Новият директор на АЕЦ "Козлодуй" е Валентин Николов

Бившият депутат бе заместник-министър месец и половина
Обновена: 8 май 2012 11:09 | 7 май 2012 18:58,
193
Новият директор на АЕЦ "Козлодуй" е Валентин Николов
Валентин Николов. Снимка: Bulphoto

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Валентин Николов ще бъде новият изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй“. Това съобщиха от пресцентъра на министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

На днешното си заседание съветът на директорите на Българския енергиен холдинг освободи изпълнителния директор на "АЕЦ Козлодуй“ ЕАД Александър Николов.

"Рокадата се налага с цел да се подобри координацията и темпото на работата по удължаването живота на пети и шести блок на АЕЦ "Козлодуй“ и изграждането на нова ядрена мощност на площадката на централата“, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев при представянето на Валентин Николов пред екипа на централата.

Икономическият министър е припомнил, че основен приоритет в сферата на ядрената политика е удължаването на живота на пети и шести блок на централата с още 15 години.

"Освен отговорност на правителството това е и моя лична отговорност, затова предложих поста да бъде зает от Валентин Николов, на когото имам безрезервно доверие и с когото проведохме успешни преговори с руската страна по значимите за България енергийни въпроси. Валентин Николов е добър мениджър, умее да отстоява позициите си и да преследва цели‘‘, поясни още Добрев.

Валентин Николов беше избран за заместник на Добрев в края на март. Преди това оглавяваше икономическата комисия в парламента.

Още икономически новини от България четете в investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
12
 
! Отговори
Таашак преди 11 години
Маайтап бе Уили, е не мое в АЕЦ кондурджия
14
0
 
34
 
! Отговори
111 преди 11 години
:))))))))Всъщност да се смее ли човек или да плаче....Единият минал по всичките стъпала в АЕЦ-а (във всяка бяла държава, за да си шеф, трябва да започнеш от най-ниското стъпало и да бачкаш и да се доказваш и така до върха), а другияточевидно "наш човек"
13
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този некадърник най-накрая бе възнаграден за голямото си гъзолизане. Важното е да окупират всички възлови места,за да продължи голямото крадене.
12
0
 
10
 
! Отговори
111 преди 11 години
благодаря на N 10!!!!
11
0
 
11
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Tozi e ot tezkata artileria,specialist po vsicko i nai vece po cupki vav krasta
10
0
 
29
 
! Отговори
111 преди 11 години
Искам някоя медия да изкара CV-то на новоназначения и CV-то на екс-шефа. Много ми е интересно по какви критерии се избира човек за този пост. Искам просто да сравня двата кандидата все едно са на интервю за работа. Да видим с какво новият превъзхожда уволненият. Мисля, че така е в условията на пазарна икономика. Иначе излиза назначаваме "наш човек". Ако е по-кадърен, ок, да му е честито, но ако е наш човек....тъпо и мислят всички БГ за овце....
9
0
 
30
 
! Отговори
мдааа преди 11 години
Брей тия ГЕРБерасти,широко скроени хара излезнаха.Стават за всичко,от мутри до министър-председатели.От депутати,през министри та даже и атома обуздаха...Нерде машинен инженер,нерде атомен физик.Сега остава и АЕЦ Козлодуй да съсипят, както съсипаха България. Пази Боже !
8
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не остана ръководен пост окупиран от мутрокомунистите !!!
7
0
 
37
 
! Отговори
буркана преди 11 години
Поредният верен партиец с мазна физиономия уреден с топло местенце. Важното е да е "наше момче". Гледал съм го по телевизията - много е *** и некомпетентен. Откъде ги изкопават такива
6
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този продажник ще ликвидира българската атомна енергетика!Голям ***.
5
1
 
41
 
! Отговори
мечо пух преди 11 години
Отидоха си и последните два блока.Мъка, мъка....
4
1
 
36
 
! Отговори
pege преди 11 години
системата е ясна парите трябва да отидат на правилното място.Явно голямото лапане не е за изпускане но при наш човек начело на централата. Много са прозрачни тия герберчета като прочетен весник .
3
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че защо не сложихте Фидосиева? Изглежда по-авторитетно и е точно толкова компетентна като господина на снимката. Щеше ми се гербаджиите поне на ядрената енергетика да не кензат, ама вече е късно.
2
1
 
44
 
! Отговори
онзи преди 11 години
Поредната калинка. Бойко съсипа държавата ни с неадекватните си кадри.
1
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Удължаването на живота на пети и шести блок на АЕЦ Козлодуй с още 15 години не зависи от лъжците на ГЕРБ, а зависи от Русия.