Облеклото и обувките поскъпват през април

Даваме по-малко пари за развлечение, показват данните на НСИ
Обновена: 14 май 2012 14:54 | 14 май 2012 13:47,
7
Облеклото и обувките поскъпват през април
Снимка: архив Reuters

Потребителските цени през април са се повишили с 0,2% спрямо март, съобщи Националният статистически институт. На годишна база ръстът в цените се запазва на нивото от март – 1,7%.

Най-много са поскъпнали през април цените на облеклото и обувките (+4,2%), а най-силно са намалели разходите за свободно време, развлечения и културен отдих (-1,6%).

Цените на лекарствата и другите фармацевтични продукти са се покачили с 0,1% през месеца,  на лекарските услуги са се повишили с 0,2%, а при стоматологичните не се отчита изменение.

През април цените в т. нар. малка потребителска кошница (100-те най-необходими стоки и услуги) са се понижили с 0,1%, а от началото на годината поскъпването е с 1,8%.

Цените в малката кошница са се изменили спрямо предходния месец, както следва: хранителни продукти (-0,2%), нехранителни стоки (-0,3%) и услуги (+0,6%).

Още новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: нсиинфлация в България
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
сега и търговците ли решиха да се облажат чрез умишлени слухове? ех трепане и пак трепане ще я оправи тази държава..това алчно племе само прясна пръст го оправя
5
0
 
1
 
! Отговори
gfr преди 11 години
чудесно!
4
0
 
5
 
! Отговори
Стършел преди 11 години
До уважаемите пишещи статиите в сайта: ....извинявайте ами Вие за минало свършено време да сте чували, какво е това заглавие "Облеклото и обувките поскъпват през април"!? Април тази година мина!!!!!!!
3
1
 
2
 
! Отговори
Радост в резервата! преди 11 години
Крайно време беше! Слава на ГРОБ и Винету, смърт на *** прости! В индианския резерват трябва ред и дисциплина, бой, ченч и сръбска музика.
2
1
 
12
 
! Отговори
Def преди 11 години
Че защо да не поскъпват, нали има едно огромно търсене и хората са на опашки пред магазините с огромните си европейски заплати?
1
0
 
10
 
! Отговори
! преди 11 години
"Облеклото и обувките поскъпват през април"- еййййй тряя се напише поскъпнаха!!!Майкооооо вземете образовани хора в екипа си