии нито секретарки Нито ходеха из света като сегашните храненици.
51
5
 
1
 
! Отговори
ss преди 11 години
пак само червеи от герб са се събрали.доста трябва да ми плащат че да драскам само глупости като вас.какви антикомунисти сте вие-само *** на борисов вие в устата а в главата никой.глупави лентяи.само лицемер може да каже че в момента цъфтим(като изключим прееб_ _ите ви ***)
50
1
 
5
 
! Отговори
do 64 преди 11 години
Shte pratish baba si v zatvora- 4erven ***.
49
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето ги ГРАБИТЕЛИТЕ и РУШИТЕЛИТЕ на България. Нека всички да ги видят, тези, които с гузната си съвест роптаят срещу този закон за гражданска конфискация, Миковци, Мая Маноловки, Бисеровци, Петковци, Станишевци, Първановци и цялата им крадлива партия БСП, ограбили собствената си държава и довели собствения си народ до просешка тояга. Седят нагло и невъзмутимо в българския парламент, избрани от българския НАРОД. НАРОДЕ!!!!
48
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Христо Бисеров навремето беше едно неграмотно адвокатче в Хасково, което само не можеше да си завърже обувките. Никой не искаше да му възлага дела, защото все ги губеше поради всеизвестната си некадърност.
47
5
 
12
 
! Отговори
бг преди 11 години
Мафията е против-то е ясно. Съпротивата е огромна -това е революционна законова промяна и ще засегне незаконно забогатяли а те не са малко през тия мътни години. За да има смисъл трябва да се реже до здраво.
46
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само вижте кои са против този закон. Вижте реакциите им. Страха им който се чете в очите им, в действията им. Дали има за какво да се страхуват същите герой от прехода- Цонев, Бисеров, комунистическите мекерета. Мутренските герой също трески ги тресат от такъв закон.
45
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
TUK NEKOLKO KRETENA SE RADVAT NA ZAKONA I VUZHVALIAVAT DR.BORISDOV. TOVA E TUPOTATA, TIA E BEZMETEJNA ZA PRIVURJENICITE NA GERB!ZAKONA SHTE VURNE BULGARIA V NAI-CHERNITE DNI NA KOMUNIZMA, KOGATO HORATA KOITO NE SE OBICHAT SHTE ZAPOCHNAT DA PISHAT ANONIMKI SRESHTU VSEKI KOITO NE IM HARESVA.I KOMISIITE SHTE BUDAT LI OBEKTIVNI AKO SE OKAJE "OBEKTA NA DONOS", CHE E AKTIVIST NA GERB? A NA BSP ILI DRUGA PARTIA?TOVA PRAVITELSTVO SLED KATO BUDE SVALENO TRIABVA DIREKTNO DA SE PRATI V ZATVORA!!
44
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никой да не се заблуждава, че ще баде приет закон за конфискацията които ще работи и ще се приберат парите и имотите на подкупните политици и отгледанете от тях мафиоти. Тази цирк които се разиграва в момента е само за пред ЕС, въпреки че и те вече са изгебили надежда, че нещо ще се промени. Закона ще бъде приет с гласовете на депутатите от ГЕРБ, но няма да работи на практика, защото в него умишлено ще се уставят вратички за измъкване на престъпниците това все пак си е тяхната държава нали?
43
1
 
1
 
! Отговори
до 43 недоволна преди 11 години
как да си доволна, като си неграмотна и поради тази причина е явно, че си готова да се вържеш на всяка *** приказка на който и да е политик
42
5
 
11
 
! Отговори
ми преди 11 години
Хи-хи много са смешни гнусните *** - как може да имат изобщо лице да се покажат, а пък и да протестират срещу този закон. Те са тези, които без съд, присъда и каквито и да било закони избиха толкова народ и национализираха земята на хората. Ама сега ги е страх, че ще им вземат имуществото, защото едва ли и хладилник са си купили със спечелени честно пари
41
13
 
19
 
! Отговори
Човек преди 11 години
Браво Бойко, щом скапаните комунисти плюят и врещят значи караме по правилния път, продължавай така а те с времето най-много да се удавят в собствената си помия. Да живее България (за дълго и без комунистическите изчадия) !!!!!!
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BUKKAKE ZA MAI4ETO
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Брат, тези са сектанти е, какво общо има wall street с европейският съюз.
38
6
 
4
 
! Отговори
Един преди 11 години
Българи! Моля всички Вас, които знаят англииски, да отделят 30 мин., отидат на youtube, и да гледат "David Icke - Essential Knowledge For A Wall Street Protestor".Там ще разберете що наистина е Европейски Съюз, Евро, как банките мамят и защо ни блъскат с всичка сила натам!Това е изключителна информация за случващото се!Декларирам, че това не е реклама, а призив за събуждане!Този коментар вероятно ще бъде премахнат поради истините, които разкрива.
37
3
 
21
 
! Отговори
георги преди 11 години
Закона е опит политическите престъпници да оберат парите на криминалните,а кой са по големи незнам,ама нас ни ползват за касичка и едните и другите
36
1
 
14
 
! Отговори
georgi преди 11 години
В европейска държава ,където хората живеят мизерно в по голямата си част,всеки с имущество над 250 хил лева е престъпник
35
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Честните хора отдавна искат подобен закон. Тия които са крали се страхуват от подобен закон.