БСП и ДПС на кантар за оспорване на конфискацията пред КС

Мислят да оставят закона, за да видят от ГЕРБ "каква глупост са сътворили"
Обновена: 4 май 2012 12:54 | 4 май 2012 12:53,
74
БСП и ДПС на кантар за оспорване на конфискацията пред КС
Мая Манолова. Снимка: БТА

Левицата и ДПС обсъждат варианта да изпратят гласуваният по-късни доби Закон за конфискация на имуществото на Конституционния съд.

Червената депутатка Мая Манолова, която беше един от най-изявените опоненти на закона, обясни личното си мнение. Според нея управляващите трябва да бъдат оставени намира, за да се види „каква глупост са сътворили”.

Мнението на парламентарната група на "Коалиция за България" обаче по-скоро клони в полза на оспорване пред Конституционния съд. Вече в качеството си на представител на групата на левицата Манолова добави:

"Няма никакво съмнение, че този закон ще се пусне в действие преди изборите и ще бъде насочен срещу тези, които са неудобни на властта, включително и тези от бизнеса, които заявяват подкрепа на други политически сили, различни от ГЕРБ. Това е репресивен закон", категорична бе тя.„

На свой ред десните обявиха, че не възнамеряват да поставят подписите си под искане за обявяването на закона за противоконституционен. Според Иван Костов подобно искане ще бъде вредно за страната ни.

"Защото тези, които са искали България да приеме този закон, ще останат силно разочаровани, а това е Европейският съюз", обясни тезата си лидерът на ДСБ.

Още по темата

От ДПС засега нямат категорично мнение дали да оспорват слабостите на закона пред съдиите. Зам.-председателят на ДПС Христо Бисеров обясни, че вероятно групата на Доган ще вземе решение в такава насока.

Той допълни тезата на левицата, че е възможно законът да бъде използван за разчистване на политически сметки.

Няма основание за оспорване на Закона за отнемане на незаконно придобито имущество, пък е тезата на управляващите от ГЕРБ. Заместник-председателят на парламента Анастас Анастасов допусна, че ако бъде оспорен закона от него може да отпадне член 24.

"Където бяха вкарани административните нарушения, тъй като там може да се спори по отношение на спазването на процедурата. По отношение на самия закон като изписване, като логика и концепция мисля, че няма нито един противоконституционен текст, тоест няма за какво аз лично да се притеснявам", допълни още той.

Dnes.bg припомня, че късно снощи депутатите приеха на второ четене Закона за отнемане на незаконно придобито имущество. Това стана след разгорещени обсъждания на пет пленарни заседания и след трикратно удължаване на работното време.

Премиерът Бойко Борисов благодари на всички, които подкрепиха текстовете от закона, като изрично посочи РЗС, Синята коалиция и независимите депутати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
31
 
! Отговори
''невинен преди 11 години
Воят е много силен, значи пътят е правилен!Крайно време е да свършат безобразията на феодалите на ''прехода''.
51
3
 
32
 
! Отговори
Манолова преди 11 години
абсолютна комплексарка, има нужда да се доказва публично, но и липсват в светското възпитание не само първите 7 години.Отдалеч лъха на профания и простафелство.Не знам от образование до къде го докарва, да не би и там да е до кюстендилската юридическа школа и големи другарски връзки из съдилищата.:)))))))))
50
4
 
35
 
! Отговори
РЯЗАНИТЕ СЪЮЗНИЦИ преди 11 години
Убавицата на снимката е дълбоко закомплексирана провинциалистка на сексулна почва!"Напада" микрофонът за щяло и нещяло.Мислели с *** бурги,какво да правят.Ами те *** ви отсвириха като чужда антибългарска партия за АЕЦ та за това юридическо недоносче на герберите ли?Манолова,Манолова а не питаш анадолските си съюзници за кожените микрофони...Комплексите нямат лечение кюстендилка уйбавице!
49
4
 
