Новият директор на АЕЦ "Козлодуй" е Валентин Николов

Бившият депутат бе заместник-министър месец и половина
Обновена: 8 май 2012 11:09 | 7 май 2012 18:58,
193
Новият директор на АЕЦ "Козлодуй" е Валентин Николов
Валентин Николов. Снимка: Bulphoto

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Валентин Николов ще бъде новият изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй“. Това съобщиха от пресцентъра на министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

На днешното си заседание съветът на директорите на Българския енергиен холдинг освободи изпълнителния директор на "АЕЦ Козлодуй“ ЕАД Александър Николов.

"Рокадата се налага с цел да се подобри координацията и темпото на работата по удължаването живота на пети и шести блок на АЕЦ "Козлодуй“ и изграждането на нова ядрена мощност на площадката на централата“, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев при представянето на Валентин Николов пред екипа на централата.

Икономическият министър е припомнил, че основен приоритет в сферата на ядрената политика е удължаването на живота на пети и шести блок на централата с още 15 години.

"Освен отговорност на правителството това е и моя лична отговорност, затова предложих поста да бъде зает от Валентин Николов, на когото имам безрезервно доверие и с когото проведохме успешни преговори с руската страна по значимите за България енергийни въпроси. Валентин Николов е добър мениджър, умее да отстоява позициите си и да преследва цели‘‘, поясни още Добрев.

Валентин Николов беше избран за заместник на Добрев в края на март. Преди това оглавяваше икономическата комисия в парламента.

Още икономически новини от България четете в investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
9
 
5
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Честито на Вальо за поредното повишение! ГЕРБ ПОБЕДА!
34
0
 
15
 
! Отговори
До Димо преди 11 години
Там е работата,че не сменят мишка с мишок, а опитен, разбиращ от работата си специалист с въздухар! Все съм очаквал, че ще сменят отговорни хора със свои, ама че ще сменят щъркел с гъска и то шеф на много отговорен пост ,умът ми не го побира.... То бива безгрижие и никезлък, бива липса на трезва преценка, ама този зам-министър освен да държи слово и да говори празни думи, с друго не съм го запомнил...
33
0
 
9
 
! Отговори
rumen221 преди 11 години
ТАКА Е БОКО..., ТАКА Е... САМО ТИ СИ ПРАВ- ТЕЗИ ГАДНИ И НЕБЛАГОДАРНИ ПОПУЛИСТИ..., АМА ТИ ИМ ГО КАЗА ОТДАВНА... - КОФТИ МАТРЯЛ СА...!!!- ТИим изпращаш НАЙ-УЧЕНИЯ гербераст за директор на АЕЦ ТЕ ВИКАТ баничар бил - ТВЪРДЯТ ГО ПОПУЛИСТИ...! - Пречели им кучета ЯДЯЛИ ПРОФЕСОРИ и *** грабежи (че то остана ли нещо за крадене) - ТВЪРДЯТ ГО ПОПУЛИСТИ...!- Пенсиите били ниски... - ТВЪРДЯТ ГО ПОПУЛИСТИ...!- Заплатите били ниски, тока им скъп... - ТВЪРДАТ ГО ПОПУЛИСТИ...!- Детските семейни добавки били ниски..., а ги вземали и майки, които са се осигурявали под 350лв. - ТВЪРДАТ ГО ПОПУЛИСТИ...!- Не им харесвали ТВОИТЕ болници, училища и нямало детски градини... ПРАВ СИ БОКО - ПРАВ СИ - ТВЪРДАТ ГО ПОПУЛИСТИ...!- Ти им строиш магистрали ТЕ ТИ ВИКАТ - ГЛАДНИ СМЕ - АБЕ ПОПУЛИСТИ...!- И СЛЕД ТЕЗИ ВЕЛИКИ ТВОИ ПОСТИЖЕНИЯ... ТОЯ КОФТИ МАТРЯЛ ДА ИСКА ТВОИТЕ ХРАНЕНИЧЕТА ДА ВРЪЩАТ ОТКРАДНАТОТО- НЕ ГИ Е СРАМ ИСКАТ ГО ПОПУЛИСТИ - АБЕ КОФТИ МАТРЯЛ...!
32
0
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Gospod ne e vece BALGARIN
31
1
 
