Любимец 13 за футбола и още нещо...

"В условията на криза се прави максималното за спорта"
Обновена: 30 апр 2012 17:23 | 30 апр 2012 15:52,
170
Любимец 13 за футбола и още нещо...
Поредната прерязана лента за премиера. Снимка: БТА

В условията на криза максимално се опитваме да подпомагаме спорта, в това число и тениса, каза премиерът Бойко Борисов при откриването на обновената база на Българския национален тенис център в София.

Министър-председателят посочи, че модернизацията на центъра е струвала 1 млн. лева, но това ще позволи изграждането на талантливи млади спортисти, които да печелят награди за България.

Още по темата
"Спорт Палас е изцяло готов и там са инвестирани близо 11 млн. лева, като умишлено сме го направили с тенис-кортове", добави премиерът и заяви, че няма по-хубаво място за подготовка в Европа.

Премиерът припомни, че през тази година са направени инвестиции от близо 5 млн. лв. за провеждане на световните купи по ски, за световните първенства по мотокрос, за художествената гимнастика и за световната лига по волейбол.

Борисов отбеляза и строителството на спортни зали - в Пловдив трябва да заработят две - през юни в Пловдивския университет за 2500 места, а през декември следващата година - зала за 8000 места.

"В София, Бургас и Варна вече има хубави зали, а ще натиснем догодина да стане готова и залата в Русе за над 6000 места", добави Борисов.

Премиерът заяви в отговор на журналистически въпрос, че иска да чуе предложения и за развитието на българския футбол, така че той да стане толкова привлекателен, колкото е бил преди години.

"Трябва да има честна игра, много състезания, в момента, в който чуя такъв вариант, имаме готовност да започнем строителството на четири нови футболни стадиона, включително и национален.

Но да започна да правя национален стадион за 10 - 15 мача и на него да присъстват по три - четири хиляди души - за това няма да дам пари на данъкоплатеца", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
27
 
! Отговори
! преди 11 години
За какви честни игри говори г-н мозъчен гений, като неговите мачлета не свършват, докато той не вкара? Днес няма милост за нас- то са гледки, то са умозаключения борисови!!