35
 
! Отговори
хе хе преди 11 години
кратуня бил, тиквуня бил, цвъ.цвъ.,на майка ви тъщата,червени борсуци, ББ добре ви го предложи вие даже не се усетихте и го приехте целия...........фуй.....Сега вече и бабите ще гласуват за ГЕРБ, като видяха какво крадливо племе сте, не че не са знаели, но наадеждичка все пак
48
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както се вижда, днесбегето е рай за ***, ***, злобари, ***, ***, платени драскачи и прочее ***, което е в унисон с общата тенденция на пожълтяване на това жалко сайтче.
47
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При мен са и двете, Марк! Добре мачка Бойко, но теб няма нужда да те мачка.Достатъчно си смачкан от Господ и магарето на дядо ти.
46
3
 
39
 
! Отговори
Джандар Ваньо преди 11 години
Опааа, усетиха се но късно. Бойко ги цакна с "лява мярка", а те "центристи" и "социалисти" по навик оспорваха... Манолова, не става само с плямпане иска и акъл!
45
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дори идеята да не е реализирана перфектно, желанието за някакво развитие заслужава похвала. А протестите на БСП(БКП,ДС) и ДПС са доста съмнителни, явно тези формации имат нещо за криене.
44
2
 
35
 
! Отговори
yi4o преди 11 години
taya 6to ne e na 4ere6ata
43
1
 
32
 
! Отговори
до 48 преди 11 години
Дрън-дрън, теория на конспирацията.
42
1
 
36
 
! Отговори
до К,ум преди 11 години
Абсурдно е точно наглеците и мошениците, както казваш, да раздават правосъдие.Но от времето на ФБР има един пророчески израз: ,,Ти си следващия!"
41
6
 
38
 
! Отговори
Не на недосегаемите преди 11 години
Хайде, стига с тая крокодилска "загриженост" на червените хайдуци за имуществото на "обикновените" хора. Който не може да докаже законността на придобитите от него и семейството му пари и собственост, не е "обикновен" човек ! Той е мошенник ! А една нормална демократична държава трябва да е в състояние да респектира организираната престъпност, мошенниците и крадците и да не допуска незаконно обогатяване ! Абсурдно е да твърдиш, че се нарушават конституционните "човешки" права на мошенниците !
40
3
 
36
 
! Отговори
до 41, защо ли? преди 11 години
Защото точат зъбки да прилапат отнетото ти имущество.Не е за правда и свобода.
39
0
 
37
 
! Отговори
пътник преди 11 години
На българина толкова му е позволено. Получиш ли наследство и ставаш съмнителен! И като се досетим, че няма икономика и тази цифра излиза прекомерна. А БСП и ДПС сега се издадоха, че все сеира на някого гледат. Нали сме търпеливи и глупави, та все чужди сметки да ни приписват за плащане... Вече всеки служител има власт да ни натопи да си спомняме какво ни е завещано и къде сме били преди 10 години, защото ... са ни черни очите.
38
5
 
34
 
! Отговори
Крум преди 11 години
Хайде, стига с тая крокодилска "загриженост" на червените хайдуци за имуществото на "обикновените" хора. Който не може да докаже законността на придобитите от него и семейството му пари и собственост, не е "обикновен" човек ! Той е мошенник ! А една нормална демократична държава трябва да е в състояние да респектира организираната престъпност, мошенниците и крадците и да не допуска незаконно обогатяване ! Абсурдно е да твърдиш, че се нарушават "конституцчовешките човешки права" на мошенниците !
37
1
 
32
 
! Отговори
до 35 преди 11 години
Това твоето не е казус, а словоблудство.
36
2
 
32
 
! Отговори
От 35 преди 11 години
Абе, вместо да ми пляскате минуси, отговорете ми на въпроса щом сте толкова фенове на закона и партията! Или компетентността ви се изразява само до познаването на знаците за елементарните аритметични действия! Казусът ,който поставям е съвсем реален! И ще се случи на много хора,които нито са червени(зелени и тем подобни),нито са олигарси и т.н!
35
3
 
40
 
! Отговори
изотзадзе преди 11 години
примката все повече се стяга около червените ***.бб пак им сипа да ядат та даже и ще ги опъне изотзадзе.всичката червена *** реве неистово .а сега дгд
34
7
 
41
 
! Отговори
Вагнер преди 11 години
Бойко ги награби.Само Герб.
33
0
 
38
 
! Отговори
ЗАЩО ЛИ ? преди 11 години
Вчера на дебатите в пленарна зала са присъствали представители на 14 държави - членки на ЕС