Репресии няма да има, уверява ни Цветанов

Ваньо Танов не знаел нищо за операция "Митници"
Обновена: 4 май 2012 10:36 | 4 май 2012 10:18,
190
Репресии няма да има, уверява ни Цветанов
МВР шефът Цветан Цветанов. Снимка: архив, БТА

МВР шефът Цветан Цветанов отхвърли упреците на опозицията, че приетият късно снощи Закон за конфискацията може да се използва за репресия на неудобни хора.

"Чисто политически нашите опоненти го използват като аргумент, практически няма как да се случи", заяви вицепремиерът пред bTV.

Той за пореден път припомни, че приемането на текстовете е било изискване на ЕК и на евроатлантическите партньори на България и премиерът с право е отбелязал, че успешното приключване на работата в парламента е спасило правителството.

Той потвърди, че вчера вечерта той и Борисов са отшили в НС с оставки в джоба.

Цветанов отхвърли и упреците по едни от най-яростните спорове около възможността комисията, която работи по отнемане на незаконно придобито имущество, да проверява проверявания, без той да знае.

"Вижте, когато на един човек всичко му е наред, дали ще го проверяват една година или две години, това няма абсолютно никакво значение", заяви вътрешният министър. Той беше категоричен, че няма списък с лица, които ще бъдат проверявани.

По думите му всичко може да бъде доказано в кратко време и е нормално, ако има имущество над доходите, то да бъде отнето.

Той изрази надежда, че ако опозицията атакува закона пред КС, той ще издържи. Цветанов цитира данни от проучване на Центъра за изследване на демокрацията, че около 3.5 млрд. лева незаконни средства се въртят от престъпността, една част в чужбина, друга у нас.

Още по темата

Според Цветанов новоприетият закон ще даде допълнителни инструменти за ограничаване на организираната престъпност.

По повод операция "Митници", при която бяха хванати осем митничари да си разделят рушвети на ГКПП "Капитан Андреево", МВР шефът коментира, че акцията е проведена в пълна секретност. Дори шефът на Митниците Ваньо Танов не е знаел за нея. За операцията са били информирани само Бойко Борисов и Симеон Дянков.

Вътрешният министър помолил Дянков да не споделя информацията с никого от неговото министерство, за да не изтече информация.

"Винаги имаме предположение, че тези действия се осъществяват чрез лица на горни етажи", посочи още вътрешният министър, като отрече да има конфликт с Танов.

Що се отнася до повторния арест на Алексей Петров министърът на вътрешните работи отново посочи, че съдът е взел правилното решение, защото съдебният процес трябва да е обективен и всички страни да са равнопоставени.

"В един съдебен процес трябва да има пълна гаранция, че свидетелите няма да бъдат притеснявани, за да могат да кажат пълната истина. Искането на промяната на мярката е заради оказан натиск върху свидетелите преди явяването им в съдебна зала. Мога да кажа, че лично Алексей Петров и негов адвокат са пристискали свидетел да посочи неверни показания", коментира още Цветанов и уточни, че става въпрос за Пламен Устинов.

Той обаче добави, че делото "Октопод" не представлява интерес за него и за днешното управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
6
 
9
 
! Отговори
маниту преди 11 години
88-ми, *** нали герберите са "десни" бе...К'ви десни са, ако не зачитат частната собственост?Тия са си ***...ша разкулачват по избор.Май ти е празно между ушите.Със сигурност си бил в ташкент, когато се отказахме от национализираното.
76
0
 
9
 
! Отговори
цигания в Бг ! преди 11 години
НавсякАде по света политиците крадат,НО в белите дАржави ,като направят 1 милион ,спират да крадАт ,откриват работни места и парите остават в дАржавата ,а в Бг шайките,правят милион ,после още един ,и още един ,и няма край на милионите им,които ги НОСЯТ В чужбина ,а Бг -----духа супата !
75
4
 
8
 
! Отговори
сабр преди 11 години
Ей ся повервах. Комунистическо-мафиотското формирование ГРОБ приело закон да се борило то против организираната прастъпност! Ей просто народ бе! И този закон ще се ползва както всички останали - да се мачка по поръчка. Организираната престъпност щели да смачкат.Ама като е толко *** тоя народ, всичко им е рпед очите, да загине целия ни мръсен и смотан род! НЕ заслужаваме нито живот, нито свобода нито собственост! Да освободиме поне малко на народи заслижаващи да живеят на на тая земя !
74
2
 
