Павел Шопов: Бонуси ще получава послушният чиновник!

"Всяка седмица управляващите приемат по един безобразен закон"
Обновена: 10 май 2012 10:26 | 10 май 2012 10:26,
50
Павел Шопов: Бонуси ще получава послушният чиновник!
Павел Шопов (вляво) пак скочи на ГЕРБ. Снимка: Булфото

Подмазвачите и послушните държавни служители ще получаван допълнителни пари, предупреди депутатът от "Атака“ Павел Шопов.

Вчера с промени в Закона за държавния служител парламентът позволи на работещите в администрацията да получават до 10 допълнителни заплати на година.

Финансовият министър Симеон Дянков обяви, че е доволен от поправките, защото така се слага край на практиката бонусите да превишават няколкократно основната заплата.

"С промените се слага и таван на бонусите", разпалено обясни той.

Павел Шопов обаче е категоричен, че това узаконява и увековечава бонусите.

Още по темата

"По четири пъти в годината ще има атестиране от страна на ръководителя за размера на бонуса, който се е дал. Това поредното безобразие на управляващите. Всяка седмица те приемат по един безобразен закон", заяви Шопов пред Нова телевизия.

Колежката му от ГЕРБ Юлиана Колева скочи с аргумента, че законът променя съществено реда на определяне на възнагражденията в администрацията към по-добро.

Народната представителка внесе яснота за разликата в получаването на бонуси, давайки и пример.

"Ако в дадена агенция пристигнат 1000 лв. под формата на глоби, 25 на сто от тях досега можеха да бъдат разпределяни като допълнителни възнаграждения", заяви Колева.

"След законовите промени приходите, които влизат в дадено ведомство, нямат връзка с бонусите. Бонусите се определят на бюджетно ниво. Дефинира се конкретна заплата в зависимост от административното ниво и професионалния опит", разясни депутатката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
19
 
! Отговори
държавен преди 11 години
работя добре но не мълча шефката затова ме мрази каква заплата да очаквам?това е голяма идиотщина която ще има огромни оприцателни последици
24
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Истината е, че заплатите на мнозинството държавни служители са унизително ниски. Тази работа с бонуси не се оправя. Нужно е осъвременяване на заплатите и да се дават награди за лятната отпуска и за Нова година на тези които заслужават. Другото е бандитско увеличаване на заплатите на " послушковците" двойно.
23
1
 
16
 
! Отговори
и те си клатят крака преди 11 години
По Вазов: "...и те си клатят краката и получават заплата..."
22
2
 
24
 
! Отговори
Един Българин преди 11 години
Поредният цирк,сътворен в Парламента!!! Не че вече ми прави впечатление в нашата смешна държава на всякакви абсурди! Какви държавни чиновници? Каква държавна администрация? Какви пет лева?!? Такъв филм наречен "Държавна Администрация" няма отдавна... Има "парашутисти",любовници,роднини и някой,който е на даден пост защото някой друг има далавера от това! Бил съм в доста Министерства и Агенции по работа.... Пълна ТРАГИКОМЕДИЯ !!! На някой места даже незнаят какво точно работят на позицията си!!..
21
3
 
20
 
! Отговори
Правилно! преди 11 години
Защо държавните чиновници изглеждат толкова здрави?Правилно!Защото сънят на работното място е най-здравословен!
20
3
 
25
 
! Отговори
22 заплати преди 11 години
На практика, българският чиновник ще получава 22 заплати годишно! Е по това и в Гърция го нема!
19
3
 
20
 
! Отговори
До optimist преди 11 години
Много са малко работещите в частния сектор със заплати над 500-600 лева (не всичко е София), така че не говори глупости. Цялото ми семейство сме в частния сектор и никой не взема 1200 лева, както си написал. В същото време постоянно се притесняваме ще си получим ли заплатите и дали няма да има съкращения или фирмата да бъде закрита, стрес който на държавна работа не съществува.
18
1
 
17
 
! Отговори
Лоллл преди 11 години
Какви са тези нечовешки бонуси бе, *** му майката ... на нас ни дадоха 500 лева годишен бонус а работя 7 години в няква изпърдяла фирма.*** му майката ставам държавен служител
17
3
 
11
 
! Отговори
До Атака преди 11 години
Ставащите безобразия в момента са и благодарение на послушната и нагаждаческа позиция на В. Сидеров и сие към задните части на другаря Борисов...Така че стига сте опявали, ами си посипете главата с пепел и напуснете Парламента, това ще е честна позиция към измамените ви избиратели..., но надали партийна субсидия, заплати,хонорари,лобизъм,корупция...А лошите закони на Герберите са константна величина...за съжаление с лаене по форумите няма да променим ситуацията...,те дори не ни четат,освен МВР
16
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъпака Дянков бил доволен от поправките, защото така се слагал край на практиката бонусите да превишават неколкократно основната заплата ?! Ами бонус от 10 заплати нали е една заплата умножена по десет бе главоч ?! Значи ако получи 10 запалати бонусът му е десетократен ! *** ***, ще гориш в ада *** *** ! Оня от горе гледа, гледа и въздава !
15
2
 
18
 
! Отговори
Винету преди 11 години
Който прави по-качествени с-ки на началника, той ще взема бонуси! Хау!
14
1
 
26
 
! Отговори
ДЪРЖАВЕН ЧИНОВНИК преди 11 години
ТОВА Е ЯСНО НА ВСИЧКИ - ПАРИ СРЕЩУ МЪЛЧАНИЕПОВЯРВАЙТЕ МИ ИМА ЗА КАКВО ДА СЕ МЪЛЧИЗА ДА СЪМ ПО-ЯСЕН - ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ИЗВЪРШВАНИ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ, КОИТО И ДА СА ТЕ
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"бонуси ще получават... " -казал Павел Шопов и се качил в луксозния си и скъп джип Audi Q7!
12
3
 
22
 
! Отговори
факт преди 11 години
ГЕРБ с парите на данъкоплатците ще си купи изборите...Питам ! Кои са "НАГЛИТЕ" ???
11
2
 
19
 
! Отговори
факт преди 11 години
ГЕРБ с парите на данъкоплатците ше си купи изборите.Питам Кои са "НАГЛИТЕ"???
10
6
 
9
 
! Отговори
до 3 преди 11 години
Ти нормален ли си? От къде знаеш кой колко работи?!? Като гледам как по цял ден пишеш по форуми, ясно ми е колко работиш...
9
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Павел Шопов Президент Волен Премиер! Гаджева министър на финансите.Вижте снимката има едно момиче (в ляво) от ромски произход бивша дупетатка от Ха така
8
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Вчера с промени в Закона за държавния служител парламентът позволи на работещите в администрацията да получават до 10 допълнителни заплати на година."Ееееее. Много малко. Дайте им поне по 13-14. Нали са от държавни пари, които идват от нашите данъци.
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е същото, като диференцираното заплащане в образованието, само че ще се прави не веднъж, а четири пъти в годината. Уверявам Ви идиотско е, но гарантира послушание на всички нива. Работниците пред шефовете защото те ги оценяват пряко. Шефовете пред техните началници щото те им отпускат и после оправдават похарчения бюджет. Този метод предполага огромни кражби и икономическо притискане на работниците. Ако познавате даскали попитайте ги и ще Ви разкажат.
6
0
 
15
 
! Отговори
тъп и прост преди 11 години
***,***,*** НАРОД ...