Любимец 13 за футбола и още нещо...

"В условията на криза се прави максималното за спорта"
Обновена: 30 апр 2012 17:23 | 30 апр 2012 15:52,
170
Любимец 13 за футбола и още нещо...
Поредната прерязана лента за премиера. Снимка: БТА

В условията на криза максимално се опитваме да подпомагаме спорта, в това число и тениса, каза премиерът Бойко Борисов при откриването на обновената база на Българския национален тенис център в София.

Министър-председателят посочи, че модернизацията на центъра е струвала 1 млн. лева, но това ще позволи изграждането на талантливи млади спортисти, които да печелят награди за България.

Още по темата
"Спорт Палас е изцяло готов и там са инвестирани близо 11 млн. лева, като умишлено сме го направили с тенис-кортове", добави премиерът и заяви, че няма по-хубаво място за подготовка в Европа.

Премиерът припомни, че през тази година са направени инвестиции от близо 5 млн. лв. за провеждане на световните купи по ски, за световните първенства по мотокрос, за художествената гимнастика и за световната лига по волейбол.

Борисов отбеляза и строителството на спортни зали - в Пловдив трябва да заработят две - през юни в Пловдивския университет за 2500 места, а през декември следващата година - зала за 8000 места.

"В София, Бургас и Варна вече има хубави зали, а ще натиснем догодина да стане готова и залата в Русе за над 6000 места", добави Борисов.

Премиерът заяви в отговор на журналистически въпрос, че иска да чуе предложения и за развитието на българския футбол, така че той да стане толкова привлекателен, колкото е бил преди години.

"Трябва да има честна игра, много състезания, в момента, в който чуя такъв вариант, имаме готовност да започнем строителството на четири нови футболни стадиона, включително и национален.

Но да започна да правя национален стадион за 10 - 15 мача и на него да присъстват по три - четири хиляди души - за това няма да дам пари на данъкоплатеца", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
4
 
23
 
! Отговори
богати безделници преди 11 години
Пет милиона за елитарни спортове, за богати безделници! Което означава, че тези пет милиона ги вземат от онкоболните, от майките, от пенсионерите, от заплатите!
40
17
 
4
 
! Отговори
БСДП преди 11 години
Браво на нашето момче. Мачкай ги Боце. Това заслужават. Ти си пич , не като стаМишката.. Пък и какво да искаме вие всички сте от едно котило и ви свързват обищи интереси. Пълнене на джобовете.
39
5
 
20
 
! Отговори
Косьо преди 11 години
омръзна ми все този противен човек да е новина, то бива слагане ама чак пък толква , гнус ме е вече
38
3
 
22
 
! Отговори
икономист преди 11 години
Държавата се води към КАТАСТРОФА. Последните пари се изразходват за непроизводителни глупости !!!! Някой си правят евтин и циничен пиар, по начин, който ФАЛИРА ДЪРЖАВАТА !!!ХОРА СЪБОДЕТЕ СЕ. МЕДИИТЕ И РАЗНИ ИКОНОМИСТИ ЗАЩО МЪЛЧАТ !!!!! ЗАЩО ?????
37
2
 
11
 
! Отговори
ФЕН НА ФУТБОЛА преди 11 години
В УСЛОВИЯТА НА КРИЗА СЕ ПРАВИ МАКСИМАЛНОТО ДА СЕ ИЗБЕГНЕ МАСОВОТО ОБЕДНЯВАНЕ НА БЪЛГАРИТЕ!
36
5
 
2
 
! Отговори
b g преди 11 години
EVALA BOCE ...........KOITO SE TRYDSI TOI ZASLYJAVA
35
3
 
11
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Въпрос с /не/повишена трудност :Ако всички в тази държава започнем да играем футбол и спрем да работим, то как това ще се отрази върху БВП на държавата, т.е. ще станем силна и богата държава или напротив ?Забележка : Въпросът не е към хора, за които футболът е приоритет !Ха наздраве !
34
12
 
3
 
! Отговори
Bojko преди 11 години
Браво Бойко! Дерзай!
33
2
 
16
 
! Отговори
Иван преди 11 години
. "И това правят с цената на убийството на стотици хиляди пенсионери, болни и неродени деца."А преди да дойдат Герб на власт никой не умираше.Майка ми посрещна новото правителство със 136 лв пенсия и 30 години стаж.А какъв икономически разтеж имаше държавата до 2009 г - защо над 500 000 пенсионери мизерстваха с такива пенсии ?Защо детските са 35 лв.Преди промените детските бяха 15 лева.За 23 години демокрация са се повишили с 20 лв. - по малко от левче на година.
32
4
 
