Найденов не се страхува от стачки заради "добавка палма"

Ще бъдат засегнати бизнес интереси, сигурен е министърът
8 май 2012 21:22,
64
Найденов не се страхува от стачки заради "добавка палма"
Найденов откри международното селскостопанско изложение БАТА АГРО. Снимка: БТА

Министърът на земеделието Мирослав Найденов не се страхува от стачки на млекопреработвателни фирми по повод наредбата, с която се въвежда забрана за продуктите с добавки, с палмово или растително масло, да се наричат "млечни".

Борисов настоя на тези продукти, в които има палмово или растително масло, като на цигарите да пише "вредно за вашето здраве".

"Тези мандри, които искат да протестират, инсталираха машини, които могат да смесват растителната и животинската мазнина и ни продават нещо, което вреди на здравето. Тези, които желаят да продължават да го правят, ще им бъде забранено да ползват наименованието "млечен продукт". Нека да го кръстят "растителен продукт", заяви  министър Найденов в Стара Загора.

Още по темата

По думите му България е на първо място в Европа по сърдечно-съдови заболявания и смъртност от тези заболявания. Голяма част от това се дължало на некачествената храна.

"Ами ако протестираме всички потребители, че те ни мамят, кръщавайки го млечен продукт само заради това, че вътре са вложили 6 или 8% мляко, а останалото е палма?", попита реторично Найденов.

"Досега от стачка аз не съм отстъпвал. Такива големи машини идваха преди няколко месеца в София, не сме отстъпили. Стачкували са всички. Аз казвам – когато става въпрос за здравето на българина, за мен по-важно от това няма", категоричен е земеделският министър. 

Специалистите от Агенцията по храните ще преценят какъв да бъде преходният период, в който мандрите да организират бизнеса си според подготвената от земеделското министерство наредба за специфичните изисквания към млечните продукти.

Според него ще бъдат засегнати нечии бизнес интереси, но това ще бъде в защита на по-доброто здраве на българина и на традиционната българска марка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
Мила34 преди 11 години
Министър Найденов винаги се е опитвал да установи диалог със страните във всеки спор, но го подкрепям, че този път застава твърдо на страната на потребителите и тяхната сигурост. Въпреки запрахите за стачки , съм на мнение, че хората, които купуват млечни продукти , имат право да получават наистина качествени стоки и съм доволна, че министерството застава твърдо точно зад тази потребност.
55
0
 
0
 
! Отговори
alabala преди 11 години
тези всички нездравословни продукти дойдоха от европа,тези проучвания предполагам са от последните 10-20 години ...ето ви европа заместители,подобрители ,*** отвсякъде..
54
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 11 години
Вярно е,внасял е и тук го пише.
53
0
 
2
 
! Отговори
до 56 преди 11 години
Съгласен, само без ***, защото е много грозен и отблъскващ - няма да мога да го вдигна...
52
0
 
5
 
! Отговори
Графит преди 11 години
Българския бизнесмен е готов и *** да влага в продуктите само и само да кара джип с двайсет годишна *** вътре и даплюска и пие по спа центровете.Българския бизнесмен заслужава фалит, бой и ***!
51
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
53-ти, личи че си акне...Да Миро внесе 20-годишно ирландско, замразено по времето на болестта "Луда крава" в UK.Хем си ***, хем не четеш.Тиква...
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Другаря Иван Костов разреши така наречените хранителни добавки, които ни съсипаха здравето. Но кой ли му плати за това? Лекарите или производителите, защото само тези две гилдии, имат интерес от добавките в храните.
49
1
 
4
 
! Отговори
до 52 преди 11 години
Ха ха ха министъра на земеделието внасял старо месо..ха ха ха...това във вестник ШОК ли го прочете?
48
2
 
5
 
! Отговори
НМ(народна милиция) преди 11 години
Аз казвам когато става въпрос за здравето на българина, за мен по-важно от това няма", категоричен е земеделският министър. Да,нека мандрите да не лъжат,но и министъра да спре.Когато внесе старото двадесет годишно месце вероятно не е мислил така.Прасенце лъжливо.
47
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами повечето можем да си позволим само палма,кой има пари за истинско мляко.Като пише вредно много ми е зор.
46
0
 
6
 
! Отговори
Дина преди 11 години
Трябва да бъдат въведени стандарти за всички храни в България.Увеличеният брой болни хора освен от стрес е и от *** които ядем.Дълги години нямаше никакъв контрол,сега вече започна,но е крайно недостатъчен.Много фирми продължават да бълват отровна продукция и да съсипват нашето здраве.Наскоро едва не ме отровиха с пушена риба.То бива пушек,ама тия бяха прекалили.
45
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е как да се страхува. Юмрукът на Вожда му мачка освен комунистите така също и всичко живо и българско в България.
44
0
 
9
 
! Отговори
.. преди 11 години
не знам колко трябва да струва сиренето със истинско мляко, но знам за стремежа за бързо забогатяване.
43
1
 
2
 
! Отговори
1234 преди 11 години
DA BE RASTITELNO MASLO ,NO ISKUPUVAT MLYAKOTO NA 0.55 lv.A SIRENETO STRUVA OKOLO 5, 6 lv. KILOGRAM,HA NAPRAVETE SMETKA KOY E PECELIVS PROIZVODITELYA NA MLYAKO ILI NA SIRENE.VSICKO SE DIGA I NAFTA I FURAJ ZA JIVOTNITE A MLYAKOTO PADALI PADA NADOLU,SKORO I JIVOTNI NYAMA DA IMA V BALGARIYA S TAZI ISKUPNA TSENAI SAMO SNIMKITE NA KRAVITE STE VIDIM I STE YADEM BOKLUTSI....
42
0
 
12
 
! Отговори
от Шн преди 11 години
Даола, като прочетох, че ядеш продукт и на "Мегле", разбрах, че ядеш само ***. Тази фирма не изкупува прясно мляко, а внася само сухо мляко от Германия. Да ти е сладко!
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък си купувам кисело мляко "Домлян". Не знам какво има в него, но най-много се доближава до вкуса от детството ми.
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой надолу написа Боженци-с дребния шрифт и сухото мляко в него?!?Не,мерси!Аман от тарикати!
39
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От години не купувам и торти. Разни съмнителни мусове, направо чиста химия, а ги продават по 30-40 лева. А за по -евтините изобщо не ми се мисли какви отрови има. Правя си торти и сладкиши и се старая да влагам само естествени продукти.Жельо и Филип Димитров на съд за разсипване на селското ни стопанство !
38
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Печалбарите убиват нацията!
37
0
 
35
 
! Отговори
четящ преди 11 години
Българинът страшно е погрознял и е състарен(чисто като човек) Яде отрови, нервите разклатени-пие като смок... млади хора с шкмебета и побелели на 30 години...отровени сме