Тъмносините готови за брак със сините. Взимат се след 15 май

Командира още мисли дали Синята коалиция да се разширява
7 май 2012 12:55,
56
Тъмносините готови за брак със сините. Взимат се след 15 май
Засега Костов и Димитров са само сгодени. Снимка: архив, Булфото

Ръководството на ДСБ е одобрило по принцип проекта за споразумение със СДС за общо явяване на следващите парламентарни и евроизбори като Синя коалиция.

Лидерът на партията Иван Костов е получил мандат да го подпише, ако документът бъде одобрен от Националния съвет на СДС на 15 май, обяви дясната му ръка Екатерина Михайлова.

"Ако споразумението бъде подписано, Синята коалиция ще стане траен политически съюз, който да защитава ценностите, залегнали в него", убеден е зам.-председателят на тъмносините Радан Кънев.

Засега обаче той се въздържа да коментира дали ще се допуска разширяване на формата и с други политически партии извън СДС и ДСБ, докато документът не стане факт.

По принцип обаче, отбеляза Кънев, по отношение на нови партньори има желание и възможност.

Според ДСБ промените в Закона за съдебната власт, внесени в парламента, затвърждават корупцията във ВСС при кариерното израстване на съдиите и продължават практиката за натиск върху магистратите.

Затова между първо и второ четене те ще направят предложения за промяна, сред които е ВСС да не бъде постоянно действащ орган.

"В момента членовете му се откъсват от работата си и стават просто едни администратори", обясни възраженията на тъмносините Екатерина Михайлова.

Според нея след края на мандата на ВСС членовете му не трябва да получават повишение, а инспекторатът към съвета не трябва да се натоварва с още функции, както предлагат управляващите.

"Между първо и второ четене ще предложим още парламентарната квота във ВСС да се излъчва така, че нито една от политическите сили да няма мнозинство в него", добави Михайлова.

"ДСБ е против политическа квота във ВСС, но това е свързано с промяна на конституцията", уточни на свой ред Радан Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Брей тоя Костов направо съсипа ДС и нейните агенти -Тошо Тошев, Кеворкян, Тодор Батков, Валентин Златев, гоце Първановна Тошо Тошев подари вестник Трудна Тодор Батков подари Левскина Валентин Златев подари Нефтохимана Първанов подари 2 мандата президент на БългарияЕ Язе сега лиги кога да отделям -при синьо знаме или при червено ? да скачам ли и да окам - кой не скача е червен ? или по добре е да се замислякато застане за теб Костов и се наведеш - защо виждаш 4 топки ?
44
3
 
2
 
! Отговори
До 62 преди 11 години
"На кого пречи Костов" ? Баце , що не си зададеш въпроса първо - на кого помага Костов ? ми да ти кажа на кого помага - помага на ДС и нейните агенти -Тошо Тошев, Кеворкян, Тодор Батков, Валентин Златев, гоце Първанов, Пръмова и тн. - Помага та пушек се вдига вече 20 години Задай си въпроса от приватицацията кой се облажи най много ? ми да ти кажа 95 % от тях са агенти на ДС , купили хотели и заводиЗа по левче- два или ти мислиш че стрина Пена от Левуново се е нагрухтела от приватизацията ? та като питаш на кого пречи Костов виж първо с кого гласува в НС Костов гласува Костов с БСП и ДПС против дясното и промените или ти си го пропуснал тоя момент ? Предполагам че си овчар и да ти кажа и най тъпата овца от стадото ти е в пъти по-умна от теб - Що се отнася за съешаването с СДС Улавото сектантче Мартинчо има някакъв шанс да влезе в следващият парламент Но бракаС Костов ТОТАЛНО убива такава възможност това си е чисто Харакири и самоубийство Единствените Български избиратели които бих заплюл в направо в Очите са тези които биха гласували за Костов Ходил съм в гората и честно казано Тъпо дърво не съм виждал било то иглолистно или широколистно но за съжаление толкова *** хора съм виждал че направо се плаша Закачането на файтона с зомбираните костовисти за теглича на прогнилия бус СДС ще има фатални последици за буса
43
3
 
