Мартин Димитров: ГЕРБ ни раздели!

Съпартийците пък доволни от оттеглянето му
15 май 2012 20:25,
154
Мартин Димитров: ГЕРБ ни раздели!
Мартин Димитров усещал влиянието на ГЕРБ. Снимка: БТА

"Освен емоциите, усещам и влиянието на ГЕРБ в разделянето на СДС и ДСБ, защото те не искаха да видят „Синя коалиция” срещу себе си", заяви пред Dnes.bg лидерът на СДС Мартин Димитров, след като подаде оставка.

Той е на мнение, че интерес от разделянето на сините имат единствено от партия ГЕРБ.

"Усещам, че някой е повлиял там, където може, защото всички организации, които имат някакви коалиционни и други взаимоотношения с ГЕРБ гласуваха срещу „Синята коалиция”, което е жалко", коментира още Димитров.

49 делегати гласуваха срещу участието на СДС в „Синята коалиция”, а 38 го подкрепиха. Против явяването на двете десни партии във формата „Синята коалиция” се обявиха софийската организация, както и структурите във Варна и Бургас. Това принуди лидерът на партията Мартин Димитров да напусне поста.

Още по темата

"Сега трябва лидер, който смята, че самостоятелното явяване е най-добрата идея, за да е убеден, защото аз познавам хиляди хора и ги убеждавах с години, че трябва да сме обединени с десницата и сега не мога да ги срещна и да им кажа, ние сме само СДС", каза още Мартин Димитров.

Съпартийците му пък са разделени след днешните събития. По-голямата част от тях подкрепят оттеглянето му.

"Мартин Димитров е един млад човек, който си повярва много и не оцени това, което ние му дадохме от сърцето и душата си", каза пред Dnes.bg бившият заместник-министър на вътрешните работи Здравко Зафиров.

„Синята коалиция” ще продължи да съществува до края на този парламент, но от СДС не изключват вариант да работят с ДСБ, ако имат депутати в следващото Народно събрание.

"Пожелаваме успех на ДСБ, да имат депутати в следващия парламент и няма проблем тогава да се договаряме за коалиция", заяви Румен Христов, неуспелият кандидат за президент на „Синята коалиция”.

Временният лидер на СДС ще бъде ясен в началото на юни. Засега партията ще работи сама за влизането в следващия парламент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
9
 
! Отговори
istinata преди 11 години
hohohoho.na kriv ....
71
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На Герб му изтъня сетренцето, протри му се дънцето и си търси кръпки.Такива парцали в БГ политическата менажерия дал Бог.
70
1
 
8
 
! Отговори
......? преди 11 години
Защо всички политици в Бг имат ---*** навици, лъжат и крадат,само далаверата гледат?????????????????????????????????????
69
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Asfalt mafiqta doprinese mnogo stradaniq na naroda,doly GERB
68
17
 
10
 
! Отговори
breneke преди 11 години
Щом Мартин казва,че Герб са им попречили да се обединят мисля,че е прав.Герб са усетили,че сините ще заиграят с комунистите,защото Луканов създаде СДС за да си има послушна "опозиция" аналогична на оная БКП-БЗНС "Александър Стамболийски" по Тошово време.А сега подготвят синът на Луканов да влезе в политиката и с бате Костов щяха да си спретнат една коалицийка срещу ГЕРБ.
67
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не виждате ли, че превратаджиите очакват да получат кокал в управлението на ГЕРБ и никакво СДС не ги интересува ! Точно обратното, задачата им е да го обезличат до дупка и окончателно да го затрият !
66
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За каквото и да говорят, става дума за пари.Не са разделили нещо.Политиката обслужва бизнеса.
65
6
 
18
 
! Отговори
СОПА преди 11 години
Мартин Димитров е абсолютно прав за съжаление. Петър Стоянов отдавна си е решил личното си положение, и ако не си спомняте жена му да замине за малко посланик в Англия. Брат му е евродепутат от ГЕРБ, племенникът му зам.кмет в Пловдив, а той лично е някакъв съветник в Пловдивската община. Най-интересно ще бъде ако Костов започне да говори и най-вече защо основа ДСБ и излезе от СДС. Не харесвам нито единия, нито другия, но смятам, че този Марков ще се съюзи повече със Софиянски, Бакърджиев и сие,
64
7
 
23
 
! Отговори
СИСО преди 11 години
ГЕРБ, ви бил виновен! А тия дето отидоха при Куневица, кво стана с тях ..., а ПАРТЕНЧО ???
63
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СДС на президентските избори си показаха цялата мощ от 0.5% за Румен незнам кой си. Никой от моите познати, които традиционно гласуват за Синята Коалиция не беше си направил труда да ходи до урните за да гласува за кандидат президента на СДС Румен незнам кой си. На следващите избори за СДС ще гласуват между 0.2% и 0.3% за което съм готов да се обзаложа. Що се отнася до Костов неговите 3.5% са гарантирани.
62
6
 
8
 
! Отговори
USA-1 преди 11 години
BRAVO BOIKO
61
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мартинчо,Мартинчо,Костов правил грешки,ГЕРБ ти крадял хората.Помисли ли дори за миг,че ти не беше подходящия лидер за тази партия,а?И никакви грешки ли не допусна?Я да видим първо гредата в нашите очи и тогава да търсим сламката в чуждите.
60
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО77:КАЖИ КЪДЕ ГИ ДАВАТ ПАЧКИТЕ ГЕРБ ТА И АЗ ДА СЕ НАРЕДЯ НА ОПАШКАТА ...
59
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БРЕЙ ТОЗ БОЙКО МНОГО СИЛЕН И МОГЪЩ БЕ ,ВСИЧКИ С НЕГО СЕ ОПРАВДАВАТ ,ТАКА ,ТАКА ,ПЛЮЙТЕ ГО И ПОСЛЕ ЩЕ С Е ЧУДИТЕ ЩО НА ИЗБОРИТЕ НЯМАТЕ ПОБЕДА ....БЪЛГАРИНА НЕ ОБИЧА ХЛЕНЧЕЩИТЕ ,А ХРАБРИТЕ
58
5
 
18
 
! Отговори
Х а Х а преди 11 години
Мартин Димитров: ГЕРБ ни раздели!________________________________Ами евала на ГЕРБ
57
0
 
5
 
! Отговори
Браво преди 11 години
евала на 72
56
0
 
12
 
! Отговори
до ГЕОРГИ преди 11 години
Пич ти явно си Георги Пирински...а!...комуниста
55
17
 
7
 
! Отговори
ГЕОРГИ преди 11 години
ГЕРБ ЩЕ БИЕ ВСИЧКИ,НО ТЕ ВСИЧКИТЕ ЩЕ БЪДАТ В ПЪКАЛА НА ГОДИНА БСП ЩЕ ИМ ГО СЛОЖИ ЯКО ЩОТ НАРОДА ПОВЕ4Е ЗА ГЕРБ НЯМА КОЙ ДА ГЛАСУВА ОСВЕМ АКО НЕ ИЗВАДЯТ ПА4КИТЕ ПАК С ПАРИТЕ КРАДЕНИ ОТ НАРОДА
54
7
 
9
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Няма...дясно,или...ляво;има Костофф и всички...останали.Май само...още Елена,не се е отказала,от...него.
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЯНЕ ЯНЕВ ще заеме мястото и на сдс и на дсб и на атака, не се безпокойте !