Кунева кандиса за партия

Сдружението "България на гражданите" оставало морален борд
9 май 2012 19:30,
382
Кунева кандиса за партия
Кунева се готви да стане първа политическа сила. Снимка: БТА

Меглена Кунева ще учреди партията си "България на гражданите" до края септември, обяви самата тя в Русе.

По думите на Кунева политическата й формация ще бъде основана на свобода във всяка една сфера - медии, икономика, собственост, мислене, на демократичност, като една истинска европейска партия.

Тя обяви, че се е амбицирала да върне България на гражданите и да прекъсне хранителната среда на "сивата партия".

Бившият еврокомисар заяви, че иска да направи политическа новост.

"Не може да има само в науката и техниката иновации. Трябва да има и в социалния живот", каза Кунева.

Тя демонстрира самочувствие и обяви, че ако не се е била явила на президентските избори, останалите партии нямало да извадят "прилични кандидати".

"Те се съобразиха с мен, а не аз с тях", заяви тя.

Меглена Кунева допълни още, че парламентарните избори през 2013 година ще бъдат изключително тежки, но за "България на гражданите" те няма да са свързани нито с олигарси, нито с купуване на гласове.

Кунева определи битката с останалите партии като "неравна" и допълни, че не прави сметки колко процента ще получи на вота. По думите й "България на гражданите" може да повлияе повече на изборите с честност, отколкото ако създаде картел.

Меглена Кунева допълни още, че очаква партията й да стане политическа сила, но по думите й това не може да стане веднага.

"Ще направим всичко възможно за най-добро представяне още на тези парламентарни избори, но това е дълъг политически проект, който няма да прави компромиси с честността", обяви бившият еврокомисар.

Кунева обяви още, че иска и ще поставя критерии, по които България "месец след месец и година след година ще върви все по-нагоре и ще става все по-добре".

Тя се похвали, че има екип, с които да го направи - добри икономисти и добри администратори и хора, които са много дълбоко запознати с европейската политика.

Кунева за пореден път отхвърли възможността за коалиции преди или след изборите.

"Когато една партия е със самочувствие, тя се явява сама на избори", обясни тя и уточни, че сдружение "България на гражданите" остава и всеки, който избере гражданския характер може да остане там. Сдружението щяло да изпълнява функцията на морален борд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


382
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
294
5
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Че доста време сте си загубили , за да пишете глупости.И доста други неща сте позабравили за мутренските ви любимци.Нещо ви е затресе,а?И трудно е да излъжите и да купите други ,като от Атака....
293
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съпругът на Кунева финансистът Андрей Пръмов е съдружник в \"Хърсев и Ко\". Одитното дружество е основна финансова структура на \"Мултигруп\" и ВИС. Бащата на Андрей Пръмов е бивш шеф на ЦКС, откъдето се роди банка под егидата на \"Мултигруп\". Някои я наричат и банката на СИК, но за мен това са две структури на една голяма фирма майка. В самия комитет, издигнал Кунева за президент, има няколко активисти, свързани с Мултигруп. Сред тях е Ирена Комитова. Ключова фигура в \"Мултигруп\" е съпругът й Виктор Папазов\", обясни Лилов. Обект на анализ бе и фактът, че Меглена Кунева участва в борда на директорите на френската БНП Париба с мандат до 2012/13 година. Банката присъства в българския политически пейзаж от 1980 г., а от 1994 г. има сериозни интереси в българската енергетика, включително и в проекта АЕЦ \"Белене\". Лилов направи връзка между юридическите функции на Кунева в Министерски съвет, където тя работи от 1990 година, с АЕЦ \"Козлодуй\", влизането на България в Европейския съюз и БНП Париба. \"Меглена Кунева присъства в юридическите отдели на Министерски съвет от 1990 година до царското правителство. Това означава, че през цялото това време зад нея стоят невидими сили от всички политически цветове. Тя е старши юристконсулт и на Любен Беров. През 1994 година са подписани споразумения със срокове за затваряне на реакторите на АЕЦ \"Козлодуй\". Те са минали през нейния юридически кабинет и за да се осъществят, са теглени заеми от Европейската банка за развитие и Европейската инвестиционна банка. Още тогава е планирано влизането ни в Европейския съюз и реакторите са обвързани с него. Тогава на енергийния пазар се появява \"Париба\", която ни дава огромни заеми. Само първият е в размер на четвърт милиард евро\",
292
4
 
11
 
! Отговори
Лъжа Кунева преди 11 години
Кунева - тотална лъжкиня. Дъщеря на буфосинхронист, женена за син на едно от най-големите комунистически партийн величия, монархическа слугиня, демократорка от лицемерната и иначе републиканска администрация на ЕС , независима и безпартийна- сега пък партийна.Та тази жена има едно друго Първо име - ЛЪЖА, второто й име може да е Милена, но не е сигурно пред вид гореказаното.
291
2
 
