Страховита битка за местенето на агенции, радва се Борисов

Премиерът написа отличен на президента Плевнелиев
7 май 2012 18:09,
167
Страховита битка за местенето на агенции, радва се Борисов
Борисов и Дянков обсъждат местенето на агенции. Снимка: архив, БТА

Конкуренцията между градовете за привличане на агенции е "страховита", смята премиерът Бойко Борисов.

Засега обаче правителството се очаква да реши само за преместването в Пловдив на дейността туризъм от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Вече е намерена сграда, в която да работи тази част от администрацията на ведомството, похвали се той.

"За останалите агенции - например по виното, по рибарство и аквакултури, за които се планира подобно преместване, ще има решение, след като са готови икономическите и финансовите обосновки на процеса", заяви премиерът.

Процесът на деконцентрацията на администрация бил дългосрочен. "Планът, който сме си възложили, е това да се случи в рамките на четири - пет години", допълни Борисов. Това означава, че планът ще се реализира при втори мандат на ГЕРБ.

Още по темата

Борисов обоснова идеята с местенето на част от държавната администрация извън София с аргумента, че градовете трябвало да станат по-атрактивни за младите хора, "иначе ще идвате в София".

По думите му Варна и Бургас са във война за Агенцията по рибарство и аквакултури. Между Плевен и Хасково - за Агенцията за лозата и виното.

"Едните казват, че най-големите масиви са в Хасковско, другите казват "ама ние пък пием повече", каза още Борисов.  Според него на този етап преместването на сСолична община в сградата на земеделското министерство не може да се осъществи, защото това ще струва около 20 млн.лева.

"Ако някога има пари, София ще получи най-представителната сграда, която заслужава", обеща Борисов.

Премиерът даде отлична оценка за стоте дни работа на президента Росен Плевнелиев и добави, че хората са тези, които пишат оценки на политиците.

"На президента само отлични оценки могат да се пишат. Той е обединител на нацията, държавен глава, изключително сериозен човек", оцени държавния глава Борисов.

Той изрази надежда Законът за конфискация на незаконно придобитото имущество да е така работещ, че да може да бъдат въведени толкова чаканите от хората ред и справедливост. 

"И ще видите откъде имат пари всички онези, които имат къщи и които снимаха от Националната агенция по приходите с хеликоптери", обясни още премиерът.

"На никой не му е приятно да му конфискуват палатите в подножието на Витоша, по морето, по чашите на язовирите", коментира той критиките на опозицията.

Той отбеляза, че всички дипломати са били единодушни за качествата на закона.

"Всички са във възторг, че се намери политическа партия, която да прие такъв закон", допълни Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
0
 
! Отговори
D-r Stoyanov преди 11 години
На Росен и аз бих писал висока оценка, защото наистина е сериозен и стабилен човек, но от друга страна бих го скъсал, защото въпреки категоричните опровержения влезе в порочната система, създадена от продължителя на Тодор Живковото дело.
132
0
 
0
 
! Отговори
ета преди 11 години
Бойко нещо сънува. Варна изобщо не иска ИАРА.
131
0
 
0
 
! Отговори
Жекова Л. преди 11 години
Плевнелиев заслужил отличен, за какво ли - медийно присъствие?! Иначе е повече от ясно, че агенциите ще отидат при герберските кметове, няма какво да се обяснява Борисов.
130
0
 
0
 
! Отговори
Ива Хикова преди 11 години
Всички били във възторг от закона за конфискациите, само гледайте той да не се обърне утре вдругиден срещу вас, тъй като има доста пропуски... Относно Плевнелиев не съм и очаквала Бойко да му пише по-малко, все пак е негова издънка и дори го надминава в едно отношение - политическото празнодумство.
129
0
 
0
 
! Отговори
edin_bulgarin преди 11 години
а да не е средностатистически президент, Плевнелиев трябва да стане политик ако не от европейска, поне от национална величина. 100-те дни са вече зад гърба му. Пред него е само бойно поле. А една спечелена битка не означава, сигурна победа на цялата война.
128
3
 
3
 
! Отговори
Rangel_55 преди 11 години
Какви са тези оценки бе Борисов?! Оценките НИЕ трябва да ги даваме и ги даваме!! И на двамата 2-ки!!
127
1
 
