Службите били под контрола на ДС, разясни Цветанов

Първанов спъваше реформите в сектор "Сигурност", скочи МВР шефът
27 апр 2012 10:41,
99
Службите били под контрола на ДС, разясни Цветанов
Заседанието на КСНС било много ползотворно. Снимка: БТА

Службите за сигурност винаги са били контролирани от БСП и бившата ДС, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов пред TV7.

По думите му през последните 10 години, когато Георги Първанов е бил президент, не е имало никакво желание за реформи в Сектор "Сигурност".

Според него затова и реформите започват 3 години след началото на мандата на ГЕРБ. Вицепремиерът обясни, че по времето на Първанов не е имало подходяща среда за конструктивен диалог.

Още по темата
"Имаше ли смисъл от челен сблъсък между президентсктата и изпълнителната власт?", попита риторично Цветанов.

По думите на МВР шефа ако дебата за законите за службите е бил започнат тогава, веднага са щели да се появят парламентарни клакьори, които да създават напрежение.

Цветанов изрази задоволство от политическия консенсус, който беше постигнат на Консултативния съвет по национална сигурност, който се проведе в сряда в президентството.

Тогава президентът Росен Плевнелиев, представителите на изпълнителната власт, в лицето на министър-председателя Бойко Борисов и ресорните министри по сигурността и председателите на парламентарните групи в Народното събрание, постигнаха консенсус за реформите в сектор "Сигурност".

На КСНС беше взето решение да до края на годината в парламента да се внесат законите за Националната разузнавателна служба, Националната служба охрана и военното разузнаване.

Цветанов благодари на президента Плевнелиев за благоприятната среда, която е създал, за да може да се стигне до този консенсус.

Вицепремиерът обаче нападна предишните управляващи и обясни, че до момента не е имало воля службите да бъдат контролирани от властта, а по-скоро службите са контролирали Народното събрание.

"Видя ли ли сте да се извършва парламентарен контрол над разузнаването?", попита Цветанов.

Той отказа да коментира уволненията на двамата съветници по сигурността на премиера – Кирчо Киров, който е и бивш шеф на НРС, и Румен Миланов.

Цветанов обаче потвърди, че Киров е даден на прокурор за финансови нарушения в разузнаването. Той отхвърли твърденията на Киров, че не е бил уведомен защо го махат от поста му на премиерски съветник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
14
 
! Отговори
НМ(народна милиция) преди 11 години
Тези на снимката са големи гадовве.
20
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тука Цветанов е прав !Гоце седефчов и остатките от ДС винаги са контролирали службите и чрез тях икономиката и държавата. Служби в "служба" на червените олигарси. Ако нещо почне да се променя то ще е сега след като Бойко дойде на власт.
19
3
 
22
 
! Отговори
ВИКТОР преди 11 години
Оставка за многодомеца, конфискация на апартаментите, да обяви кого е консултирал, разследване на тъщата и затвор.Целия цирк /разбирай БГ/ в л...на, само ЦВъ.Цвъ. в бяло....
18
2
 
21
 
! Отговори
Хан Крум преди 11 години
България след 100 години. Равно тракийско поле с надгробни могли. Учителка обяснява на ученици дошли на организирано посещение:-Тук ученици са погребани нашите Първи пъководители. В първата могила ученици е погребан нашият Вожд и лидер на Партията Бойко Борисов.Поназнайващ ученик оглежда всички табелки по могилите и пита:-Другарко, къде е могилата на др. Цветан Цветанов?Учитерката (историчка) му се сопва:-Не си внимавал много в час. Другаря Цв.Цв. има даже 6, ама те се водят на името на тъста му.
17
4
 
16
 
! Отговори
до 25 преди 11 години
Тиквун Борисов и Цвъцко Апартаментчика става ли? Не съм използвал споменатите от теб думи, все пак при ренегатите, тъпанарите и *** може да има някакъв морал, но тези двамата *** (на снимката) са оперирани от морал и съвест.....
16
17
 
7
 
! Отговори
аватар преди 11 години
Онтосно този случай,едно ОГРОМНО БРАВО НА ГЕРБ,за трезвомислещите на това му се казва НАПРЕДЪК в съвремената политиката на РБ.
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
obi4aaaam cvetanoffff , a boiko pove4e !!!!!!!! skoro shte doida za tiahhh...nata mama (mislia si dali mejdu o4ite ili mejdu dolnite buzi)
14
8
 
19
 
! Отговори
Питам ? преди 11 години
Как може да се нарече човек, който оплюва друг човек който го е направил генерал от позач на бай Миле и Маргините ? Или как се нарича човек, който е завършил ФИФ задочно по линията на "Рабфаг", бил е кротък член на БКП, а сега е против БСП ? В отговорите си не може да ползвате думите "ренегати", "***" и "***".
13
7
 
22
 
! Отговори
Нямам думии преди 11 години
НАГЛИ МУТРИ
12
8
 
24
 
! Отговори
бати ИВАН преди 11 години
герберите всички им пречат,ако не тройната,ще е Станишев или Първанов,а може би целия български народ,защото е подложен на ликвидация!!!
11
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да бе, да!Пак старата песен-другите са виновни!Лаймотиве на некадърниците като ББ и ЦЦ!
10
6
 
29
 
! Отговори
ГЕРБ да спрат ! преди 11 години
Депутатите от ГЕРБ да спрат с поправките на закони и приемането на нови закони. Знаем, че половината от тези депутати са събирани по пътищата, а останалата част са милиционери. Не бива такива хора да правят закони, видяхме за три години до къде стигнахме. Те са пътници, заедно с началника си. След този бардак следващия премиер изобщо няма да може да направи нещо полезно за държавата. Толкова мизерни и опростачени никога не сме били. Искам парламентарните избори да се проведат утре !
9
7
 
29
 
! Отговори
Фамилия ДСтарови преди 11 години
Цецо,защо ни правиш на ***!!! Та нали баща ти,а и ти се изхранвахте от заплатите от ДС!!!Та нали ти и шефа ти направихте партия на службите и от службите!!! Не сме завършили ВИФ/физкултурници/,но все пак имаме малко мозък!!
8
2
 
19
 
! Отговори
карат преди 11 години
Преди от ДС и от БСП,сега от ИЛИЯ пак в тия.
7
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да бе сега кво да кажем две ченгета се скарали пред еврейската врата едното червено другото герберско
6
22
 
11
 
! Отговори
mind twist преди 11 години
комуноидите в ужас, като раково образувание са хванали бългаския народ.
5
17
 
8
 
! Отговори
mind twist преди 11 години
Веднага се намират платени предатели да напишат някой плюещ просташки коментар.
4
32
 
14
 
! Отговори
optimist преди 11 години
САМО ГЕРБ! :) ВТОРИ МАНДАТ ЗА УЖАС НА КОМУНИСТИТЕ!
3
8
 
14
 
! Отговори
ФЕН преди 11 години
ЦЕЦКО ще резнеш ли тиквата на БОБИ???
2
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Службите за сигурност винаги са били контролирани от БСП и бившата ДС...Че нали и той е бил и в БКП, и в ДС? Значи и от него са били контролирани. Да не говорим за сега - от както е министър. Лаяч, но с 6 апартамента.