Европосланиците у нас "за" конфискацията без присъда

Министър Ковачева бърза със закона заради доклада на ЕК
Обновена: 3 май 2012 12:56 | 3 май 2012 12:16,
112
Европосланиците у нас "за" конфискацията без присъда
Ковачева плътно стои в парламента. Снимка: Булфото

И европосланиците у нас инспектираха работата на депутатите по Закона за конфискация на имуществото.

Дипломатите дойдоха в парламента за разговор с правосъдния министър Диана Ковачева, която от няколко дни плътно следи в залата приемането на текстовете от закона.

След разговора си с тях Ковачева обясни, че интересът от страна на посланиците към закона е доста голям.

„От тяхна страна получихме уверение за това, че подкрепят България в приемането на един такъв доста комплексен и труден закон. Интересът е най-вече към текстове, които са най-много дебатирани – за административните нарушения, за сигналите от страна на гражданите”, коментира министърът.

„Тяхната позиция е, че те изцяло подкрепят концепцията за отнемане на имущество без влязла в сила присъда”, допълни още тя.

Още по темата

Управляващите бързат с приемането на закона преди понеделник, когато у нас трябва да пристигне експертна мисия на Европейската комисия за юлския доклад за развитието на България. В неофициални коментари депутатите твърдят, че премиерът Бойко Борисов е поискал от тях до понеделник да са изгласували закона.

Правосъдният министър Ковачева потвърди, че приемането на закона е едно от изискванията на ЕК.

„Много важна е подкрепата на посланиците, информацията, която те връщат в своите собствени държави, от там зависи и подкрепата към България. Знаете, че държави като Германия и Холандия имат доста ясни позиции по отношение на България и неколкократно, даже многократно настояват в България да бъде приет такъв закон”, завърши Диана Ковачева.

Иначе и днес в парламента продължават дебатите и гласуванията по закона за конфискацията. Депутатите го докараха до средата – приеха член 57 от общо 113.

В него е записано, че проверяваното по закона лице ще представя пред съда писмена декларация за имотите и вещите си в 14-дневен срок.

Тя ще трябва да бъде представена, след като му се наложи запор. В декларацията той ще дава данни за това какви имоти, вещи, участия във фирми има, както и какви вземания има.

В документа трябва да впише и членовете на семейството си, банкови сметки в чужбина, източните си на доходи и основания за придобиване на имущество и за издръжка, какви сделки е направил, както и задълженията си.

Парламентът реши още, че запор може да се наложи и върху всички видове вещи, вложени в трезори или касети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички, които плашат народа тук нещо са се объркали. Народът може да докаже доходите си, а вие? Да не би да имате какво да криете, защото така излиза. Всеки, който знае, че е честен иска законът да се приеме. Аз съм от тези хора - изкарвам си хляба с двете си ръце, декларирам всичките си доходи и най-важното не съм правил никакви далавери или измами, а още по-малко за 250 хил. лв. Гласувайте - честните хора с плюс, а измамниците - с минус.
42
1
 
14
 
! Отговори
Гласоподавател преди 11 години
Днес ще /поне така ни казват/пострадат от този закон - комунистите, утре-ДеПеСарите, после - ***, после-СеДеСарите, но накрая политическата върхушка ще се обърне и към ТЕБ! Не гледай като теле водено на заколение със стрък трева пред муцуната, българино! Прочети Закона за едрата градската собственост и открий десетте разлики!
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По времето на Луций Корнелий Сула диктатор на Римската империя,доносниците са получавали 10 % от конфискуваното в полза на държавата (разбирай диктатора).Мисля,че е редно този текст да влезе в закона.Рим е бил велик,диктаторите му също.В закона обаче следва да се взаимства и още нещо от римското право.Дойдат ли пратените от диктатора ликтори(данъчни,прокурори,комисари),плълни ваната в санираната от Плевнелиев панелка и си режи вените.Ще спестиш доказването,че си невинен.И ще облекчиш диктатора!
40
1
 
11
 
! Отговори
Демократ преди 11 години
По сегашния НПК също има "обезпечение", но както и в граждански процес ТОВА ОБЕЗПЕЧЕНИЕ Е ОБВЪРЗАНО ОТ ОБЕЗПЕЧИТЕЛНА НУЖДА И РАЗМЕР НА ИСКА ИЛИ ЩЕТАТА! В новото производство ЩЕ СЕ НАЛАГА ЗАПОР/ВЪЗБРАНА ВЪРХУ ВСИЧКО!!! Представете си само колко конкуренти ще се "възползват" за да "уредят" колегите си с "проверка" и/или запор само и само да се отстрани конкурент, а ако същия е теглил и кредит... фалита е сигурен!
39
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички червени айдуци да останат без имоти и скъпи коли.По една панелка за всеки тарикат от Драгалевци.
38
9
 
