Павел Шопов: Бонуси ще получава послушният чиновник!

"Всяка седмица управляващите приемат по един безобразен закон"
Обновена: 10 май 2012 10:26 | 10 май 2012 10:26,
50
Павел Шопов: Бонуси ще получава послушният чиновник!
Павел Шопов (вляво) пак скочи на ГЕРБ. Снимка: Булфото

Подмазвачите и послушните държавни служители ще получаван допълнителни пари, предупреди депутатът от "Атака“ Павел Шопов.

Вчера с промени в Закона за държавния служител парламентът позволи на работещите в администрацията да получават до 10 допълнителни заплати на година.

Финансовият министър Симеон Дянков обяви, че е доволен от поправките, защото така се слага край на практиката бонусите да превишават няколкократно основната заплата.

"С промените се слага и таван на бонусите", разпалено обясни той.

Павел Шопов обаче е категоричен, че това узаконява и увековечава бонусите.

Още по темата

"По четири пъти в годината ще има атестиране от страна на ръководителя за размера на бонуса, който се е дал. Това поредното безобразие на управляващите. Всяка седмица те приемат по един безобразен закон", заяви Шопов пред Нова телевизия.

Колежката му от ГЕРБ Юлиана Колева скочи с аргумента, че законът променя съществено реда на определяне на възнагражденията в администрацията към по-добро.

Народната представителка внесе яснота за разликата в получаването на бонуси, давайки и пример.

"Ако в дадена агенция пристигнат 1000 лв. под формата на глоби, 25 на сто от тях досега можеха да бъдат разпределяни като допълнителни възнаграждения", заяви Колева.

"След законовите промени приходите, които влизат в дадено ведомство, нямат връзка с бонусите. Бонусите се определят на бюджетно ниво. Дефинира се конкретна заплата в зависимост от административното ниво и професионалния опит", разясни депутатката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
ХАСАН преди 11 години
Какво хубаво може да очаква човек от този ***, който е стар ерген и на 50 год. все още не е станал баща на поне едно детенце, а има претенции да управлява страна ?
44
0
 
1
 
! Отговори
Vizantia преди 11 години
Koi gi pusna tea Partizani v Balgarskia Parlament puuuuuuuuu tova ne Balgarie a Vizantia ve4e
43
0
 
3
 
! Отговори
ДОКОГА преди 11 години
и най-важното - АДМИНИСТРАЦИЯТА РАСТЕ с дни! а кои и как изкарва парите, които те ,,преработилите'' си раздават е ясно! След всичките тези години на различни управления налагат един единствен извод - всички трябва да седнем да държавната трапеза - така всички ще получаваме и мрънкаме за ..ниски'' заплати и ще ги компенсираме с по 10 още ...Вземете НАП - всички основни задължения на данъкоплатеца са вменени да са по електронен път - за да не тревожим администрацията, а да се чули за съкращения??
42
0
 
4
 
! Отговори
Томас преди 11 години
никой не кара хората насила да стават чиновници - аман от чиновници - всеки иска лекото - да стои на бюро и да папка - ама не става. Отвращавам се от гнусотията, с която са пълни всички държавни институции и крака ми не искам да стъпи там да работа - мисля, че всеки уважаващ себе си човек би направил същото!
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***, otkagesn li *** na nachalnika i njama bonusi !!!A ako ne napravish ***, prati sapruga si da napravi bezplaten remont na vilata....na nachalnika!!!Vsichko tova e do bolka poznato !!!
40
0
 
1
 
! Отговори
Фидел Кастро преди 11 години
37, пъхни си една трАстика отзад !
39
0
 
0
 
! Отговори
..... преди 11 години
Коментарите 5, 26 и 40 почти изчерпват темата, останалото е чесане на езиците и гимнастика на пръстите ...
38
3
 
0
 
! Отговори
баба Пена 2 преди 11 години
П.Шопов-ти си гадна ***
37
0
 
27
 
! Отговори
баба Пена преди 11 години
Истината за държавната администрация е, че там тези, които наистина работят, взимат най-малките заплати, нямат бонуси. Тези, които са на върха взимат големите заплати и бонусите и се грижат нищо да не стигне до най-ниските нива в йерархията. И не е правилно да слагаме под общ знаменател всички държавни служители. В държавните структури произволието на хората по върховете е подплатено с нормативна уредба, измислено от тях, с цел да обслужва отново тях.
36
0
 
