Новият директор на АЕЦ "Козлодуй" е Валентин Николов

Бившият депутат бе заместник-министър месец и половина
Обновена: 8 май 2012 11:09 | 7 май 2012 18:58,
193
Новият директор на АЕЦ "Козлодуй" е Валентин Николов
Валентин Николов. Снимка: Bulphoto

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Валентин Николов ще бъде новият изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй“. Това съобщиха от пресцентъра на министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

На днешното си заседание съветът на директорите на Българския енергиен холдинг освободи изпълнителния директор на "АЕЦ Козлодуй“ ЕАД Александър Николов.

"Рокадата се налага с цел да се подобри координацията и темпото на работата по удължаването живота на пети и шести блок на АЕЦ "Козлодуй“ и изграждането на нова ядрена мощност на площадката на централата“, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев при представянето на Валентин Николов пред екипа на централата.

Икономическият министър е припомнил, че основен приоритет в сферата на ядрената политика е удължаването на живота на пети и шести блок на централата с още 15 години.

"Освен отговорност на правителството това е и моя лична отговорност, затова предложих поста да бъде зает от Валентин Николов, на когото имам безрезервно доверие и с когото проведохме успешни преговори с руската страна по значимите за България енергийни въпроси. Валентин Николов е добър мениджър, умее да отстоява позициите си и да преследва цели‘‘, поясни още Добрев.

Валентин Николов беше избран за заместник на Добрев в края на март. Преди това оглавяваше икономическата комисия в парламента.

Още икономически новини от България четете в investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
стана ясно, че герберите не ги лови радиация. И още: кукловодите не са българи. (ворлик, ворлик, барабар с отоманците ли го спретнахте?)
74
1
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Че има нужда от разчистване обръчите около АЕЦ, има.Но не експериментирайте със съмнителни специалисти.Опасно е и за вашия живот.
73
1
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Iavno sa se setili ce niama da ima vtori mandat i iskat po barzo da ni izbiat
72
2
 
36
 
! Отговори
актуално преди 11 години
Нов виц от днес:"-Как се нарича калинка, която каца в атомна централа?- Светулка"Да ни е честит ВАЛЬО СВЕТУЛКАТА!!!
71
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
този екземпляр със сигурност е най-умният гербер. Вероятно може да чете буквар с картинки.Веско Маринов може да го готвят за нещо по-така - например финансов министър или по културата, каквото и да означава това за герб.
70
27
 
2
 
! Отговори
ГОЦЕВИСТИ преди 11 години
ДРУГАРЮ ПЪРВАНОВ, РАЗРЕШЕТЕ ДА ДОЛОЖА? - Разрешавам...- НОРМАТА ЗА ДЕНЯ ОТ НАПИСАНИ ГЛУПАВИ ПОСТОВЕ Е ПРЕИЗПЪЛНЕНА!- ВИЕ, ЛОВЕЦО ТРИПЕРЛИВ,ЗА НАС СТЕ КАТО СЛЪНЦЕТО И ВЪЗДУХА ЗА ВСЯКО ЖИВО СЪЩЕСТВО!- БРАВО ДРУГАРИ, ЩЕ ВИ ДАМ ДА МИ ПЪСНЕТЕ ПУШКАТА!
69
0
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Веско Маринов да бяха сложили,поне щеше да пее.
68
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз ако съм на мястото на енергетиците от АЕЦ "Козлодуй" ще си грабна шапката и ще напусна - не може директор на хора със специално образование и безценен технически опит да бъде разносвач на закуски и кафета, който някога бил виждал чертеж на двигател с вътрешно горене. Това е обидно! Чудя се защо направо не вземат да подчинят АЕЦ-а на МВР и да се свършва.
67
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
гербераст ли е, или така си гледа (а.нално)?
66
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Тоя както се е ококорил, какъв ли му е ауспуха?"като на ***
65
7
 
1
 
! Отговори
раздвоен преди 11 години
Чудя кое по-лошо : продаваш на банички шеф да е шеф на АЕЦ-а или кумуназ - крадец........а че бившия е човек на офчия румен е ясно
64
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя както се е ококорил, какъв ли му е ауспуха?
63
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КУТЕВ, ПРИБЕРИ СИ ДРАСКАЧИТЕ ОТ САЙТОВЕТЕ! СТИГА ПОДРИНВАЩА ДЕЙНОСТ!ДАЙ ИМ МАЛКО ПОЧИВКА, И ТЕ СА ХОРА
62
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянков поне е луд и не се подмазва, а този е брутално *** подмазвач. Дайте му нещо по-така - я кучкарник, я някоя спортна зала. Ама АЕЦ - тук вече става страшно. Ужас. Беганье му е майката!
61
1
 
12
 
! Отговори
дядо преди 11 години
някой като не разбира от това дето работи го кръщават мениджър и готовотая вълшебна дума оправдава управлението пред тъпия български електоратза жалост болшинствои инак това е последния ликвидационен съвет - по енергетикаамериканското посланниче ще си ги почерпи и я в грузия като *** димитровя в щатите като *** ганев или светулката на демокрацията фори на ясла за заслугия в
60
1
 
22
 
! Отговори
Barcelona Es преди 11 години
Вся власт советов. И по времето на Тодор Живков не е имало такива *** политически назначения. Поне хората бяха професионалисти, а сега работата съвсем тръгна на изуйгащи. Мъка, мъка, мъка........
59
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
някой пиян кукловод се е.ава жестоко с нас. Дано изтрезнее скоро, че си е е.ало м.йката!
58
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОКОВИСТИДРУГАРЮ БОРИСОВ, РАЗРЕШЕТЕ ДА ДОЛОЖА? - Разрешавам...- НОРМАТА ЗА ДЕНЯ ОТ НАПИСАНИ ГЛУПАВИ ПОСТОВЕ Е ПРЕИЗПЪЛНЕНА!- ВИЕ, ГОСПОДИ... ЗА НАС СТЕ КАТО СЛЪНЦЕТО И ВЪЗДУХА ЗА ВСЯКО ЖИВО СЪЩЕСТВО!- ВЕЧНА ДРУЖБА КПСС/ БКП!!!
57
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На тоя гъзоблизец не можаха ли да му намерят по- неотговорна работа, ами точно АЕЦ?
56
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този става само да лепи пликове с дългия си език. За АЕЦ- Козлодуй е опасен за матряла, а за Гроб - е полезен. Видяхме, колко им пука за хората щом сложиха *** на такъв пост.