13
 
! Отговори
до Ясен преди 11 години
Ясенчо, къде живееш бе мойто момче. Как да се "докажат" доходи от работа като домашна помощница, готвачка и др. подобна дейност в съседна Гърция, упражнявана 10-15 години. Спестени 50 000 евро, купили 1 апартамент, който заради метрото и др. екстри вече струва 75000 евро. Придобива по наследство и вилно място в - Рибарица, Равда и т.н. ОТКАЗВА да работи за герп и хоп - конфискация....
73
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ха така, 90, типично по шопски "не сакам на мене да ми е добре, най-сакам на Вуте да му е зле" еми заслужавате си да ви управляват тея мутри :) да сте живи и здрави
72
3
 
4
 
! Отговори
Светльо преди 11 години
Тия двамата май не могат да се разберат кой по-вече да краде от митниците зад гърба на Бойко и непрекъснато се ритат по кокалчетата!
71
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не 6 ... 60 апартамента НЕКА ДА ИМА Цветанов,ако съумее да вземе парите и имотите на приближение до БСП милиардери.
70
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С едно условие, 77.Не на комунистите, а на конформистите!Комунистите останаха по паметниците отдавна и сега изкривено плашат с тах полуинформирани и трогателно заблудени хорица като теб.
69
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама аз не пиша хипотетично ... аз искам реална и незабавна национализация ! Тук и сега ! Иначе държават загива !
68
0
 
9
 
! Отговори
Глупаци от герб преди 11 години
г-н цветанов, вашите "гаранции" също като тези при Пламен Трифонов ли са? - държания 4 месеца в ареста невинен!!! Вие казахте, че той е убиеца, а сега държавата ще плаща ВАШИТЕ грешки...Хора бъдете сигурни, че заради лошо прилагане на този закон ще бъде осъждана България мнооого пъти...
67
1
 
2
 
! Отговори
do 81 преди 11 години
Евала, пич !
66
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"МВР шефът Цветан Цветанов отхвърли упреците на опозицията, че приетият късно снощи Закон за конфискацията може да се използва за репресия на неудобни хора." - Тия от опозицията и най вече, червените депутати и депутатки въобще не са неудобни, защо се страхуват? Вече 23 години го доказват. Кога са отказали рушвет, участие в незаконни сделки, бурно участие в разграбването и разпродаването на България, докарването и до международен имидж на "Гъргария" и още маса маскарлъци, извършвани от удобни ЧР
65
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези от ГЕРБ ни върнаха на 9. IX. 1944 година,ама направо по всички показатели.А за култа към Бойко, не ми се говори...............
64
0
 
1
 
! Отговори
маниту преди 11 години
"Кой прави РЕФОРМИ против себе си"?....най, най-простия, оти нема акъл да види по-далече от носа си...И щото далаветата е направена по-рано изакона не я лови...
63
1
 
16
 
! Отговори
A,добро ютро! преди 11 години
Един прекалено *** въпрос?"Кой прави РЕФОРМИ против себе си"?
62
5
 
9
 
! Отговори
защо ми пишете минус преди 11 години
Национализация !!!Всички предприятия, фондове, имоти и прочее богатства заграбени от комунистите - ДА СЕ ВЪРНАТ НА НАРОДА !!!P.P.защо ми пишете минуси, бе другари ?Нали ТОчНО ТОВА правехте 44-та година.
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами ако някой кръшен играч овреме се е изнесъл от БСП с доста имотец.Ами ако днес е управленец?Влиза ли във функциите на чужд посланик да дава тон какво става в РБ.
60
4
 
14
 
! Отговори
маниту преди 11 години
"Не 6 ... 60 апартамента НЕКА ДА ИМА Цветанов, ако съумее да вземе парите и имотите на приближение до БСП милиардери." Той не доказа откъде са парите му.Нима си повярвал, че от две пенсии се купува апартамент?ТрЕбе да си мно'о цепнат и вулканизиран поливинилов контрацептив...герберче.
59
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
крадеца вика "дръжте крадеца"
58
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цветанов, ти справи ли се с *** набези по селата? Справи ли се със големите мафиотски босове? Дали този бюджет от над милиард за полиция се използва за ловене на престъпници или за подслушване на фирми и политически опоненти, много от добре работещите фирми в бг минаха в ръцете на хора от герб след репресии от държавата , невръщане на ддс ,забавени плащания по договори и др. Сега с този закон си развързахте ръцете за разчистване на политически и икономически сметки! Оставка !