Найденов не се страхува от стачки заради "добавка палма"

Ще бъдат засегнати бизнес интереси, сигурен е министърът
8 май 2012 21:22,
64
Найденов не се страхува от стачки заради "добавка палма"
Найденов откри международното селскостопанско изложение БАТА АГРО. Снимка: БТА

Министърът на земеделието Мирослав Найденов не се страхува от стачки на млекопреработвателни фирми по повод наредбата, с която се въвежда забрана за продуктите с добавки, с палмово или растително масло, да се наричат "млечни".

Борисов настоя на тези продукти, в които има палмово или растително масло, като на цигарите да пише "вредно за вашето здраве".

"Тези мандри, които искат да протестират, инсталираха машини, които могат да смесват растителната и животинската мазнина и ни продават нещо, което вреди на здравето. Тези, които желаят да продължават да го правят, ще им бъде забранено да ползват наименованието "млечен продукт". Нека да го кръстят "растителен продукт", заяви  министър Найденов в Стара Загора.

Още по темата

По думите му България е на първо място в Европа по сърдечно-съдови заболявания и смъртност от тези заболявания. Голяма част от това се дължало на некачествената храна.

"Ами ако протестираме всички потребители, че те ни мамят, кръщавайки го млечен продукт само заради това, че вътре са вложили 6 или 8% мляко, а останалото е палма?", попита реторично Найденов.

"Досега от стачка аз не съм отстъпвал. Такива големи машини идваха преди няколко месеца в София, не сме отстъпили. Стачкували са всички. Аз казвам – когато става въпрос за здравето на българина, за мен по-важно от това няма", категоричен е земеделският министър. 

Специалистите от Агенцията по храните ще преценят какъв да бъде преходният период, в който мандрите да организират бизнеса си според подготвената от земеделското министерство наредба за специфичните изисквания към млечните продукти.

Според него ще бъдат засегнати нечии бизнес интереси, но това ще бъде в защита на по-доброто здраве на българина и на традиционната българска марка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
6
 
! Отговори
MORE преди 11 години
Дори за палмовото масло сте писали, а за Уорлик - нито дума! Засрамете се!
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А защо да се произвеждат вредни за здравето храни! Това си е чисто престъпление - да се предлага на хората отрова. На баба от село кой ще й обяснява кое е с палмово масло и кое не е, а за етикетите на сирената да не говорим - все са паднали или разместени. Тотална забрана и това е!!!
14
1
 
4
 
! Отговори
do 14 преди 11 години
Na tqx qsno e obozna4eno 4e sa ot rastitelni maznini , az iskam kato si kupq mlqko da znam 4e e takova ! Bravo za predstoq6tite promeni ! Kolkoto do proizvoditelite koito 6te izlqzat na protest - normalno e vse pak pe4elqt xilqdi na garba na milioni du6i 6te im sprat kran4eto
13
2
 
11
 
! Отговори
ББББ преди 11 години
А засегнатото здраве на народа от тези псевдо фирми които ни тровят.Не надписи на продуктите-а затвор за такива производители-щели да ми протестират убийците алхимици.
12
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами направо забранете употребата на палмово и други масла при производство на сирене и кашкавал бе, ***! Яка глоба + пандиз за технолога на партидата която бъде хваната с такива гомна в продукта!
11
4
 
8
 
! Отговори
Клоуна преди 11 години
Найденов ми звучи по изказвания на оня другият ждрольо Семерджиев ... мине се време не мине и излезе в пресата да каже ,че е открил топлата вода по дадена наболяла тема за обществото.Найденов вземи си туба вазелин и марш към Врачанският Балкан твоята любовница ЗОРОВ те чака с "кашкавал" в едната си ръка и редовният подкуп в другата !!!
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
човече, научи се да си изкарваш хляба по-малко с двете си ръце и повече с органа между двете уши. тогава няма даа стресират *** в парламента и ще си намериш по-интересни занимания. твойте нерви съсипват теб, дреме им на бсп, герб, дсб и другата пасмина за тях
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Откакто разбрах, че има "палма" и в нискомасленото мляко, не купувам никакви млечни продукти, пък вие си пишете каквото искате по етикетите. Само тотална забрана за използването на палмово маслов храните може да има някакъв ефект, но това няма кой да го направи.
8
3
 
9
 
! Отговори
MORE преди 11 години
Три дни без Уорлик в новините - три безсънни нощи за мен...
7
9
 
17
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
А българина е болен от сърдечно - съдови заболявания, не заради хранителния си режим, а от мизерия и нерви, заради *** политици - изедници!!!
6
8
 
14
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
А българинът е болен от сърдечно - съдови заболявания, не заради хранителня си режим,а от изерия и нерви, заради *** политици!!!
5
8
 
17
 
! Отговори
Ачо преди 11 години
Ае няма страшно- щом изядохме 20-годишното ирландско говеждо на саздърма и сме още живи....
4
18
 
5
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
Има много по-страшни добавки от палмовото маслои ги има във всички хранителни продукти по цял свят. Палмовото масло поне е естествен /растителен/ продукт...
3
7
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Naideno ne se strahuva,ami Boko da go prati reindzar vav Afganistan
2
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
to veche schte se kazvame durjava palma ,samo da mojesche i vechno lajto da stane
1
15
 
27
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
Оолелеее...този пък се тревожел за здравето на хората...вдигнете им заплатите на хората да видим ще ядат ли *** на алчните производители. Хората много добре знаят какво да ядат и без твоите стандарти...