БСП и ДПС на кантар за оспорване на конфискацията пред КС

Мислят да оставят закона, за да видят от ГЕРБ "каква глупост са сътворили"
Обновена: 4 май 2012 12:54 | 4 май 2012 12:53,
74
БСП и ДПС на кантар за оспорване на конфискацията пред КС
Мая Манолова. Снимка: БТА

Левицата и ДПС обсъждат варианта да изпратят гласуваният по-късни доби Закон за конфискация на имуществото на Конституционния съд.

Червената депутатка Мая Манолова, която беше един от най-изявените опоненти на закона, обясни личното си мнение. Според нея управляващите трябва да бъдат оставени намира, за да се види „каква глупост са сътворили”.

Мнението на парламентарната група на "Коалиция за България" обаче по-скоро клони в полза на оспорване пред Конституционния съд. Вече в качеството си на представител на групата на левицата Манолова добави:

"Няма никакво съмнение, че този закон ще се пусне в действие преди изборите и ще бъде насочен срещу тези, които са неудобни на властта, включително и тези от бизнеса, които заявяват подкрепа на други политически сили, различни от ГЕРБ. Това е репресивен закон", категорична бе тя.„

На свой ред десните обявиха, че не възнамеряват да поставят подписите си под искане за обявяването на закона за противоконституционен. Според Иван Костов подобно искане ще бъде вредно за страната ни.

"Защото тези, които са искали България да приеме този закон, ще останат силно разочаровани, а това е Европейският съюз", обясни тезата си лидерът на ДСБ.

Още по темата

От ДПС засега нямат категорично мнение дали да оспорват слабостите на закона пред съдиите. Зам.-председателят на ДПС Христо Бисеров обясни, че вероятно групата на Доган ще вземе решение в такава насока.

Той допълни тезата на левицата, че е възможно законът да бъде използван за разчистване на политически сметки.

Няма основание за оспорване на Закона за отнемане на незаконно придобито имущество, пък е тезата на управляващите от ГЕРБ. Заместник-председателят на парламента Анастас Анастасов допусна, че ако бъде оспорен закона от него може да отпадне член 24.

"Където бяха вкарани административните нарушения, тъй като там може да се спори по отношение на спазването на процедурата. По отношение на самия закон като изписване, като логика и концепция мисля, че няма нито един противоконституционен текст, тоест няма за какво аз лично да се притеснявам", допълни още той.

Dnes.bg припомня, че късно снощи депутатите приеха на второ четене Закона за отнемане на незаконно придобито имущество. Това стана след разгорещени обсъждания на пет пленарни заседания и след трикратно удължаване на работното време.

Премиерът Бойко Борисов благодари на всички, които подкрепиха текстовете от закона, като изрично посочи РЗС, Синята коалиция и независимите депутати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
39
 
! Отговори
тъп и прост преди 11 години
Бе аз като казвам че в България опозиция няма вие ме плюете - НО ИСТИНАТА Е ЧЕ БСП НЕ Е НИКАКВА ОПОЗИЦИЯ - ДОРИ НАПРОТИВ ...
11
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МАЯ МАНОЛОВА, ОРАЛНОТО ОСТРИЕ НА БСП
10
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА СЪЗДАДЕМ ГРУПА В БУКА, ДА НАМЕРИМ РАБОТА НА МАЯ МАНОЛОВА НА МАГИСТРАЛАТА
9
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Егати закона!?По-добре да върнат закона от соца 1жилище на 1 семейство и край.Иначе може и чл.1 да върнат и ГЕРБ да взима на всички избори 99,9%.Иначе лошо няма в замисъла на закона,но няма гаранция,че наистина няма да се използва срещу конкуренция в бизнеса или по време на избори.И ако се прилага за всички,то първо апартаментите на Цветан Цветанов трябва да се вземат,за да може да се прилага наред.
8
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Става дума не за имущество, а за НЕЗАКОННО придобито имущество. Аз не знам защо реват. Като се знае, че трябва наистина да се докаже 100% неоспоримо, че имуществото е незаконно и как съди независимия червен български съд става ясно, че наистина само незаконните имоти ще бъдат конфискувани
7
0
 
42
 
! Отговори
Горката Темида преди 11 години
Идат еврокомисари и шоуто пак започва - закони, арести, и като си тръгнат пак същото!!!!!
6
0
 
35
 
! Отговори
,,LARI,, преди 11 години
NALI VIE ,I VASHITE PREDSHEDSTVENIZI UNISHOJIHTE NARODA ,DARJAVATA.
5
3
 
53
 
! Отговори
прасчо преди 11 години
Мая Манолова не е мерна единица за компетентност,тя просто обича да говори по всяко време,по всяка тема,срещу всеки закон....По-ми прилича на някаква хормонална проблема
4
19
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никой в ГЕРБ не може да стъпи и на малкият пръст на Мая Манолова.Ако изхвърлят Гоце ще гласувам за БСП,иначе ВМРО....не че и те са стока.НО никога за мутри!
3
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
4e ako te nego osporqt koi togava nali stava vapros za tehni mar6i koito mogat da gramnat
2
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
еее, ама Майчето много се съсипа. тия в БСП само на нея чакат.
1
8
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички комуноиди - БСП, Д(П)С и т.н. отпадъци да заминават в Сибир.