3
 
! Отговори
Svilen Nenev преди 11 години
Омръзна ми всеки ден да премиерът да раздава похвали за работата на шепа хора, израснали под неговото крило. Той се превърна в една изкривена трибуна, по подобие на част от купените родни медии, които вместо да си гледат същинската работа са взели да разтягат локуми за хора, които иначе не блестят с никакви особени умения и познания.
126
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОМРЪЗНА МИ ВСЕКИ ДЕН ПРЕМИЕРЪТ ДА МИ ДОКАЗВА, ЧЕ Е НЕУК, *** БЕЗХАБЕРЕН ЧОВЕК, НА КОГОТО ОПРЕДЕЛЕНО МУ ЛИПСВАТ ПЪРВИТЕ 7 ИЛИ 15, МОЖЕ БИ 40 .... ИЛИ КОЙ ЗНАЕ КОЛКО ГОДИНИ.
125
2
 
4
 
! Отговори
teritorialno_podelen преди 11 години
президента получи отлична оценка за пълното си безделие до този момент, а каква ли оценка ще получи ако вземе че свърши нещо?
124
2
 
3
 
! Отговори
bastuna_kriv преди 11 години
оценка 6 за едно голямо нищо свършено до този момент!
123
0
 
4
 
! Отговори
lilava_duga преди 11 години
Инфантилната мода за писане на оценки на политици и институции не само профанизира и президентската институция, но и демонстративно я подчинява на онзи, който раздава щедрите оценки. Както и очаквахме. Плевнелиев, ако иска да се докаже, като някакъв НЕЗАВИСИМ президент трябва тотално да се откъсне от влиянието на министър-председателя.
122
0
 
3
 
! Отговори
Шишо Бакшишо преди 11 години
Борисов на какво толкова се радва, че няма работа и хората се надяват на едната агенция, за да се открие в града им някое и друго работно място, малеее страх! А за Плевнелиев е твърде рано да даваме оценки, защото медийното говорене и организационната работа в президентството не могат да се нарекат съществен напредък.
121
0
 
3
 
! Отговори
Liybov Narodna преди 11 години
Хасъл страховита! Бойко ще помилва резиденциите и чалетата само на бизнесмените и олигарсите от приятелския си кръг. Другите незаконно забогатели вълците да ги ядат! И те душа носят, и къщи с басейни искат. А Плевньо, детето, да се връща на училищната скамейка, че има още много да се учи.
120
1
 
4
 
! Отговори
Till Lindemann преди 11 години
Бойко като една строга даскалица взе и оценки да раздава, естествено за послушание, а Росенчо тази си я заслужил отдавна.
119
1
 
4
 
! Отговори
lelia_marche преди 11 години
"Премиерът даде отлична оценка за стоте дни работа на президента Росен Плевнелиев и добави, че хората са тези, които пишат оценки на политиците."На президента само отлични оценки могат да се пишат. Той е обединител на нацията, държавен глава, изключително сериозен човек", оцени държавния глава Борисов." Леле леле, не е ли някак си ПРИБЪРЗАНО!? И точно Бойко да раздава оценките...
118
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А народа каква оценка му дава?И НА ДВАМАТА КРЪГЛИ "О"
117
0
 
6
 
! Отговори
Ния Арамова преди 11 години
Много неуверено подхожда към всичко Росен, няма поведение на президент. Държи се много неадекватно и често си противоречи в изказванията.
116
0
 
2
 
! Отговори
Ралица преди 11 години
И този както Първанов ще влезе в съюз с олигарсите (ако оше не го е направи) и пак ние ще д***** супата накрая.
115
0
 
4
 
! Отговори
Рени Илиева преди 11 години
Свестен човек изглежда Плевнелиев ама за какво се е повел по акъла на жена си да влиза в политиката. Той не е акула като останалите там и това ще му изиграе лоша шега. Не вярвам да изкаар дълго като президент, няма нужните качества.
114
1
 
3
 
! Отговори
Чичо Сам преди 11 години
Щом Бойко толерира Плевнелиев, значи нещо са се уговорили двамата при закрити врата. Пак народа ще е прецакан накрая.