22
 
! Отговори
баба Пена преди 11 години
политиката на ГЕРБ е повече от очевидна. Само че по-голяма част от народа не виждат или не искат да видят какво става. Първо - настройваха работещите срещу пенсионерите. После - майките с малки деца срещу майките с големи деца. После - военните срещу полицаите. После - работници срещу работодатели. Сега настройват хората срещу държавните служители. Всичко това правят с безумни и лишени от всякаква мисъл нормативни промени.
35
0
 
5
 
! Отговори
?! преди 11 години
По какъв начин ще става оценяването на служителите? За да е наистина за свършена работа и компетентност най-добре в такъв случай да има книга за оценка и мнение от обслужените граждани. Тогава не ми се вярва служител да прехвърля от врата на врата и от ден за ден работата си, а напротив!
34
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига завист,отивайте на трастиката.
33
1
 
20
 
! Отговори
ANTONIM преди 11 години
Бях държавен служител повече от 3 години работих в министерство. Тези, които работехме бяхме с ниски заплати. Протежетата, които се занимаваха с клюки и доноси, освен че не се преуморяваха бяха и в разни бордове, а и по-високи заплати.След като ме освободиха (като неудобна, заедно с други като мен) вече повече от 11 години работя в частна фирма. Не е вярно, че държавните служители работят повече. Тук работим здраво и трудът ни се оценява от работодателите. Това е един лош закон!!!!!
32
4
 
6
 
! Отговори
Волен преди 11 години
Абе Шопов,по-добре си трай.Нали до скоро ги подкрепяхме.
31
2
 
18
 
! Отговори
Гогата преди 11 години
На "заслужелите" чиновници,слагащи се на Герб ще има пак милиони за бонуси за 'добре свършена " работа,за другите ще има стягане на коланите.Отново МУТРЕНСКИ похвати на Тиквата.Хората,които ще бъдат назначени в преместените агенции по селата,пак трябва да са "приятели" на Гроб.Гроб пак ще купува избориЗа Гроб важи поговорката:" Добри приятели, чисти сметки"
30
1
 
13
 
! Отговори
Иван преди 11 години
От коментарите става ясно колко недоволни хора има от приетия закон.Недоволните обикновенно не са държавни служители.Други се жалват от "разтакаване" в институциите .За жалост това с разтакаването не е от 3 не е от 13 години.Откак се помня е така.Винаги в администрациите са работели връзкари - преди 89г съпруги на военни за да не скучаят си показваха прическите и тоалетите в окръжните и градски съвети на партията.Сега са мразените държавни служители.И преди и сега - премии и бонуси в изобилие.
29
2
 
12
 
! Отговори
osata преди 11 години
Безобразие! До 10 !!!! допълнителни заплати годишно и то при тази криза, или няма изобщо криза, а тя е само за оправдание на управляващите, за да изсмукват последните пари на народа!Г-да управляващи, вземете и увеличете направо заплатите на държавните чиновници, защото тези допълнителни пари са им сигурни, а не в резултат на добре свършена работа. Държавната хазна е мащеха за някои слоеве на населението.Това решение си е чиста подигравка и нахалство!
28
4
 
16
 
! Отговори
ДО КОМЕНТАР 26 преди 11 години
Унизително ниски ли?!? А относно "свършената работа" от такива чиновници като теб как е съпоставяш а?!? Или в повечето държавни учреждения ви се плаща за клюкини....пиене на кафе и пушене на цигари по кенефите и лакиране на ноктите а?!? Щото някой дето бачкат като кучето от крайния квартал взимат колкото вас или по малко от вас но им късат задниците от работа...!!!! 70-80 процента от държавните чиновници НЕ ВЪРШАТ РАБОТА и за 2 лева през един работен ден! И после мрънкат... За какво а? Смешници!
27
1
 
16
 
! Отговори
ГЕРБераст преди 11 години
Бонуси ще има само за нас,верните последователи на Великия бат* Бойко.Ние ГЕРБерастите и нашата партия ГЕРБ не грешим.Който не работи,няма да яде.Гарантирано от ГЕРБ.
26
1
 
16
 
! Отговори
Един Българин 2 преди 11 години
И в допълнение на казаното от мен в пост номер 24.... Дори наскоро имах случай как ме разкатаваха като опитно зайче... Та Агенция за защита на хората със увреждания... та инспекция по труда стана после.... та се появи "ненадейно" и Комисията за защита от дискриминация.... Пълен смях! И такива общи приказки... такова "прехвърляне на топката"... Такава явна "досада" да си свършат работата за която са сложени там и им се плаща! Накрая сам се отказах защото ми втръсна...:( И какви премии за такива?!