Новият директор на АЕЦ "Козлодуй" е Валентин Николов

Бившият депутат бе заместник-министър месец и половина
Обновена: 8 май 2012 11:09 | 7 май 2012 18:58,
193
Новият директор на АЕЦ "Козлодуй" е Валентин Николов
Валентин Николов. Снимка: Bulphoto

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Валентин Николов ще бъде новият изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй“. Това съобщиха от пресцентъра на министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

На днешното си заседание съветът на директорите на Българския енергиен холдинг освободи изпълнителния директор на "АЕЦ Козлодуй“ ЕАД Александър Николов.

"Рокадата се налага с цел да се подобри координацията и темпото на работата по удължаването живота на пети и шести блок на АЕЦ "Козлодуй“ и изграждането на нова ядрена мощност на площадката на централата“, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев при представянето на Валентин Николов пред екипа на централата.

Икономическият министър е припомнил, че основен приоритет в сферата на ядрената политика е удължаването на живота на пети и шести блок на централата с още 15 години.

"Освен отговорност на правителството това е и моя лична отговорност, затова предложих поста да бъде зает от Валентин Николов, на когото имам безрезервно доверие и с когото проведохме успешни преговори с руската страна по значимите за България енергийни въпроси. Валентин Николов е добър мениджър, умее да отстоява позициите си и да преследва цели‘‘, поясни още Добрев.

Валентин Николов беше избран за заместник на Добрев в края на март. Преди това оглавяваше икономическата комисия в парламента.

Още икономически новини от България четете в investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе това шега ли е или герберастите съвсем изперкаха?
54
1
 
22
 
! Отговори
Николчев преди 11 години
Това е най- можещият и най- ставащият за всичко кадър на ГЕРБ. Правете сметка за останалите мозъци. Смях, смях, смях...Егати държавата сме щом ни управляват такива тикви. Господ да ни е на помощ!!!
53
3
 
14
 
! Отговори
Любо преди 11 години
О света дево от Гваделупе.....тази *** герберска амеба директор на АЕЦ...идиотията която продължава вече 3та год достигна своя връх. Дано не стане някоя сериозна авария...
52
8
 
2
 
! Отговори
КУТЕВИСТИ преди 11 години
ДРУГАРЮ КУТЕВ, РАЗРЕШЕТЕ ДА ДОЛОЖА? - разрешавамНОРМАТА ЗА ДЕНЯ ОТ НАПИСАНИ ПОСТОВЕ Е ПРЕИЗПЪЛНЕНА!ВИЕ ЗА НАС СТЕ КАТО СЛЪНЦЕТО И ВЪЗДУХА ЗА ВСЯКО ЖИВО СЪЩЕСТВО!ВЕЧНА ДРУЖБА КПСС/ БКП!!!
51
2
 
