БСП и ДПС на кантар за оспорване на конфискацията пред КС

Мислят да оставят закона, за да видят от ГЕРБ "каква глупост са сътворили"
Обновена: 4 май 2012 12:54 | 4 май 2012 12:53,
74
БСП и ДПС на кантар за оспорване на конфискацията пред КС
Мая Манолова. Снимка: БТА

Левицата и ДПС обсъждат варианта да изпратят гласуваният по-късни доби Закон за конфискация на имуществото на Конституционния съд.

Червената депутатка Мая Манолова, която беше един от най-изявените опоненти на закона, обясни личното си мнение. Според нея управляващите трябва да бъдат оставени намира, за да се види „каква глупост са сътворили”.

Мнението на парламентарната група на "Коалиция за България" обаче по-скоро клони в полза на оспорване пред Конституционния съд. Вече в качеството си на представител на групата на левицата Манолова добави:

"Няма никакво съмнение, че този закон ще се пусне в действие преди изборите и ще бъде насочен срещу тези, които са неудобни на властта, включително и тези от бизнеса, които заявяват подкрепа на други политически сили, различни от ГЕРБ. Това е репресивен закон", категорична бе тя.„

На свой ред десните обявиха, че не възнамеряват да поставят подписите си под искане за обявяването на закона за противоконституционен. Според Иван Костов подобно искане ще бъде вредно за страната ни.

"Защото тези, които са искали България да приеме този закон, ще останат силно разочаровани, а това е Европейският съюз", обясни тезата си лидерът на ДСБ.

Още по темата

От ДПС засега нямат категорично мнение дали да оспорват слабостите на закона пред съдиите. Зам.-председателят на ДПС Христо Бисеров обясни, че вероятно групата на Доган ще вземе решение в такава насока.

Той допълни тезата на левицата, че е възможно законът да бъде използван за разчистване на политически сметки.

Няма основание за оспорване на Закона за отнемане на незаконно придобито имущество, пък е тезата на управляващите от ГЕРБ. Заместник-председателят на парламента Анастас Анастасов допусна, че ако бъде оспорен закона от него може да отпадне член 24.

"Където бяха вкарани административните нарушения, тъй като там може да се спори по отношение на спазването на процедурата. По отношение на самия закон като изписване, като логика и концепция мисля, че няма нито един противоконституционен текст, тоест няма за какво аз лично да се притеснявам", допълни още той.

Dnes.bg припомня, че късно снощи депутатите приеха на второ четене Закона за отнемане на незаконно придобито имущество. Това стана след разгорещени обсъждания на пет пленарни заседания и след трикратно удължаване на работното време.

Премиерът Бойко Борисов благодари на всички, които подкрепиха текстовете от закона, като изрично посочи РЗС, Синята коалиция и независимите депутати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този закон действа за имоти придобити след 1998 г., а до тогава ?
31
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С този закон комшийката ми падна ай сетне!
30
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не се претистнявайте спете спокойно те ще ви кажат кога да им представите документите за паричките ви Този закон ще направи хората по добри ще почнат дасепоздравяват ида са по мили
29
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Премиерът Бойко Борисов благодари на всички, които подкрепиха текстовете от закона, като изрично посочи РЗС, Синята коалиция и независимите депутати."Хахахха ... и "демократите" *** гласуваха закон от който и Вишински и Берия щяха да са много доволни! ;)
28
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 35Закона е за над 250 000 лева,ама само ако не докажеш от къде имаш парите.Ако си имаш документи може и за 500 000 да си купиш няма проблем.Щом са ти доказани парите,че не са от престъпления всичко е ок.Друг е въпроса,че дори да си имаш документи могат да ти запорират имущество и пари за 5 години и да доказваш.Накрая ще докажеш,но там е тънкия момент,че губиш време.Спокойно могат да ти кажат да гласуваш за ГЕРБ и спират процедурата.Е за това е спора не за друго.
27
8
 
42
 
! Отговори
Питам преди 11 години
Добре,не сме богати, но "зорлем" ще ни направят такива! Например: Купувам от роднини семеен имот,къща и прилежащо място! Плащам го по данъчна оценка (общо 25 000лв.). Оказва се обаче ,че пазарната цена на този имот надвишава 250 000лв. Е , аз нито имам ,нито съм платил такива пари! И тогава какво правим ,питам аз!? Ще ми конфискуват къщата и мястото ли? И ще го дадат на съседа дето отдавна му е хвърлил око!АЙ,с...р и това ако е справедлив закон!
26
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И да не надвишава 250 000,като кажат,че надвишава и като ти блокират всичко за 5 години,после и невинен да си нервите ти отиват на кино.Дори и да осъдиш държавата,ти си съсипан като човек.Много йезуитски ми звучи закона не е уточнено ако има злоупотреба за лична изгода от някой служител,който мрази някой какво се случва?Дето вика народа:''Като кажат,че сестра ти е к...а,*** доказвай,че нямаш сестра''
25
6
 
