Кунева кандиса за партия

Сдружението "България на гражданите" оставало морален борд
9 май 2012 19:30,
382
Кунева кандиса за партия
Кунева се готви да стане първа политическа сила. Снимка: БТА

Меглена Кунева ще учреди партията си "България на гражданите" до края септември, обяви самата тя в Русе.

По думите на Кунева политическата й формация ще бъде основана на свобода във всяка една сфера - медии, икономика, собственост, мислене, на демократичност, като една истинска европейска партия.

Тя обяви, че се е амбицирала да върне България на гражданите и да прекъсне хранителната среда на "сивата партия".

Бившият еврокомисар заяви, че иска да направи политическа новост.

"Не може да има само в науката и техниката иновации. Трябва да има и в социалния живот", каза Кунева.

Тя демонстрира самочувствие и обяви, че ако не се е била явила на президентските избори, останалите партии нямало да извадят "прилични кандидати".

"Те се съобразиха с мен, а не аз с тях", заяви тя.

Меглена Кунева допълни още, че парламентарните избори през 2013 година ще бъдат изключително тежки, но за "България на гражданите" те няма да са свързани нито с олигарси, нито с купуване на гласове.

Кунева определи битката с останалите партии като "неравна" и допълни, че не прави сметки колко процента ще получи на вота. По думите й "България на гражданите" може да повлияе повече на изборите с честност, отколкото ако създаде картел.

Меглена Кунева допълни още, че очаква партията й да стане политическа сила, но по думите й това не може да стане веднага.

"Ще направим всичко възможно за най-добро представяне още на тези парламентарни избори, но това е дълъг политически проект, който няма да прави компромиси с честността", обяви бившият еврокомисар.

Кунева обяви още, че иска и ще поставя критерии, по които България "месец след месец и година след година ще върви все по-нагоре и ще става все по-добре".

Тя се похвали, че има екип, с които да го направи - добри икономисти и добри администратори и хора, които са много дълбоко запознати с европейската политика.

Кунева за пореден път отхвърли възможността за коалиции преди или след изборите.

"Когато една партия е със самочувствие, тя се явява сама на избори", обясни тя и уточни, че сдружение "България на гражданите" остава и всеки, който избере гражданския характер може да остане там. Сдружението щяло да изпълнява функцията на морален борд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


382
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
254
2
 
23
 
! Отговори
ЖОНГЛЬОР преди 11 години
МОРАЛЕН БОРД, брей! Ега си локумите...Тая ни взема за ***?
253
2
 
16
 
! Отговори
селянин - 2 преди 11 години
България има крещяща нужда от Селска партия, както в Полша, а не такива измислици и хамелеонски превъплащения на *** и ДС.
252
2
 
20
 
! Отговори
селянин преди 11 години
Кунева закри 1,2,3 и 4-ти блокове на АЕЦ, съавтор е на АКТА, активист в "Габонската" афера,ошлевиха с Дядката де що можаха, проповядваше, че партиите са отживелица и бъдещето е на социално движение...Е, сега пък минава на партия! Интересно е кой ще се върже на подобно *** и да му предостави ново поле за безчинстване? Все още се надявам, че народа има ресурс да отсява фалша и лицемерието, дори да наказва престъпниците! Особено, когато те са явни и нагли!
251
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България на гражданите !!!!Учудващо и неморално,г-жо кунева.В такъв случай ние селяните също ще си направим партия, защото корена на всички ни е от село,а такива като вас унищожиха българското село,корена, основата на България.Запазване на България!България на българските села !
250
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За тая ЧЕРВЕНА снаха - никой нормален българин НЯМА да гласува!Ние, гражданите, трябва да си отвоюваме от мафията и държавата, и демокрацията си!Бог да пази България от политически ***!Амин!
249
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато един "консултант" по хидроенергетика от ДС- доносниците и една шунта, дърта и "партийна " започнат да говорят за МОРАЛ, тогава става доста комично..))) Не ги четете просто...)))
248
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само СК - единствените които ще ни спасят от червените МРЪШЛЯЦИ!Да пребъдат СК!АМИН!
247
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЦК на БКП снахата е в критическа възраст и просто да и е,че се е насоЧила към властта - където въобще не и е мястото и лъже,маже,маже и лъже и то само за да помогне на трипера и трактора и те зда завладеят властта...Но ние вече не сме глупави и така лесно този път НЯМА ДА ДАДЕМ ШАНС НА КИМУНЕТАТА ДА СЕ ГАВРЯТ С НАРОДА БЪЛГАРСКИ!
246
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пръмовице,да ти е баба марта на помощт! Време е да духаш супата...*))))))-)) ЧЕРВЕНА СНАХО!
245
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тази трябва да бъде съдена за криминалното и некадърно водене на преговорите за членството ни в ес.такива условия е подписала че само мафиот от класа би го сторил.барозу колко ли пари и е дал за тази афера ?
244
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пръмовице- пу*ко проскубана и дс-арска!
243
1
 
4
 
! Отговори
Balkanski преди 11 години
Beden i gladen narod e Raj za lazci -pishman politici. Neka chuem kakvi uslovija shte sazdadat i kak shte go postignat tova da ima razvitie v razi strana,ikonomika,industrija ,rabotni mesta,dobra zaetost i dobri dohodi,socialnen zivot, a ne samo da gledat da se dokopat do vlasta i samo te da se oblagodetelstvat . Sladka rabota e darzavnata hranilka,kak da se otkazesh
242
10
 
3
 
! Отговори
Швейк преди 11 години
колкото и да не им се иска да си признаят, това е лидер, който може да измъкне страната от чалгата и да постави основите на адекватно управление.
241
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ше и се изсипе физиономията от кривене и лъжи...требе да ходи с неква стабилизираща конструкция на суратя, че ше изпадне некъде...
240
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"политическа новост" на мен поне ми звучи като заплаха
239
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С напускането поста на еврокомисар моралната Меги получи 20 000 евро за преустройване, 322 540 евро като преходни плащания и за капак 25 534 евро годишна пенсия. Алоооо, пенсионерите с леви и социални убеждения ще питате ли другарката си Кунева-Пръмова за тази пенсия и дали не се отказа от евродепутатството именно за купищата пари, които Барозу и компания раздадоха на бившите комисари? Ама така излъгала избирателите и подарила мястото на Станимир Илчев кой ти гледа?!
238
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има ли между нас наивник, който да не помни, че при преговорите по глава Земеделие Кунева СЕ Е ПОДПИСАЛА НА ПРАЗЕН ЛИСТ, заради което С.Паси и забрани да подписва каквото и да било...Днес СМЕШНИТЕ ПО РАЗМЕР европомощи и пълното загиване на земеделието са благодарение на нея...
237
1
 
17
 
! Отговори
малиииииии преди 11 години
Снахата на Политбюро, любовницата на Мулти, Габонската аферистка иска ВЛАСТ.
236
4
 
3
 
! Отговори
муспи преди 11 години
ART - Правя татуировки на ръката на номер от нацистки концлагер. Изпълнение блестящо, изгода огромна. Дълъг списък на доволни клиенти.
235
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая две години плещи колко лоши били партиите и какъв бич били за българите,а сега партия ще прави.Лъжите са и безконечни...