17
 
! Отговори
rumen221 преди 11 години
- Идиотщината и по ходи по Хората, не само по коюти матряла- Ако доклада на HSBC е верен и 2 реактора струват 10.3 милиарда, от които 2 милиарда вече са вложени, ако преместим единя в Козлодуй ще похарчим още 6 милиарда или ЩЕ ИМАМЕ 1 РЕАКТОР ЗА 8 МИЛИАРДА ВМЕСТО ДВА ЗА 10 И ЩЕ Е ГОТОВ СЛЕД ПОНЕ 10 ГОДИНИ, ТОЙ ПАК ЩЕ Е РУСКИ, НО МНОГО ПО-СКЪП И ТОГАВА ЗАЩО ГО МЕСТИМ???- ПУБЛИКУВАНИЯ ДОКЛАД Е МЕНТЕ!!! - Докладът на консултанта HSBC е ПОЛОЖИТЕЛЕН В ТРИ ВАРИАНТА И Е ГУБЕЩ САМО, АКО, НАМЕРИМ ГАЗ ПО 75 ДОЛАРА, А ТОВА Е ФАНТАСТИКА С СТИЛ ЖУЛ ВЕРН!!! - Спроред консултанта HSBC усреднената цена на тока от АЕЦ Белене за 60 години при която печалбата е нула е само 2.4 ст/кВч. Цената на тока през най-тежката година която покрива всички разходи и вноски по заема е 4.4 ст/кВч. Днес Козлодуй продава по 5,5 ст!!!1. Не става въпрос за това дали реакторите да са американски или руски Руските реактори са с много по-висока степен на надежност, в момента Франция строи руски реактор, А ОБЩО ПО СВЕТА СЕ СТРОЯТ 43 РЕАКТОРА, КАТО САМО НАШИТЕ БИЛИ ГУБЕЩИ!?!?- До 1992 г. в България се е добивал триураниев осмооксид, който е обогатяван в тогавашния СССР и се е връщал в България като гориво за Козлодуй и затова цената на тока е била 0,2 стотинки!!!.- В България има достатъчно количество, за да се осигури българската ядрена енергетика 10 000 години напред!!! Горивото стои и чака УМЕН ДЪРЖАВНИК (поне колкото бай-Тошо селянчето), ЗАЩОТО С ТОВА ГОРИВО МОЖЕМ ДА СТАНЕМ ЯДРЕНИТЕ ГОСПОДАРИ НА ЕВРОПА!!!2. До сега са произведени и двата и половина реактора за АЕЦ-Белене (чехския, готовия и втория полусглобен), повечето от съпътстващите съоръжения и основите на единя реактор, чието разбиване струваше колкото направата основите на втория и това само за 1,39 милиарда!!!- С разликата до 4 милиарда, само български ***-гербаджия или седесар-кюмурджия не ще може да дострои АЕЦ-Белене!3. Първите четири паро-генератори в Козлодуй, още при проектирането им са били предвидени като двойно горивни за атомни и за газови и трябваше само да се направят газовите горелки и да се свържат с 35км. газопровод!!!!4. Връх на глупостта е да съсипеш най-евтината ядрена централа, за да строиш газова, правеща три пъти по-скъп ток, а на мястото на построената преди 30 години газова мощност в Козлодуй да правиш 7-ми блок!!!5. НАЙ-ВАЖНОТО!!!- С парите за строежа на Белене могат да се санират 50 000 жилища, което е 2,5% от 2 000 000 домакинства и при 50% ефективност ще се постигне икономия от 1,25%..., ВМЕСТО ОБЩАТА ЦЕНА НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯТА ДА НАМАЛЕЕ С 30%, ПРИ СЪЩИТЕ РАЗХОДИ!!! - СМЕШНО И ЖАЛКОНО КАКТО ВЕЧЕ КАЗАХ ГЛУПОСТТА ХОДИ ПО ХОРАТА И САМО БЕЗМОЗЪЧНА АМЕБА МОЖЕ ДА НИ УБЕЖДАВА, ЧЕ ФОТО-ТОК 79,0 СТОТИНКИ, Е ПО-ЕВТИН ОТ ЯДРЕН ТОК със себестойност 1,169 СТОТИНКИ(за справки страницата на НЕК)- А НАЙ-СТРАННОТО Е, ЧЕ ИМА И НЯКОЛКО ХИЛАДИ БЕЗМОЗЪЧНИЦИ, КОИТО ГО ВЯРВАТ!!!
50
0
 
17
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Очаквам Искра Фидосова- директор на Музикалния театър.
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аххх ако не бяха тези търгове за ток. За това са махнали Александър Николов и това е причината за уволнението му. А заинтересованата страна от това е "ОЕТ - Обединени Енергийни Търговци" ООД.
48
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя льолю ще ни взриви и Чернобил ще ни се види лека авария.
47
0
 
12
 
! Отговори
Аз-Виго преди 11 години
Тя работата е ясна- и Вальо къдравата усмивка с художествено образование(едиаствено истинското на Калина Илиева...) Боко, май си позакъснял меценат, ипонецо.....Ама дано момчето се понацица- докато лъсне колко разбира от ядрена енергия....
46
17
 
2
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Леле, леле... Кой ви излъга, че директор на АЕЦ трябва да е професор по ядрена физика?! Шефа на Козлодуй трябва да е мениджър и стратег, да знае как да управлява финанси и хора. Въобще това, че директорите трябва задължително да са експерти в съответната област на дейност на фирмите/предприятията е някаква българска измислица. За това във всяка фирма има специалисти по еди какво си. Работата на мениджъра не е оперативна, тя е изпълнителна и стратегическа.
45
0
 
18
 
! Отговори
Samo minavam преди 11 години
Валентин Николов,това име върви с изказването,за задължително ползване на услугите на Топлофикация.Валентинчо,чети много внимателно.Теорема на Пиер Ланжвен,за променливо-токовата енергия,която ще произвеждаш.Много е проста,произвежда се това,което се консумира.И още по лошо,изведена е математически,няма ка да я шунтираш.В противен случаи,генератора излиза от синхронизъм,а ти ще си заложиш пистолета на челото.
44
0
 
14
 
! Отговори
дядо преди 11 години
за кой ли пътза кой ли пътбългарите показаха че са латино държавата на европаи сигурно е поради свръх тъпотакак се радват на това че хванати от гората се назначават на места за хора които знаят за какво става думадерзайте и се радвайтетази душичка със същея успех може да е шеф на операта или на аг клиникаили на някое място за което не е чувалтатко сталин с неговите болшевики и комисари ряпа да яде
43
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"... Аз сложих кръста на АЕЦ Белене.." ББ.Според мен с това назначение, ГЕРБ, респ. "Той" сложи кръст на българската енергетика. А можеше и да имаме евтин ток. Но ББ строи магистрали, които ще произвеждат ток.
42
0
 
