Мартин Димитров: ГЕРБ ни раздели!

Съпартийците пък доволни от оттеглянето му
15 май 2012 20:25,
154
Мартин Димитров: ГЕРБ ни раздели!
Мартин Димитров усещал влиянието на ГЕРБ. Снимка: БТА

"Освен емоциите, усещам и влиянието на ГЕРБ в разделянето на СДС и ДСБ, защото те не искаха да видят „Синя коалиция” срещу себе си", заяви пред Dnes.bg лидерът на СДС Мартин Димитров, след като подаде оставка.

Той е на мнение, че интерес от разделянето на сините имат единствено от партия ГЕРБ.

"Усещам, че някой е повлиял там, където може, защото всички организации, които имат някакви коалиционни и други взаимоотношения с ГЕРБ гласуваха срещу „Синята коалиция”, което е жалко", коментира още Димитров.

49 делегати гласуваха срещу участието на СДС в „Синята коалиция”, а 38 го подкрепиха. Против явяването на двете десни партии във формата „Синята коалиция” се обявиха софийската организация, както и структурите във Варна и Бургас. Това принуди лидерът на партията Мартин Димитров да напусне поста.

Още по темата

"Сега трябва лидер, който смята, че самостоятелното явяване е най-добрата идея, за да е убеден, защото аз познавам хиляди хора и ги убеждавах с години, че трябва да сме обединени с десницата и сега не мога да ги срещна и да им кажа, ние сме само СДС", каза още Мартин Димитров.

Съпартийците му пък са разделени след днешните събития. По-голямата част от тях подкрепят оттеглянето му.

"Мартин Димитров е един млад човек, който си повярва много и не оцени това, което ние му дадохме от сърцето и душата си", каза пред Dnes.bg бившият заместник-министър на вътрешните работи Здравко Зафиров.

„Синята коалиция” ще продължи да съществува до края на този парламент, но от СДС не изключват вариант да работят с ДСБ, ако имат депутати в следващото Народно събрание.

"Пожелаваме успех на ДСБ, да имат депутати в следващия парламент и няма проблем тогава да се договаряме за коалиция", заяви Румен Христов, неуспелият кандидат за президент на „Синята коалиция”.

Временният лидер на СДС ще бъде ясен в началото на юни. Засега партията ще работи сама за влизането в следващия парламент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МАРТИНЕ ,БОЙКО ВИ Е ВИНОВЕН ЧЕ ОТ 70 % ПРЕДИ 20 ГОДИНИ ,СЕГА ИМАТЕ САМОО 3 % ,АМА САМО ДЕТО БОЙКО Е ПОЛИТИК ОТ НЯКОЛКО ГОДИНИ ,ТОГАВА ПРЕДИ ТОВА КОЙ ТИ Е ВИНОВЕН
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Синята коалиция се разпада, Мартин Димитров подаде оставка
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МАРТИНЕ ,КАКВОТО ЧОВЕК САМ СИ НАПРАВИ ,ННИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МУ ГО НАПРАВИ,ПРОБЛЕМА Е, ЧЕ ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ТЪРСИ ПРОБЛЕМ В СЕБЕ СИ НА ПЪРВО МЯСТО
9
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те и в ГЕРБ скоро ще започнат да се карат.Я-яя, Танов !
8
10
 
11
 
! Отговори
дядо преди 11 години
има ли значение,комунизма се върна като в Русия,така и в "СТРАНАТА НА НА БОКО КРАУНЯ-КРАТУНЛЕНД"където чугунените комунистически кратуни гласуват за комунист или за комунист!!!!
7
7
 
15
 
! Отговори
Десен преди 11 години
Мартин е човек на Костов. А Костов имаше нужда от СДС за да влезе в парламента. Това с наритването на Костов трябваше да се случи преди много години. Спомнете си кога Костов започна да се овърта около СДС, когато падна много под 4%. Преди това се правеше на велик и единствен десен политик. Ако през 2001 год след загубата на изборите се бе оттеглил щеше да остане в историята. Сега ще завърши като жалък нагаждач и смешен ***. Жалко наистина, но така е когато си болен за власт.
6
6
 
15
 
! Отговори
Ха преди 11 години
Оооо, този ще гласува за БСП, мисли като Станишев :)))
5
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малоумното си е малоумно. Плямпало и лапацало, нищо друго. Свиха СДС до 1%, сега ГЕРБ им виновни. ГЕРБ били виновни и за надцакването Първанов - Станишев. Виновни за поакването на Атака, за разпадането на РЗС. Я, Доган още не се е оплакал...
4
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ! Това е тактика още от римско време,и е очевадно, че ББ я практикува успешно.Първо внесе смут в ДПС,после в БСП и Атака, а вече с пълна сила- и в СДС. Всички са разединени,без ясни и силни лидери, а разбира се- компрометирани и от историята си. Е,така и при най- добро желание, никой от останалите субекти в политиката не би спечелил в следващите избори,а което е по- жалко- не е ясно въобще кой от тях ще влезе в парламента. Вероятно. никой, а това води до пълно мнозинство...ужас
3
10
 
29
 
! Отговори
Доносниче преди 11 години
Моля Другарко , Бойко ми *** в гащите и затова съм наакан
2
8
 
15
 
! Отговори
Жоро-бг преди 11 години
Айде у канала ***....
1
3
 
10
 
! Отговори
sostin преди 11 години
of i Martincho Gerb sa mu vinovni ha ha ha ha ha , toia nevijda li che ot tazi negovata partia sa ostanali tolko malko horica , che edvam vleznaha koalicionno s bat Vanko a puk po vsichki prouchvania kum dneshna data ste propusne sledvashtia parlament na sto procenta . Kak puk reshi che Boiko go e strah ot nego , za kvo da go e strah ta Martincho i 3 procenta nema da sabere drugata godina ako vaobshte sashtestvuva oshte negovata smeshna partiika