Нижеш тютюн и ставаш президент, припомни си Плевнелиев

Президентът си побъбри с хората в Рибново
Обновена: 4 май 2012 19:24 | 4 май 2012 19:00,
451
Нижеш тютюн и ставаш президент, припомни си Плевнелиев
Президентът сред привърженици в Рибново. Снимка: БТА

"Тук съм, за да ви уважа. Искам да видите, че новият президент иска да бъде близо до вас, иска да ви разбира, иска да ви помага. Дойдох за да напишем една нова страница от историята на Рибново". Така държавният глава се обърна днес към жителите на село Рибново.

Плевнелиев заяви пред насъбралото се множество, че е лично свързан с развитието на този регион и като държавник ще подкрепи добрите идеи за неговото бъдеще.

Още по темата

"Вие със сигурност сте една много специална част от българското общество - не само заради носиите, не само заради начина, по който организирате сватбите, не само заради запазените толкова много думи още от дълбоки времена, но преди всичко заради това, че всъщност сте част от тази държава България, която е крайно време да бъде опозната и уважавана, от тази България, която обича историята си, разказва я на младото поколение и се отворя към света", заяви държавният глава.

Нижеш тютюн и ставаш президент, припомни си Плевнелиев
Множеството слуша речта на президента. Снимка: БТА
Президентът си спомни как преди години в малките улички на Гоце Делчев е низал тютюн с хора, облечени като тези сега пред него.

"Така съм започнал. Това е доказателството, че можеш да започнеш от тук и да станеш президент", каза той.
 
Пред хората от селото Плевнелиев подчерта, че успехът на българската държавност се крие именно в заложените в Конституцията правомощия на държавния глава, а именно да бъде надпартиен, да търси българското, да търси потенциала на нацията и държавата, "за да бъдем заедно в 21 век, в който можем да съхраним традициите си и да имаме общо бъдеще като европейци".

Нижеш тютюн и ставаш президент, припомни си Плевнелиев
Башев дарува Плевнелиев. Снимка: БТА
"Винаги сте добре дошъл в нашия регион и в село Рибново", обърна се кметът на Община Гърмен Ахмед Башев към държавния глава.

"Показвате пред цяла България, че сте президент на всички български граждани, без разлика на тяхната етническа и верска принадлежност. Гордеем се с Вас и с това, че сте от този край", добави той.

В знак на признателност кметът посрещна президента с пита и мед, подари му плакета на община Гърмен и го закичи с дарове – вълнени чорапи, шарена черга и покривка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


451
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
7
 
9
 
! Отговори
Ястреб_52 преди 11 години
До 355 - Ние сме прагматични хора и не търчим подир невъзможни неща, като пример, да ги настигнем българите като интелект, разум и култура! Средното АйКйу по света е около 95, но 95% от това АйКйу е концентрирано в българите! Не дай си боже българите да изчезнат от лицето на земята - светът ще се върне обратно в каменната ера!
263
6
 
5
 
! Отговори
Старите университети преди 11 години
Boğaziçi Üniversitesi - 1863Военноморска академия - 1773военно медицинска академия - анкара - 1898Истнбулски университет - 1453Технически университет - Истанбул - 1773Университет Мармара - 1883Мимар Синан - 1882Технически университет "Йълдъз" - 1911
262
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Турция не е само Истанбул не се правете на много цивилизовани да имате пари но докато стигнете ума на българитееее има ощееееее години да се развивате
261
1
 
5
 
! Отговори
до 352 преди 11 години
Това "дете" беше направило група в фейсбук за "клане на ***" но с това за "ястреба" съм съгласен
260
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Щом са учели и българи, значи никой не ви е делил" и т.н.Става дума за Роберт колеж. Естествено, че българи са учели в тоа ХРИСТИЯНСКИ колеж, не са били мюсюлмани!
259
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Въпросният "Ястреб" няма право да развява турски байрак в България - па макар и във форумите на новините. Редно е да постъпят с него така, както направиха с едно българско дете - конфискуваха му компютъра и т.н., само защото написало във форум нещо против ***.Да не би прадядото на "Ястреб" да е завършил християнския Роберт колеж / днес - Богазичи Университе /?
258
4
 