13
 
! Отговори
Ленински преди 11 години
Когато гръмна "Чернобыл" се получи "черно - был", тое отиде в небитието.Ако гръмне "Козлодуй" - Какво ще се получи "козлод - ***"ГЕРБ май на там я каратЗа 3 години този инженер по ДВГ е четвърти изпълнителен директор.Май го подкараха по комунистически начело на завод, комбинат, АПК, да назначават не специалист, а партиен кадър - скоро очаквам да разкрият и АОНСУ към ГЕРБ.Като го слушах в ТВ дебатите не останах с впечетление да има интелект на специалист, а повече на Партиен секратар на БКП.
41
1
 
16
 
! Отговори
rumen221 преди 11 години
Кое нещо в енергетиката ни почива на "пазарен анализ..." и конкуренция???1. Живеем ужким при капитализъм...2. Имаме ужким пазарна икономика, при това свръх-либерална...3. Живеем ужким в ЕС, където ужким имало свободно движение на стоки, капитали и работна сила...- НЯМАЛО ПАЗАР ЗА ТОК - ХА-ХА-ХА,Добре!!! НО ЗИМАТА ВНАСЯХМЕ ПО 400 Mw/дневно ОТ ФРЕНСКО-КУНЕВАТА АЕЦ -ЧЕРНА ВОДА!!! (а икономиката ни дори не работи)- ЗАЩО МЪЛЧАТ ЗА ТОВА ПАЛЯЧОВЦИТЕ ОТ ОДС, КОИТО ГО ТВЪРДЯХА - ТРАЙКОВ КАЖИ СИ!!!- ЗАДЪХВАМЕ СЕ ЗА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ ЕДИН ГОЛЯМ ТЕЦ ДА СПРЕ И СТАВАМЕ ДИСКОТЕКА - ЕНЕРГОСИСТЕМАТА РАБОТИ БЕЗ РЕЗЕРВИ!!! - ОЧЕВИДНО ЕНЕРГЕТИКАТА Е ПРЕД КАПИТУЛАЦИЯ!!!- Но ПИТАМ - Защо НЕК е ЗАДЪЛЖЕНА, да изкупува "вятърничевия" ток на 100%, за 25 години и на цена от 79 стотинки (без ДДС)... и да отказва ток от Козлодуй, струваща му 1.169ст И защо точно този ток се изнася, а ние купуваме скъпия!?!?!?- Защо изкупува тока от АМЕРИКАНСКИТЕ СПОНСОРИ НА СДС в Марица-Изток за 17,5 ст, а от Държавния ТЕЦ за 6,5 ст В СЪЩНОСТ ВЪГЛИЩАТА НИ СВЪРШВАТ СЛЕД 30 ГОДИНИ- Дори цената на тока от АЕЦ-Белене, да е 5.5 стотинки, което признава дори сребролюбеца Касчиев, тя пак е по-ниска от всички други Зелени и Въглеводородни източници на ел. енергия...
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Скоро ще свърши и тяхното царство.Този път ще гласувам за ВМРО.
39
0
 
11
 
! Отговори
rumen221 преди 11 години
Хора,Безсмислено е да се дискутират приказките и постъпките на това правителство.ТЕ НЯМАТ НИКАКВО НАМЕРЕНИЕ ДА СЪЗДАДАТ НЕЩО ЧИТАВО!!!От самото начало беше ясно, че те ще разрушават... - Здравеопазване, образование, пенсионна система, наука.- Добруджа ще бъде отровена.- Изхарчили са Резерва и Сребърния фонд- Строи се хранилище за ядрени отпадъци от Европа и САЩ (нашите са в Русия).- Сега ще съсипят и ЕДИНСТВЕНОТО СВРЪХ-ТЕХНОЛОГИЧНО ПРЕДПРИЯТИЕ АЕЦ-КозлодуйБойкот е единственото правилно отношение!
38
0
 
9
 
! Отговори
Samo minavam преди 11 години
За кои ли път,се уверявам,че в България гравитацията много силно изкривява,времето и пространството.Този пуяк,когото назначават по партиина линия,как ще погледне в очите,дежурната смяна на енерго блоковете и за какво ще си говорят.Подчинените,ще презират,тази леика/куха/.Боко ,Боко,този път много сгафи.
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С неговото назначаване,това мутренско правителство съвсем скоро ще ликвидира България!Все едно касапин за гинеколог!
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя поплювко не може на едно магаре храната да раздели та ще ръководи АЕЦ, баси и монтьора, докато навлезе в работата ще дойде време за нови избори