6
 
! Отговори
Килъра преди 11 години
Ей скотовете стига ревахте бе навсякъде е така включително и в Русия, само че там закон няма официален за това, но направите ли се на велики пред държавата горите като Ходорковски и Березовски! И какво се притеснявате аз от няколкото богати дето познавам всички си плащат данъците от години и всичко им е законно, другите дето са се правили на гъзари и не са плащаи данъци и т.н. да му мислят! Дуг е въпроса, че според мен нищо няма да се онфискува и всичко е цирк!
37
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СЕГА КОЙ Е БАЧКАЛ ПО ИСПАНИЯ ИЛИ ГРЪЦКО БЕЗ ТРУДОВ ДОГОВОР И СПЕСТИЛ КИНТИ ДА СИ ВДИГНЕ КЪЩА ЗА СЕМЕЙСТВОТО СИ ЩЕ ДУХА СТУДЕНАТА ПОПАРА ,ЗАЩОТО КАТО НЕ МОЖЕ ДА ДОКАЖЕ ОТКЪДЕ СА МУ КИНТИТЕ ,БАГАЖА И НА ПЪТЯ ,А КОГА *** ВЗЕМЕ НА ЦВЕТЕЛИНКА И ВАЛЬО ЗЛАТЕВ ПАЛАТИТЕ И БАНКОВИТЕ СМЕТКИ ,ЩЕ РАЗЦЪФНАТ НАЛЪМИТЕ
36
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хубаво, да предположим, че този закон влезе в сила. Ще конфискуват ли апартаментите на Цветанов? Имотите на Първанов? Сараите на Доган? Или пак законът ще важи само за дребните риби, а ще се оказва, че имотите на олигарсите и политическите 'първенци' някак си не могат да попаднат под ударите на този закон.......
35
4
 
13
 
! Отговори
декларатор преди 11 години
Пожарникарят веднага да седне и да напише декларация за притежаваните от него и семейството му имоти, превозни и въздухоплавателни средства, кораби, банкови сметки, задължения към трети лица, източници на средства.
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С ЕДНА ДУМА (ЗАКОНОВО ) СИК ЩЕ ВЗЕМЯА БЕЗ ПРИСЪДИ ИМОТИТЕ НА ВИС, А И ЗА ПО СИГУРНО ИПО ДОНОС ОТ КОМШИЯТА Я ВАШАТА ОКРАДЕНА ОТ *** ВИЛИЧКА ,А ГАРСОНИЕРКАТА ВИ ,...ШЕФА РЕЧЕ ХАЙДЕ ДЕ ПАРИ НЕМА ДЕИСТВАЙТЕ ......
33
1
 
14
 
! Отговори
Доган преди 11 години
До непросветените баламурници...Този закон се приема само и Е Д И Н С Т В Е Н О в интерес на банките и заемите които отпускат. Целта е да се смачка съпротивата на обикновения човечец, теглил500лв заем за да изкара зимата без да ходи да рови в казана. До сега ако не покриеш заема се води дълго съдебно дело -нещо което не се нрави на лихварите, конфицкацията е точи с години. С новият закон всеки лихвар(банкер) ще има по 50 жилища .. да им са честити :) И нека помнят.. рано или късно възмездие има
32
8
 
2
 
! Отговори
cocascola преди 11 години
Горещо препоръчвам да прочетете коментар Номер 35 на ИСТИНАТА. Ще гласуваме за ГЕРБ ПАК !!!
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко бил новия,, Робин Худ "",ама щял да взема само от бедните и панелките им ,защото богатите му приятелчета като В.Златев ,Дога, И Цветелинка ,ошушкаха като марокански скакалци изтерзаната ни държавица и сега у хазната нема кинти за помощи и детски на любимите на евреите -***,които се явяват и истинските господари на боянския тапир и останалата политическа ***
30
2
 
12
 
! Отговори
Луд гербер на бургия преди 11 години
Бравооо! Ухааа! Супер! Аз съм ЗА този закон, нищо че даже не разбирам какво ще стане! Ама като го гледам закона, че той много хубав бе! По донос да се взима имущество без присъда! Екстра! Нищо де, то уж беше невинен до доказване на противното, ама сега ще е обратното! И утре съседа ми чалгар като напише донос, понеже съм му направил забележка за силна музика, то като ми цъфне съдия-изпълнител преди да са ме съдили, аз пак ще славя Бойко! Браво! Демократичен закон, мамка му!
29
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕТО ЗАЩО ВТОРИЯ МАНДАТ НА БОРИСОВ Е СИГУРЕН.ПОКЛОН ПРЕД БОЙКО.
28
4
 
11
 
! Отговори
Оп-са преди 11 години
Жал ми е за простите хорица, които мислят, че този закон е срещу *** като Златев, Доган и т.н.! За какво е този закон? И в момента в законите пише, че може да ти се прави данъчна проверка и да бъдеш осъден, ако разполагаш с нещо, а нямаш доходи!!! ФАКТ! А този закон цели само репресия и страх, защото могат да ти вземат панелката по ДОНОС! ФАКТ! И после да доказваш, че нямаш сестра! Т.е. си ВИНОВЕН до доказване на противното! А не обратното! Мислете!
27
1
 
2
 
! Отговори
до 25 преди 11 години
Законът ще преследва до над 20 г. назад..Предлагам да се изказваме подготвени.
26
4
 
8
 
! Отговори
питам преди 11 години
Ние в България на съда нямаме доверие, пък в една комисия ли ще вярваме?
25
8
 
8
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 11 години
Комунистическите *** изчакаха да мине даваноста за мутро-мафиотските им грабежи и сега кликата се обръща към иамнето на другите хора - как ен се задавиаха от грабежи над 65 години вече... да някои хора можеда укрили данъци, да са имали необявени доходи или на ръба на закона да оцелели с бизнес въпреки мутрофиотските бригади на БКП - изордите искатд априлапат всичко това... без присъда и наготово... преди пращаха бригади с бухалки ... сега комисии...
24
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
говньовците от герб дето пишат идиотизми ,тука да възхваляват мутрата от Бояна ,са жалки и смешни подлизурковци питайте дебеловратия ви премиер дали ще отнеме имуществото на неговата ку***тина Цветелинка и на аверчето му Вальо Златев ,кога стане това ,аз ще стана трамвай