Димитров не чу вопъла на СДС-ря Стоянов

Сините избиратели си искали коалицията с ДСБ
Обновена: 8 май 2012 16:23 | 8 май 2012 16:23,
56
Димитров не чу вопъла на СДС-ря Стоянов
Мартин Димитров си иска коалицията с Иван Костов. Снимка: Булфото

Има фактори в държавата, които се притесняват от Синята коалиция, коментира лидерът на СДС Мартин Димитров на пресконференция след Националния изпълнителен съвет на партията.

Според него обаче по-голямата част от избирателите на десницата искат СДС и ДСБ да се явят на изборите заедно като Синя коалиция.

"Моето виждане за явяването ни на изборите е същото", добави Димитров, който отговори индиректно на призива на бившия син лидер Петър Стоянов, който днес го призова да не влиза в коалиция с Иван Костов.

Още по темата

"Аз самият, който 22 години непрекъснато съм гласувал само и единствено с бюлетината на СДС, ако тази година се случи тази коалиция и отидем заедно на изборите догодина, аз си мисля, че за първи път в живота си няма да гласувам", отсече той.

Стоянов допълни, че би му било обидно да даде гласа си за СДС, а той да отиде за Иван Костов.

Мартин Димитров все пак уточни, че има още време и проектът за споразумение между партиите в Синята коалиция ще бъде обсъден на следващото заседание на Националния съвет на СДС, което ще се състои на 15 май в Пловдив.

"На него ще се реши как ще отиде СДС на изборите", посочи и Найден Зеленогорски.

По думите му в споразумението има специална глава за разширяване, в която е залегнало условие разширяването да става с изричното съгласие на двата основни партньора в коалицията - СДС и ДСБ.

Зеленогорски обаче уточни, че преговори извън коалицията за нейното разширяване тепърва ще се водят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
7
 
21
 
! Отговори
A1 преди 11 години
При сегашната политическа ситуация,възможно най-доброто и разумно политическо решение е СИНЯ КОАЛИЦИЯ СДС-ДСБ ЗАЕДНО!Трябва да има поне малко политическа нормалност в цялата тая политическа чалгаджийска шизофрения,която ни залива отвсякъде!България има нужда от такава нормалност.
27
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
единственият, който се притеснява от това обединение е светльо хиподила, защото обединени го бихте 1,9% на 1,6%
26
16
 
8
 
! Отговори
А сега де ! преди 11 години
За какво разширяване говори Найден Зеленогорски ? Колко може да се разширява СДС ? В нашия град има само един член на СДС, той е ветеринарен лекар. Не спира да повтаря, че ще си умре като седесар. Причаната да е заклет седесар е, че през 1950 г. комунистите са взели два вола и едно куче от баща му. Всички му се радваме. Искам същата радост да имат във всяко населено място. Поздравявам Ив. Костов, М. Димитров и П. Стоянов, а защо и на тях да не им се радваме ?
25
16
 
8
 
! Отговори
до 25 преди 11 години
Не знам явно си от хората дето както и да ги излъжат те продължават да вярват. Аз обаче не съм такъв а видно е, и че повечето вече бувши избиратели на СДС са като мен! Все още си спомням едно интервю на не безисвестния Банев дето с 2.51лв. по време на приватизацията направил 51 милиона! И как, ми приватизирал за 1 долар едно предприятие разпродал го то фалирало и му дали да приватизира друго! Това беше по времето на Костов! Не знам дано да ти светне пред очите, иначе късмет и здраве да е!
24
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Откакто Петър Стоянов стана масон на него не му пука нито за СДС ни то за Синята Коалиция.Защо още го спрягат за седесар?
23
0
 
13
 
! Отговори
преди 11 години
за липсата на пари от приватизацията е виновна липсата на СЛЕДПРИВАТИЗАЦИОНеН контрол, и ако той не го е направил, защо 12 ГОДИНИ НИКОЙ не го направи? защо имаше закани а НИКОЙ не ги изпълни? НЕ всички сме глупави, трябва повече да се стараете като пишете ЕДНО И СЪЩО токова години...
22
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Шевроните : *** и Фъфлека взаимно се превличат.
21
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Виж сега, дадохме им пълна власт, но в тогавашното СДС имаше много агенти...Просто пример - когато трябваше да се гласува закона за лустрацията (да не се позволява хора с принадлежност към бифшата ДС и БКП да заемат ръководни постове в определен срок) какво стана?С един глас - гласът на конституционния съдия излъчен от квотата на Петър Стоянов закона не се прие с презумпцията, че е вид дискриминация...Ъпсурд, всички знаеха, че този закон ще откъсне комунистите от власта и бизнеса трайно.
20
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
IQ146 Абсолютно в грешка си както повечето невежи хора.Костов "разпродаде" толкова много предприятия защото другия вариант беше държавата да фалира. Той я спаси един вид. Единствената сделка, за която и до ден днешен го упрекват е сделката за Балкан. Малко хора знаят, но Балкан беше затънал с милиони дългове... Просто НЯМАШЕ НЯКОЙ НОРМАЛЕН ДА ГО КУПИ ЗА ПОВЕЧЕ ПАРИ.
19
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е то тази коалиция се прави заради хората които вярват в СДС,а не за *** ,предатели и други *** ..Стоянов така спомогна за разпадането на СДС,че по добре да го няма там ,пък и много важно ,че няма да гласува..
18
13
 
