Плевнелиев в Пиринско: Тук се формирах като човек!

"Отивам в Рибново, за да ги разбирам хората"
4 май 2012 12:25,
96
Плевнелиев в Пиринско: Тук се формирах като човек!
Тук аз се формирах като човек, посочи Плевнелиев в Благоевград. Снимка: БТА

"Започвам моята регионална, бих казал, обиколка на територията на всички региони и градове в България оттук, от моя град", каза държавният глава при пристигането си в Благоевград.

"Тук аз се формирах като човек, получих своето възпитание, получих своята перспектива, стартирах своите първи проекти. Това е градът, който формира елита и бъдещето на този толкова важен за България регион - югозападния регион", добави президентът.

Росен Плевнелиев посети най-напред Югозападния университет "Неофит Рилски", където бе посрещнат от кмета на община Благоевград Атанас Камбитов и от ректора на висшето училище проф. д-р Иван Мирчев.

Държавният глава се запозна с развитието на университета, който отбелязва своята 35-годишнина, а в препълнената аула изнесе лекция на тема: "България и "Стратегия 2020" на Европейския съюз: предизвикателства и перспективи".

Пред студентите Плевнелиев сподели, че винаги е ненавиждал поговорката: "Не ми давай акъл, пари ми дай!".

"В много други държави хората щяха да кажат: Дай ми акъл, парите след това ще дойдат", обясни позицията си той.

По думите му богатите хора не са богати, защото са си пожелали пари, а защото са имали идея, умение, вложили са много труд и са успели.

По-късно президентът присъства на отбелязването на 109-ата годишнина от кончината на Гоце Делчев пред паметника на героя на площад "Македония" в Благоевград, където поднесе венец.

Следобед държавният глава ще посети село Рибново.

"Отивам в Рибново, защото съм амбициозен президент, който иска да отиде за пръв път там, където досега друг президент не беше стъпил", коментира пред журналистите Плевнелиев.

"Отивам съвсем съзнателно в Рибново, искам да отида на площада, да си поговоря с хората там, да ги разбирам, те да ме разбират, да отворя президентската институция и за толкова отдалечени места като Рибново.

Отивам, защото преди всичко знам едно: в основата на успеха е доверието и комуникацията. Отивам там, за да изградя доверие и за да създам канали за комуникация", отбеляза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.