Станишев: ГЕРБ иска хората и бизнеса „на къса каишка”

Законът за конфискацията не дава гаранции за безпристрасност
Обновена: 5 май 2012 17:50 | 5 май 2012 17:50,
191
Станишев: ГЕРБ иска хората и бизнеса „на къса каишка”
Снимка: БТА

Законът за конфискацията, приет от ГЕРБ, не дава гаранции, че няма да бъде използван като предизборен рекет спрямо бизнеса и да държи гражданите „на къса каишка”. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в Пловдив, където се проведе градската конференция на партията.

Според него скоростното приемане на закона е демонстрация пред Европейската комисия, но той няма да реши проблемите, които се трупат в България - показните убийства, масовата престъпност и това, че гражданите се чувстват несигурни.

Станишев заяви, че БСП ще обмисли възможността да бъде сезиран Конституционният съд, като социалистите са за европейската директива, свързана с конфискацията на имуществото, която е много по-балансирана.

Председателят на БСП обяви под тепетата основната задача в момента - партията да спечели доверието на избирателите и да се подготви добре за предстоящите парламентарни избори. Това може да стане с ясни послания пред хората и нова визия за управление.

Според Станишев още един мандат управление на ГЕРБ ще съсипе държавата. По негови думи досега България никога не е имала такова антисоциално управление, а управляващите създават изкуствени монополи за близки до партията бизнесмени.

Той предупреди, че до изборите остава една година, но не се изключват изненади и партията трябва да бъде в готовност. Хората обедняват, напрежението расте, затова БСП не трябва да бъде спокойна и да се разкъсва от вътрешни кавги и спорове, обяви социалистът.

Според Сергей Станишев спекулативният капиталистически модел през последните две десетилетия се е провалил и вече се вижда промяната в Европа. За пример той посочи факта, че през последните 5 месеца са избрани четирима премиери-социалисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Наистина, докато няма лустрация 20+20 за целия този комуно- ченгесарски ***, и превръщането на закритите училища в затвори, *** ще си ходи все в потури (модел 1879 г.)
107
4
 
4
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
до 130 - има изход и решение което констатираш 25 грама олово в черепа !
106
2
 
8
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
KATO PI6ETE ZA MODERNITE LEVI SEREGEI4OVCI,OTDAITE ZASLUJENOTO I NA MARODERATORITE,KOITO GI ZA6TITAVAT,KATO PIQNIQ MERESEVS DVE MANERKI WODKA NA AMBRAZURATA...SPOMENETE SAMO TQH,RODITELITE I NE SAWINOVNI,OSVEN,AKO NE SA OT BANDITOPARTIZANITE.
105
1
 
14
 
! Отговори
Демон преди 11 години
Че закона е вреден, съгласен съм, ама по други причини. Сега ще се създаде една нова огромна административна структура, която ще *** пари от държавния бюджет, без да свърши нищо полезно, тоест ще храним още една тежка администрация, която ще пие кръв от нашите данъци и нашия труд!!!
104
2
 
9
 
! Отговори
Демон преди 11 години
Че то остана ли бизнес в България.
103
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***!
102
5
 
10
 
! Отговори
социалист преди 11 години
В случая Станишев не е прав.БГ има нужда от този законпък ако ще да ни съдят всеки ден у проклетия Страсбург.За 23г много народ забогатя незаконно и е време да си получат заслуженото.Да може би закона ще бъде използван и за политически поръчки,но срещу кого?Ми естествено пак срещу незаконно забогателите,да от БСП или СДС,но важното е да има поне малко справедливост.Не вярвам ГЕРБ да закачат некой гербер,но важното е да се закачат богатите изедници без значениое кой от коя партия е.
101
12
 
5
 
! Отговори
до Иван преди 11 години
И кого на каза бе Ванка?Наказа себе си,като избра поредните некъдърници да управляват БГ.Не съм фен на БСП *** гербавите не са по различни от тех.
100
6
 
17
 
! Отговори
колега преди 11 години
Колеги по форум, тоя изобщо не е г*й, той е обикновен п*дераст!
99
5
 
13
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Станишев все пак трябва да има ред.Ако и вие държахте на късата каишка сега пенсията на мама щеше да 300 лева а тя е 136 защото ни държахте на дълга каишка и не видяхме кога откраднахте милионите но на 9.07.2009 ви наказахме.Догодина можем да повторим.
98
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе СерГейчо значи да ви оставим да си крадете ли бе г*йчо
97
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе мухъл! Доган на дълга каишка ли те държи като те ''целува'' или ти нямаш нужда от връзване?
96
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЧЕРВЕНИТЕ КХМЕРИ ДА ВЪРНАТ ОТКРАДНАТОТО ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАВОД
95
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЗ ХАМСТЕР МРАКОБЕСЕНМАМИЦАТА НИ РАЗПЛАКА.ЧЕТИРИ ГОДИНИ ГО ТЪРПЯХМЕИ ОТ НЕГО ЕДВАМ СЕ ОТЪРВАХМЕ.
94
5
 
24
 
! Отговори
alex преди 11 години
Верно по времето на Станишев хората се чувстваха спокойно, както се изразява Серго. Най-спокойни се чувстваха "Наглите", "Килърите", Батко и Братко, всички олигарси и партийни номенклатурчици...Как не го е срам тоя да говори като латерна едно и също без никакъв смисъл...и на него му е ясно, че втори мандат за ГЕРБ означава само едно - мандати доживот и изпадане в осма глуха на столетницата...Ето, това се опитват да осуетят от БСП.Само, че глупаците умряха Станишко, останаха ти шепа пенсии..
93
0
 
15
 
! Отговори
Хлапето преди 11 години
до 116, Ето ещо един ***! Тук отиваме по далече. Народа иска само заради изразено несъгласие със закон на партията майка, да се влиза в затвора. За съжаление превърнахте БГ в един комунистически ***, другари!
92
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Здраво писнаха червените г***зове! Ще трябва да връщат откраднаното.Тоя съсел трябва само заради това дърпане от закона да го тикнат в затвора!
91
1
 
12
 
! Отговори
умерен преди 11 години
Ако пратят в крадливите милионери от ВПС на столетницата в панделата ГЕРБ ще остане на власт поне 5 мандата..........уточнявам ,не гласувам за ГЕРБ
90
5
 
3
 
! Отговори
Хлапето преди 11 години
до 110. Ха! Точно това имах предвид като казах, че разсъждавате по комунистически! Кажи ми сега че си антикомунист и ще прихна да се смея. И тая дума народ е типично комунистическа. Значи стадо. Народа иска на богатия да му се вземат парите и колите! хахаха!! Да живее мвр основната опора на народната власт! Жив да е новия бащица тиквата!
89
8
 
4
 
! Отговори
рум цайс преди 11 години
до 106. Абе ти *** ли си бе!? По какъв начин да ти обясня че не съм от бсп. И това че съм против партия герб не означава автоматично че съм от бсп! Само 2 партии ли има в бг? НЕ СЪМ ОТ БСП! Не съм социалист. Обичам капитализма и СВОБОДАТА! Обаче в БГ на власт са комунистите! герб са БКП а Б.Б. е новия вожд а ла тошето живков! Това ако не го разбираш, имаш остър дефицит на мозъчни гънки! и между другото бсп са си чисто дясна партия, другарю милиционер!