Мартин Димитров: ГЕРБ ни раздели!

Съпартийците пък доволни от оттеглянето му
15 май 2012 20:25,
154
Мартин Димитров: ГЕРБ ни раздели!
Мартин Димитров усещал влиянието на ГЕРБ. Снимка: БТА

"Освен емоциите, усещам и влиянието на ГЕРБ в разделянето на СДС и ДСБ, защото те не искаха да видят „Синя коалиция” срещу себе си", заяви пред Dnes.bg лидерът на СДС Мартин Димитров, след като подаде оставка.

Той е на мнение, че интерес от разделянето на сините имат единствено от партия ГЕРБ.

"Усещам, че някой е повлиял там, където може, защото всички организации, които имат някакви коалиционни и други взаимоотношения с ГЕРБ гласуваха срещу „Синята коалиция”, което е жалко", коментира още Димитров.

49 делегати гласуваха срещу участието на СДС в „Синята коалиция”, а 38 го подкрепиха. Против явяването на двете десни партии във формата „Синята коалиция” се обявиха софийската организация, както и структурите във Варна и Бургас. Това принуди лидерът на партията Мартин Димитров да напусне поста.

Още по темата

"Сега трябва лидер, който смята, че самостоятелното явяване е най-добрата идея, за да е убеден, защото аз познавам хиляди хора и ги убеждавах с години, че трябва да сме обединени с десницата и сега не мога да ги срещна и да им кажа, ние сме само СДС", каза още Мартин Димитров.

Съпартийците му пък са разделени след днешните събития. По-голямата част от тях подкрепят оттеглянето му.

"Мартин Димитров е един млад човек, който си повярва много и не оцени това, което ние му дадохме от сърцето и душата си", каза пред Dnes.bg бившият заместник-министър на вътрешните работи Здравко Зафиров.

„Синята коалиция” ще продължи да съществува до края на този парламент, но от СДС не изключват вариант да работят с ДСБ, ако имат депутати в следващото Народно събрание.

"Пожелаваме успех на ДСБ, да имат депутати в следващия парламент и няма проблем тогава да се договаряме за коалиция", заяви Румен Христов, неуспелият кандидат за президент на „Синята коалиция”.

Временният лидер на СДС ще бъде ясен в началото на юни. Засега партията ще работи сама за влизането в следващия парламент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
2
 
27
 
! Отговори
хитър петър преди 11 години
В България има само едно безсрочно нещо- мизерията! Защото ни управляват неграмотни, крадливи и лъжливи политици
91
3
 
13
 
! Отговори
газдов преди 11 години
господа демократчета учете прилежно песента ,,ОСТРОВЪТ СЕ ВИЖДА ОТДАЛЕЧЕ"
90
3
 
25
 
! Отговори
Калина преди 11 години
Хаха! Кой ми с'ра в гащите!
89
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази партия(ГЕРБ) и това управление са най-жалкото политическо явление в последните 20 години. Чак такова чудо никога не е било, поне от 1997 година насам. Управлението на ГЕРБ тласка страната към икономическа катастрофа и връща елементи от тоталитарния режим. Хората масово губят надеждите си в ГЕРБ, но отхвърлят и другите партии. Страната се намира в жестока морална криза и мнението, че ГЕРБ няма алтернатива, е израз на усещането за безизходица, което много българи имат. Проблемът е, че и другите партии не могат да предложат нещо по-различно. Започвам да се съмнявам, че България е в състояние да се самоуправлява цивилизовано, ние се нуждаем от помощ като нация.
88
5
 
15
 
! Отговори
български ИДИОТ преди 11 години
Не всички бяхме комунисти , СЪЗНАТЕЛНО служещи на Тошо и червената мафия :))))
87
3
 
17
 
! Отговори
НФСБ преди 11 години
Логичен каданс в политическата опера. Накрая всички крадливи герои омръзват. Завесата пада. Но живота тече в реални измерения. Предстои идейно възраждане на фона на материалното крушение. Наложително е да спрем и изхвърлим политическата мафия и ограничим *** генетична експанзия. Иначе губим държавата си. Умерения национализъм е на ход!
86
4
 
10
 
! Отговори
Пожелание преди 11 години
За СВЕЩИ, да ги дадете КОМИСИОННИТЕ!!!
85
8
 
28
 
! Отговори
МАМКА ВИ преди 11 години
Знаете ли, че България е на 3-то място по производство на мед(метал) и на 4-то място по производство на злато в Европа???? Знаете ли, че България изнася 5 млрд под формата на тези минерални суровини????? Знаете ли, че България получава 1,5% от СОБСТВЕНИТЕ си ресурси????? И всичко това благодарение на един ***. МАМКА ВИ!!! ЩЕ ТЪРСИМ СМЕТКА!!!
84
10
 
8
 
! Отговори
Синя коалиция преди 11 години
В черния мавър няма нищо общо с Костов, по-скоро с Виденов долния комунист.
83
11
 
12
 
! Отговори
Културовед преди 11 години
Просто, двата червея си свършиха работата(спирането на Белене). Героя на Костов даже е изобразен в пиеса Шекспир - Черния мавър. Надявам се съдбата да му е същата(като в пиесата).
82
0
 
11
 
! Отговори
111 преди 11 години
НЕЗНАМ ЗАЩО АМА НА ТИЯ ЖУЛНАЛИСТИ ХИЧ НЕ ИМ ВЯРМАМ,ВЛИЗАТ В ЕДНИ ФИЛМИ !!!
81
3
 
18
 
! Отговори
Barcelona ES преди 11 години
Пещерния анти-комунизъм на СДС унищожи синята идея. Жалко, че лидерите на СДС и ДСБ живеят все още в миналия век.
80
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичко започна от Фори светулката, от там като се започна едно отлюспване и няма спиране,ама май това беше последната люспа ,остана само гол шаран...
79
0
 
17
 
! Отговори
hahaha преди 11 години
1.9 процентовия Румен Христов пак сънува повече от 60 000 гласа. Тоя е за пхихиатрията бе :)))))
78
18
 
18
 
! Отговори
KM преди 11 години
Поpеден опит на ДС да pазбие опозицията в БГ. Да подменя, да имитиpa. Поpедно активно меpoпpиятие...
77
11
 
24
 
! Отговори
емигрант преди 11 години
Без Костов и Мартин вече може да се гради на чисто дясна партия ! Доживяхме началото на преобрата . Всички го знаяти приемат без те самите
76
6
 
19
 
! Отговори
неминонА преди 11 години
Мартин Димитров- убиец на синята идея!
75
6
 
10
 
! Отговори
val преди 11 години
Martincho ,Martincho ta nali ti ni predade na Kostov i nie istinskite sdsari niamahme izbor sega veche imame bez Teb i Kostov
74
9
 
35
 
! Отговори
бай Иван преди 11 години
Другаря Костов ни излъга и разруши СДС.Много комунисти се пребоядисаха от червено в синкаво червено и в името на демокрацията откраднаха България, заедно с комунистите.След като извършиха бандитската приватизация разтуриха СДС.Ние наивниците ходихме по митинги,мръзнахме в името на демокрацията.Тая масовка беше най-голямата подигравка на комунистите с народа.Сега чакаме Герб да изкара кирливите ризи на приватизаторите.Ако и Бойко ни излъже ,ще го наредим до Костов,продукт на БКП-ДС.
73
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия ако не се гушнат пак с Костов, просто са аут от парламата!