10
 
! Отговори
до 13 преди 11 години
Човече с какво не си съгласен!? В момента гласа на СДС не се чува ама въобще! Костов не го знам още ли се сърди на народа или какво прави!? Казваш власт д им се даде!? Ние им дадохме власт и то с пълно мнозинство, не знам данеби да си забравил!? Какво се направи тогава? РМД та - Легализиран начин мафията да влезе в икономиката и да се покаже на светло и още по легализиран начин да се окраде България! Да не говорим за масовата и касовата приебатизации!! Не СДС умря и то преди вече 10 години!
17
14
 
8
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Ще се покае ли Костов, че с държавното имущество и работническо-мениджърската приватизация произведе над 100 милионера, произхождащи от средите на СДС-партизаните и наречени впоследствие "клиентела"???
16
13
 
9
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Ако Костов беше и имаше КОМПЕТЕНТНИ управленци, а и ако милееше за народа си, щеше да направи оздравяване на закъсалите държавни предприятия и да ги продаде КАСОВО! Точно работа за около 4 годинки... С парите от тази КАСОВА ПРИВАТИЗАЦИЯ, не по-малко от 30-40 млрд., можеше да възстанови ОТКРАДНАТИТЕ от КОМУНОИДИТЕ преди 60 години пенсионни фондове! И нашите родители сега НЯМАШЕ да се молят на всяка власт за къшей хляб... А той с държавното имущество "нахрани партизаните", които "Го следваха"... Бая партийни, от партията СДС, милионери създаде Костов...
15
13
 
8
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Синята Коалиция нямат НИКАКЪВ ШАНС, ако не направят няколко неща! Първо, Костов ТРЯБВА да се покае. За това, че разпродаде държавното имущество на безценица на партизаните, следващи го. Да заклейми философията "Следвайте ме и ще ви направя богати"! След това да се оттегли. Малтин СЪЩО трябва да се оттегли - не става за лидер! След тези неща двете ръководства, на СДС и ДСБ трябва да изберат 2-3 лица, които могат да се "продадат" на политическия пазар, позитивни, интелигентни, компетентни, диалогични, прагматични и т.н., няма аз да ви уча... Нещо подобно на Москов, но той е много остър...И най-важното, да говорят ЗА ПРИНЦИПИ! И да се съобразяват НЕ ОТ ИНТЕРЕСИ, А ОТ ПРИНЦИПИ! Подкрепяте ли Боко, когато строи магистрали? И други подобни! Не конюнктурни, а ПРИНЦИПНИ позиции! ВИНАГИ И НАВСЯКЪДЕ! И така - 10 години! И след това може и да имате шанс...! Иначе са пътници!!!
14
0
 
13
 
! Отговори
хм преди 11 години
за 10 години какво "седесарско" направи Стоянов?
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"А не да забогатеят тези, които управляваха страната по времето, "Дам, мисля, че сме достатъчно интелигентни хора за да знаем, че точно бифшото БКП осъзнавайки края на комунизма създадоха СДС като инструмент за тях облаготеделстване. И тук искам да отбелжа отново, че тези агенти вече не са в тези партий, или поне са по-малко.Аз все още вярвам в синята идея !!!
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Сега ако им се даде власт, биха сторили много повече..."всички го вярваме ?
11
3
 
7
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Тези, които управляваха СДС предадоха синята идея. Синята идея, смисълът на която бе да създаде условия в България да забогатяват основно хората от малкия и среден бизнес. А не да забогатеят тези, които управляваха страната по времето, по което трябваше да се създадат тези условия. И затова тези, които яхнаха синята идея, сега са една каруца хора. Те частично изпълниха идеите на синята идея, а именно по отношение на част от тях самите. И затова сега са частично в политиката. По-скоро временно, до пълното им изчезване. . .
10
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съжелявам не съм съгласен.СДС навремето беше микс от модерно мислещи хора и хора на БКП, внедрени с цел да разцепят партията. Това и стана. В момента СДС и/или ДСБ са малки партий, но са единни и силни по убеждения и устременост.Сега ако им се даде власт, биха сторили много повече отколкото направиха навремето макарче и за онова време бяха направили доста неща, най-отличимото измежду, които беше да притиснат максимално мафията и организираната престъпност, да вкарат българия във валутен бо
9
0
 
13
 
! Отговори
КВО СТАа в Бг ...? преди 11 години
П.Стоянов----издава вопли!?Г.Първанов-- надава---ВОЙ!?