7
 
! Отговори
На кого пречи Костов преди 11 години
Виж кой го критикува и си помисли, ти можеш ли да застанеш до тях: ДС и нейните агенти -Тошо Тошев, Кеворкян, Тодор Батков, Валентин Златев, гоце Първанов,Пръмова и други, на които попречи да крадат:Бакърджиев, Богомил Бонев, Софиянски, Любо Пъпката ...
42
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има двама политици, които слушам с удоволствие - Борисов и Костов. Първият ме разсмива, което е активна почивка, вторият ме кара да мисля, въпреки че не съм икономист. Винаги гласувам за СИНИТЕ!
41
8
 
4
 
! Отговори
славянин преди 11 години
Сини талибани от всички оттенъци, съединявайте се!
40
8
 
6
 
! Отговори
Васко преди 11 години
Ако не се сешат тия ***(Костов и Мартин)няма да влезат в следващия парламент.За тях това е недопустимо.А за народа е все едно, и с тях и без тях Бойко си плете кошницата за сметка на целия български народ.Хората не вярват вече на никого а камо ли и на политически трупове.
39
6
 
5
 
! Отговори
Пимбян на кафяви точ преди 11 години
Ще се вземат ней ми и хоро ще играят защото на следващите избори парламент през крив макарон....
38
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕГАТИ МУТАНТА ДЕТО ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ!
37
6
 
8
 
! Отговори
преди 11 години
Вече ще се ПРАСКАТ без да се крият!!!
36
8
 
8
 
! Отговори
Гал-Фон ІІІ преди 11 години
"Тъмносините готови за брак със сините. Взимат се след 15 май".Точно така. А после ще се *** вече официално, както си му е ред. Въпрос такъв, обаче:- То, че и едните и другите се искат - ясно, ама...КОЙ ЩЕ ГО РАЗДАВА БУЛКАТА ?
35
3
 
6
 
! Отговори
за 43 преди 11 години
Разликата е около 2 милиарда кинта в полза на прасето
34
7
 
4
 
! Отговори
топала преди 11 години
*** по какво се различават от станишев и гергов
33
6
 
1
 
! Отговори
sostin преди 11 години
tia sinite sthet vidiat parlamenta ama po televiziata ot drugata godina , mizernici izbusheni ha ha ha ha ha
32
2
 
11
 
! Отговори
сашо преди 11 години
до 33,ако електората на сините е този дето е гласувал за Б.Б. нека да му е халал,но твоето твърдение НЕ Е ВЯРНО,тези които не гласуват са синият електорат,хора дето са са с СДС,после с СИМО МЕНТАТА,а сега с Бойко са по простички хора,тях ВСЕКИ може да ги излъже.
31
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще консумират ли брака? И кой кого ще...
30
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не само сините трябва да се обединят. На тези избори трябва всички да се обединят срещу диктатурата. В противен случай гласовете ще се разпилеят. И без това управляваще работят единствено за служебна победа. Правителството, вкарало ни в тинята задължително трябва да падне, а после на който му стиска ще се мъчи да ни вади от кризата. Няма да е лесно, нито приятно, но да се живее в милиционерщина 45 години, също не е приятно.
29
15
 
13
 
! Отговори
ss-waffen преди 11 години
Снимката е страшна може да се нарече " Мълчащите съзерцатели". Иначе Костов може да е вършил правилни неща, но на него ще тежат полу-престъпната приватизация, здравната реформа, затварянето на "Химко" и др. За тези си действия народа го наказа и не вярвам да му прости.
28
5
 
8
 
! Отговори
да преди 11 години
Не че Костов има голям избор...
27
14
 
7
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Костофф е...много умен;вдигнаха пенсионната...възраст и на него му...трябват поне още 2-3години в Парламента,за да вземе...прилична пенсия.
26
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоест Костов да се вземе с Мартинчо ли ? Ми да се вземат ... само не виждам какви последици ще има това за дясното пространство извън вестникарските заглавия.и Костов и Мартинчо са пределно наясно, че Бойко им взе електората и никога няма да им го върне, а ако не са наясно, значи са просто луди.