44
 
! Отговори
!!! преди 11 години
Абе Герб прилича на товарен влак без спирачки, който върви много бързо обратно към светло бъдеще комунизма и сталинизма !
24
1
 
48
 
! Отговори
ДО 18 преди 11 години
ИМУЩЕСТВОТО ВИ НАДВИШАВА ЛИ 250 000? МНОГО СТЕ БОГАТИ БЕ! МИ ЩО РЕВЕТЕ, ЧЕ СТЕ БЕДНИ
23
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
MAQQQ
22
1
 
33
 
! Отговори
до тъп и прост преди 11 години
*** и ***, да ти имам роднините. 250 000 ли ти дадоха
21
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой дали знае къде се приемат залози на това колко апартамента ще си купи чичко Цветанов от конфискуваните и какъв е коефициента?
20
9
 
48
 
! Отговори
тъп и прост преди 11 години
надява се че законът ще е работещ - нека ГЕРБ докажат че е такъв - започвайки от Цветанов
19
5
 
48
 
! Отговори
викът на м*стията ! преди 11 години
Много другарчета на Мая м*стията няма да могат да докажат доходи. Затова е тоя вик до небесата !
18
6
 
50
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Мисля, че и малко дете може да си направи извода защо БСП и ДПС са против приемането на закона за конфискация. Пореден автогол във вратата на опозицията.
17
5
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изказвания на Конгреса на Би Си Пие!Гоце: Другари и другарки да бягаме в чужбина, защото сега вече няма как да продължаваме да си живеем спокойно в палатите си!Станишев: Другари и другарки да налягаме по магистралите на всеки километър за да протестираме срущу този мракобеснически закон!Мая Манолова: Другари и другарки, докато ни е тука умуваме, ГЕРБ ще приемат още някой и друг закон срещу нас и тогава трябва да се качваме в чинията на Бузлуджа и да излитаме нанякъде!Ррр. Овч.: Другари и другарки това партиен конгрес ли е или някаква партийна седянка, айде по-добре да измислим как да си легализираме милионите и да си останем в нашата държава и да чакаме по-добри времена за да се върнем отново на власт и да продължим да си крадем както преди! Гост на конгреса Доган Ага: Евала, машалла, ашкулсум бе Овч.Гост на конгреса Симо-Мадритския дървосекач: Миии то другари и другарки, работата е сириъс, но защо да напускаме толкова обичаната от нас страна България, като има още толкова много гора за сечене?Корнелия Нинова: Да се махаме, да се махаме. Тук проклетите кучета като ме срещнат и започват да ме хапят по гърба!Румен Петков: Ха наздраве другари и другарки! Някой да си носи и мезе?Глас от залата: Кво мезе бе другарю Петко, нас отдавна вече ни взеха за мезе и само ни се подиграват, а сега и ще ни конфискуват имотите! Да ви е.. и партията скапана!!!
16
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до18Само ако някой те чуе да говориш против ГЕРБ.Иначе няма проблем,няма да те пипат.П.П.Естествено на изборите пак трябва да гласуваш за ГЕРБ..:)))
15
0
 
39
 
! Отговори
тъп и прост преди 11 години
*** НАРОД - СЛАБА ДЪРЖАВА ...А ДЪРЖАВАТА НИ Е МНОГО,МНОГО,МНОГО СЛАБА - правете си изводите ...
14
7
 
38
 
! Отговори
буркан с минзухари преди 11 години
целата работа наистина е в това че сега мафията ГРОБ ще подпука мафията БСП, ДПС. сега ще гледаме филма как едни другарчета от ДС дават в жертва други другарчета от ДС, за да правят мили очи пред Европа и преди изборите !!!
13
6
 
43
 
! Отговори
тъп и прост преди 11 години
и още неща -ЗАКУПЕНО ЖИЛИЩА 2003 Г. - ПОЛОВИНАТА ПАРИ СА МОЙ , ДРУГАТА ПОЛОВИНА СА МИ ДАДЕНИ ОТ РОДИТЕЛИТЕ КОЙТО РАБОТЕХА В ЧУЖБИНА ТОГАВА , за тези пари реално нямам доказателство,както и те,знаете много добре че почти всички работят нелегално навън, ЗНАЧИ МОЕТО ЖИЛИЩЕ СПОКОЙНО МОЖЕ ДА БЪДЕ КОНФИНСКУВАНО - НАЛИ ТАКА ????