19
 
! Отговори
Гогата преди 11 години
Тиквата отново иззема функцията на пазач на обект,който трябва да отвори главния вход.Няма значение какво се открива-клозети, дестка площадка, сергия за чорапи, Тиквата е железен и не дава на никой да му отреже лентичката.Тиквата е враг номер едно на Олимпийските игри тази есен,От Лондон се опасяват,че Тиквата ще пререже финалната лента на бегачите.
31
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя ще изпоска и последните ни пари,само и само да остани на власт...всичко това е,един евтин пиар...
30
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аааа, моля ви се, децата по-далече от тоя перверзник на снимката!
29
4
 
20
 
! Отговори
репи и Тиква преди 11 години
Последните парици отиват за неща, които са не производителни и не вдигат БВП на България. Правят се защото там има ДЛАВЕРА и се източва държавата. Тиквата е най-некадърната и смешна гротесна мутра, която лъже толкова грозно хората, просто не знам как му верват. Но репите верват на Тиквата.
28
2
 
6
 
! Отговори
За arhar преди 11 години
Силен премиер - силна държава. Слаб премиер - слаба държавата. Това, дето си написал, не само е нелогично, но и малоумно.
27
3
 
9
 
! Отговори
Калин преди 11 години
ВЪЗМОЖНО НАЙ ПРОСТАТА И МАРГИНАЛИЗИРАНА СУБСТАНЦИЯ СИ Е БОЛШЕВИШКАТА *** .. ЕВТИНИ НОМЕРА .. ПИ АР АКЦИИ .. ДА ПОЛЗВАТ БЛАГИНКИТЕ КОИТО СА СИ УРЕДИЛИ НА ЧУЖД ГРЪБ!! НАЙ *** И НЕЩАСТНО СТАДО.. ТОВА Е НАСЛЕДСТВОТО НА *** .. БАНДА ЛАПАЧИ
26
3
 
21
 
! Отговори
До 35 преди 11 години
Никакви 250 км. магистрали не са "създали" тия, бре! Кой те лъже и имаш ли представа какво означават 250 км. построени магистрали? Единствменото, което правят е да продължават, онова, което други преди тях са започнали, но да крадат заслугите за себе си. И това правят с цената на убийството на стотици хиляди пенсионери, болни и неродени деца. Лъжат и ви крадат - това е истината!
25
12
 
3
 
! Отговори
Другари преди 11 години
да не се отклоняваме и да се готвим за деня на труда 1-ви май.За борисов има време, ще пишете още поне един мандат- др.др. Станишев и Кутев
24
5
 
17
 
! Отговори
ДЕМОКРАЦИЯ ВСЕ ПАК преди 11 години
ГЕРБЕРАСТИТЕ ДА СЕ ЗАНИМАВАТ СЪС СЕБЕ СИ. ДА СЕ НАУЧАТ НАЙ-НАПРЕД ДА ПИШАТ ГРАМОТНО. Т.Е. ДА ЗАПОЧНАТ НЕМЕДЛЕННО ДА УЧАТ,ЗАЩОТО ЧЕ СА ПРОСТИ И НЕОБРАЗОВАНИ Е ВИДНО ОТВСЯКЪДЕ.А КАКТО Е ИЗВЕСТНО ПРОСТИТЕ И НЕОБРАЗОВАНИ ХОРА НАЙ-ЛЕСНО СЕ МАНИПУЛИРАТ- И ТОВА Е ВИДНО ОТВСЯКЪДЕ. ТАКА ЧЕ, ПРОСТЕНО ИМ Е, ЧЕ СА ЗАБЛУДЕНИ. НО И ВСЯКА ЗАБЛУДА ИМА КРАЙ. САМО ГЛУПОСТТА Е БЕЗКРАЙНА И ПРОСТОТИЯТА. НО ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА ИЗБОР - ДА БЪДЕ *** И ДА ГО МАНИПУЛИРАТ.НО И ОСТАНАЛИТЕ ИМАТ ПРАВА.ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ФАШИЗЪМ,А
23
18
 
1
 
! Отговори
Моника преди 11 години
Вижте какво, не Б.Б. е виновен за убийствата-и преди си ги имаше, като всяко нещо и "това" е на цикли.Да, направи магистрала, да има метро, да има и други неща, погледнато така ще кажеш: Браво бе! НО нищо не е качествно, поне едно да беше...всичките тези приказки, излишни, безумните постъпки ме разочароваха от ГЕРБ. Съжалявам, ама и по-добро НЯМА засега...Нали знаете, да изберем по-малката излина...
22
1
 
19
 
! Отговори
Минавам преди 11 години
Няма ли кой да го гръмне тоя овластен ***! Трабва да е свърх ***, за да разправя, че грижата в условия на криза му е спорта, а не хората! Тоя съвсем, ама съвсем умишлено убива народа ни.