14
 
! Отговори
Втасахме я ! преди 11 години
Г-н Борисов, няма ли професоналист за директор на АЕЦ-а? Толкова ли свършиха специалистите, та го намерихте този за шеф? Не го ли виждате,че е въздухар - човек по лозунгите и речите, а там трябва опитен, умен и съобразителен човек? Спомнете си, когато като като зам.министър реши да въведе задължително парно за хората от жилищните блокове на София,което щеше да доведе до превръщането им в крепостни селяни, съпорводено с ярост и силен негативизъм у софиянци! Не мога да разбера толкова ли ви е къса скамейката с кадрите, та всяко следващо назначение е поредният гаф... Предполагам, че разбирате ,че след 1,5 години са парламентарните избори. Е, ако такива като В.Николов, Атанасова, Д.Христова от МП и сие са ви отличниците, втасахме я...
30
1
 
8
 
! Отговори
НРЦ преди 11 години
Кръчмарско излъчване на селски бек..
29
0
 
9
 
! Отговори
до 63 преди 11 години
Истина,истина е ! Я аз да питам,някой знаели как се нарича мъжка калинка и има ли такава ???
28
14
 
2
 
! Отговори
нищо ново преди 11 години
Кво ревете бе кумунета, вие да не сте по -различни...правешкия *** със 6-ти клас беше диктатор 33 години.......
27
2
 
20
 
! Отговори
rumen221 преди 11 години
Вече съм сигурен...!- ГЕРБ ще ЛИКВИДИРАТ... и ядрената ни енергетика, за да станем...ТУРСКИ ЕНЕРГИЙНИ ВАСАЛИ...!!!
26
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е поредното герберско недоразумение, поредната калинка. Дано на хората им дойде акъла и догодина да не гласуват за ГЕРБ !
25
0
 
11
 
! Отговори
Хлебарката преди 11 години
Конграчулейшънс, борисов! Уникатен си!Ще си поживеем на воля от вас.Ще оставите достатъчно ***.Хлебарката.
24
0
 
7
 
! Отговори
Хайде де преди 11 години
А няма ли най-накрая да сменят и настоящия изпълнителен директор на "ТЕЦ Марица изток 2" ЕАД?! О не, те са градски, няма как да стане пък и е послушен и се нагажда (ДПС, Тройна коалиция, ГЕРБ). Обърках се ...
23
0
 
18
 
! Отговори
7 преди 11 години
Ощте един недоял и олял се ПОРДОТИН....ХРАНТУТНИК де.
22
9
 
2
 
! Отговори
ГЕРБераст преди 11 години
Щом Бат* Бойко го е поставил,значи става.Бойко и партия ГЕРБ никога не грешат,даже и когато грешат пак са прави. С ГЕРБ сме по-силни.
21
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БРАВО! ОДОБРЯВАМ!
20
0
 
12
 
! Отговори
ДО ВСИЧКИ!!! преди 11 години
Просто прочетете номер 10 и ще ви стане ясно всичко!!! Просто тези хора си стъкмяват биографиите според ситуацията в момента.Измамници.
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя е завършил световно неизвестното МЕИ -Габрово , ковачница за инженери некъдърници !
18
2
 
29
 
! Отговори
дедо преди 11 години
Деца,бегайте далече ! Ей те тоя мазен некадърник като нищо може да взриви АЕЦ "Козлодуй"
17
0
 
29
 
! Отговори
ddd преди 11 години
И ТОЯ МИШОК ГО УРЕДИХА
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този няма да се занимава със самата АЕЦ, а с паричките, продаването на националните енергийни интереси и пълненето на лични и партийни каси. С една дума- вълка в кошарата.