15
 
! Отговори
до 350 преди 11 години
А вие сте много напреднали интелектуално нали? Още живеете като диваци първо поглеждаш себе си и тогава говориш за другия СТИГА ПОМИЯ! НЯМАМ ПРОТИВ ТВА ДА СЕ НАРИЧАТЕ ТУРЦИ ОБАЧЕ ЩОМ СТЕ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЛУЖИТЕ ЗА НЕЙНОТО БЛАГО НЕ ДА МИ ПРОКАРВАТЕ ТУРСКИ ОТКАЧЕНИ ИНТЕРЕСИ!
257
15
 
11
 
! Отговори
Ястреб_52 преди 11 години
До 344 - Ако не греша, българите са "освободени" от турско "робство" преди повече от един век, но нещо не виждам като народ да напредва интелектуално. Напротив, виждам пълно деградиране. Умните народи се учат от историята и вървят напред, глупавите народи продължават да живеят в миналото. Думичката "освободени" е в кавички, защото съзнанието на много от българите е все още под османско "робство и за тях годината е все още 1674!
256
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД СА ТЕЗИ ЗАБУЛЕНИ ТУРЧЕЕЩИ СЕ НЕНОРМАЛНИЦИ
255
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нас не ни интересува Турция като са в България ще служат на България !
254
8
 
11
 
! Отговори
339 преди 11 години
Щом са учили българи значи никой не ги е делил на българи и небългари както правите вие.Наричате хората които ви водеха за носа 500 години и продължават да го правят "неграмотници".Опомнете се малко.Няма на Балканите интелигенция и политическа култура като турската.Турция е управлявала много народи с векове и притежава наистина много качествена политическа класа която си има традиции.Омразата може да я има ама фактите са си факти.
253
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Турците са големи само на думи: Аууу колко е "велика" Турция ауу вие мръсни българи ама не щат и не щат да си ходят хахах ей страшни НАГАЖДАЧИ
252
4
 
7
 
! Отговори
х преди 11 години
Допълвам - какво зло съм видяла ЛИЧНО от турци.Поради изостаналостта на поробилата ни турска държава прадедите ми не са могли да получат образование, а това си личи поколения наред!!!!
251
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди да псувате по българите си помислете искате ли пак да ви разходим до Турция? РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ НЕ ВИ ИСКАМЕ! КВО ТОЛКОВА СЕ ПЛАШИТЕ ДА СИ ИДЕТЕ В ТУРЦИЯ? ХАХА МАЙ МАЙ ОНЕЗИ НЕ ПРИМИРАТ ЗА ВАС
250
4
 
6
 
! Отговори
х преди 11 години
Богазичи университе е новото име на Роберт колеж - протестантски колеж, в който са учели и много българи. Колко ли "правоверни" са посещавали това християнско средно училище?Турция е била много изостанала страна, която е спирала развитието на българите. По тази причина българите мразят тази държава.
249
8
 
4
 
! Отговори
Ястреб_52 преди 11 години
До 336 - Тези пишман бабаитски стойки тука не вървят, чоджуум! Не мисля да си квалифициран достатъчно да решаваш кой на къде!
248
2
 
4
 
! Отговори
до 333 преди 11 години
С тези стихчета у Турция мойто момче? Опаа или там не те иска? Недей да плачкаш
247
3
 
4
 
! Отговори
до 330 преди 11 години
не съм казал 350 35 милиона. Тук не е разрешено да се дават линкове и няма как да ти покажа, че само Фейсбук потребителите от Турция са 28 милиона.Айде, да почета малко и си лягам.
246
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И помаци и македонци всички знаят че са българи АМА СРЪБСКАТА И ТУРСКА ЛИТЕРАТУРА НЕ ПРОЩАВА
245
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Единственото нещо, с което Плевнелиев ме впечатли през тези 100 дни беше, че телевизиите показаха как Черепа се намъква в президенството.