3
 
! Отговори
ivan ivanov преди 11 години
DOKAZANA no nedostatucno,tryabva i oshte malko glupavichkata tya nei zabelyazvaite nali znaete che sie PALAVICHKA
290
3
 
3
 
! Отговори
ivan ivanov преди 11 години
kak i zashto ZAGRIJENATA i mnogo suvestna gospoja vse oshte ima myasto tam kadeto ne tryabva dae sigurno ima rodstvo sus edna chesto sreshtana rasa BEZOCHNA ili DEBELOOKA (sram i pozor)za neya.
289
3
 
3
 
! Отговори
ivan ivanov преди 11 години
Tazi kuneva lie kucheva li neznam no tya se pravi na dosta glupava ami neka purvo si narodi mnogo mnogo.....deca zada ima koi da glasuva za neya a inache kazano plachat che durjavnata hazna e bedna a nemislyat koi shte hrani novite bivshi i bedni partiici.MNOGO JALKO!!!!!
288
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая не е свършила и тепърва няма да свърши нищо добро за България!Обръщам се към късопаметните маймуни които гласуваха за тази жена : Какво добро е свършила за вас, когато имаше възможност, че се надявате и за в бъдеще да стори????????
287
2
 
10
 
! Отговори
Вероника преди 11 години
Кунева е доказано подкупна личност , която освен да обслужва чужди интереси и да взема подкупи друго не знае .... Всички знаем прякора и "Госпожа да "
286
1
 
7
 
! Отговори
Църо преди 11 години
Ми щом Боко, Болен, лудото Яне и даже Малтинчо си поживяват не лошо в парламента, защо не и тази кака? Едно време при соца имаше понятие "номенклатура" - като станеш веднъж директор, повече като шлосер не можеш да работиш, системата не позволява! Само на ръководни длъжности, без значение в кой отрасъл! Същото е и с днешните политици - важното е да са в политиката и пред камерите, па не е важно с какви идеи, с какви възможности и с какъв морал! Въпрос на оцеляване!
285
2
 
7
 
! Отговори
Her Flik преди 11 години
Много интересно ако дойде власт к'во ли ще стане.Може би ще спрем всички ядрени мощности с оглед задоволяване на европейски те ценности!И не мога да разбера какво толкова има в нея и какво е направила, че да иска доверие.И кой би гласувал за нея.
284
3
 
10
 
! Отговори
аватар преди 11 години
Човеку на царю че ми говори за морал,ай стига смешки бе.А кой са цървулите зад нея ?
283
3
 
10
 
! Отговори
милена преди 11 години
Прокопиев и налива парички и прадажницата Кунева партия реши да си направи .... разумен човек няма как да и повярва на този
282
3
 
7
 
! Отговори
koko преди 11 години
поредните кукли на конци,
281
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Същите лозунги като на царя с който беше. Спомняме си че основният лозунг на НДСВ беше - нов морал в политиката. Видяхме го морала им веднага след изборите нарушиха предизборното си обещание и се коалираха с БСП и ДПС. Кунева не пада по далеч. От изказванията и лъха ляв популизъм
280
3
 
14
 
! Отговори
Ивелина преди 11 години
Кунева дали изобщо знае какво означава думата морал
279
7
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Какво да е рзабираме , бе човече.И от позицията на КОЙ ще си позволяваш да би учиш.Как така цялата тази комунистическа *** , така безобидно изкара на предният план , точно г-жа Кунева и гузно премълча ,партийният корен и книжки на поне един от сега управляващите ни?Къса памет ли имаме или ти я нямаш?И каква е тази Габонска афера. Като милиардите "отраднати" от Костов?И не ти ли минава през умът , че за нея ще гласуват млади и интелигентни хора.Простаци и на нея не итрябват.
278
6
 
8
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 11 години
Комунист и морал..къде ти беше ниорала като ни загробваше с договра за присъединяване и като затваряше реактори годни за употреба ?!?!?!
277
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами ако има "лапачка" защо не!Някои хора явно живеейки в измисленият си свят се смятат за нещо, а във всъщност за обикновенни връзкари без покритие!Жалко за нас българите,на какви ли не субекти и мераклии за власт се нагледахме и хрантутиме!
276
1
 
3
 
! Отговори
на всеки мм преди 11 години
Няма начин ,така е предвидено в закона за единство и борба на противоположностите.
275
1
 
9
 
! Отговори
Ние сме на всеки км! преди 11 години
Абе не разбрахте ли? Няма отърваване от старото БКП! Деца, снахи, зетьовци, внуци - ТЕ СА! Ще се пребоядисват, ще лъжат, ще манипулират и т.н., но няма да изпуснат кокала! Кунева може и да е интелигентна, но е безсрамна. И тези, които се навъртат край нея, не че са забравили за Габонската афера и за прозвището й "Мадам Йес", но се присламчват или по инструкции от губещата позиции сред младите БСП, или с нескриваната надежда за бърза и добре платена политическа кариера. Наивници край нея няма!