Кунева – последната червена кукувица, нервничи Костов

Опитвала се упорито да снесе яйце в синьото им гнездо
16 май 2012 19:02,
143
Кунева – последната червена кукувица, нервничи Костов
Лидерът на ДСБ Иван Костов. Снимка: архив, БТА

Меглена Кунева е "последната червена кукувица, която се опитва да снесе яйце в синьото гнездо".

Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов в отговор на въпрос дали формацията на бившия български еврокомисар би могла да бъде новият политически субект вдясно и да измести оттам досегашната десница.

"Кунева не може да бъде десен субект", подчерта Командира. Вече стана ясно, че двама от напусналите ДСБ – Петър Николов и Хлисто Ангеличин, избраха проекта на Меглена Кунева.

Освен тях двамата от Командира се отцепиха и бившият кмет на "Лозенец" Прошко Прошков и Даниел Митов.

След тях още 17 членове и председатели на районни ръководства в София обявиха, че прекратяват членството си в партията.

Още по темата

След решението на СДС да не продължи споразумението "Синята коалиция" тъмносините започвали самостоятелна подготовка за следващите избори. Те знаели как да задържат доверието на избирателите, да привлекат нови последователи и затова не се притеснявали дали ще влязат в следващото Народно събрание.

Костов не пожела да влиза в разговор в стил има ли нечия "дълга ръка" при разбиването на "Синята коалиция", докато лидерът на СДС в оставка Мартин Димитров видя намесата на ГЕРБ в план за унищожаването на десницата.

"Имаше проект на споразумение, Националният съвет на СДС отхвърли предложената в него политическа платформа за превръщането на СК в траен субект", категоричен беше лидерът на ДСБ. Според него другото било лични коментари.

Иван Костов отново обяви, че няма да се оттегли и е "за" запазване на сегашните структури на "Синята коалиция" в Народното събрание, в Европейския парламент и в местната власт.

Той беше категоричен, че ДСБ ще продължи да ги подкрепя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
7
 
8
 
! Отговори
дУ 41 преди 11 години
Кой и колко останаха в ДСБ ....?
34
11
 
2
 
! Отговори
do 41 преди 11 години
ИВО-73В Бг, всичко става --обратно !Така ,че КУКУнева и СДС ще имат по-голям успех !Аре на БАС?
33
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Догодина изборите ще са един вид социологическо проучване.Който гласува за КУКУнева е за психиатър
32
12
 
20
 
! Отговори
ИВО-73 преди 11 години
ДСБ със сигурност са в следващия парламент, но за СДС и Кунева се съмнявам! ДСБ имат идеи и решения за бъдещето ни!
31
5
 
10
 
! Отговори
аноним преди 11 години
ох, вече ми е все едно кой ще дойде. Един дол дренки са, барабар с бат Бойко. Само да разтегнат малко " колана" за норода,да вдигнат стандарта,да осигурят безплатно обр. и здравеопазване, и като искат да се "бият атовете в парламента". То като се замисли човек, тези хора там са най- големите престъпници от от 1944 г. насам. Заслужават ..... Всеки си назначава свио хора, дават се пари от държавата и европа на свои хора.- тотална анархия,свободия и безнаказаност. Долни ,нещастни крадци
30
14
 
17
 
! Отговори
a преди 11 години
Иван Костов беше мимистър-предсегател от 1997 до 2001 г. От тогава минаха 11 години, а от много места продължават най-настървено да го плюят. Това показва колко дълбоко е бръкнал в крадливите и ченгесарски червени душички на някои наши 'хубосници' и руски агенти. И престанете да го наричате Командира. Защо Борисов не го наричате Пожарникаря, а Цветанов - Физкултурника? Защото на умряло куче нож вадите и се слагате на силните в момента.
29
8
 
16
 
! Отговори
ИЦО преди 11 години
През 1997 г., след сериозна икономическа криза, довела до хиперинфлация, правителството на Българската социалистическа партия (БСП) с министър-председател Жан Виденов пада от власт две години преди края на мандата си. На последвалите парламентарни избори Обединените демократични сили (ОДС) коалиция, водена от Иван Костов, печели мнозинство в българския парламент, и той заема поста министър-председател на Република България.Кабинетът е изправен пред трудната задача да поднови забавените от кризата икономически и социални реформи в България. Костов е първият министър-председател след 1989, който остава на поста пълен четиригодишен мандат. Правителството на Иван Костов стабилизира финансовата система, въвеждайки финансов режим на валутен борд, провежда мащабна,повсеместна приватизация и поставя началото на период на устойчив икономически растеж.
28
17
 
18
 
! Отговори
Марто преди 11 години
Костов е най-успешния български политик на прехода, така че със сигурност ще остане в историята ни! Да не забравяме че има още какво да даде на България, а не като крадеца БОЙКО!!!
27
9
 
14
 
! Отговори
Мариян преди 11 години
Откъде този зор да е все той лидер бе!? Е*аси нахалитета изперкал!!!! И го слушах днес в сутрешния блок на bTV - този човек определено си живее в негов имагинерен свят и тотално е загубил връзка с реалността.Вече освен за подигравки и окарикатуряване, за друго Костов не става.
26
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз не виждам разлика между Костов и Кунева и двамата са от едно и също котило-БКП и двамата са еднакво жадни за власт и по-вече за пари, много пари едни от най-ярките алчни политици на изминалите 20 г.
25
11
 
11
 
! Отговори
Видов Ден преди 11 години
Няма ли най-после в панделата да попадне мръсния крадец, измамник, предател и убиец на народа!?!Няма ли земята да се отвори, та да погълне най-черния душманин, погубил деца и старци, сироти и вдовици!?! Няма ли Божие наказание за най-долния, най-подлия, най-коварния изедник!?!Но ще дойде Видов Ден, помнете българи!!!
24
2
 
3
 
! Отговори
мунчо преди 11 години
ако имаше психиатър в парламента нямаше да е така- сега само хубаво или нищо
23
10
 
9
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
Не виждам какво общо има Кунева с това, че СДС не иска Костов?! Иначе бисери може да ръси, но фактите са, че като министър председател се провали. Както и, че в момента не предлага нищо на избирателите (освен вдигане на мораториума за шистовия газ и да даде на Шеврон да си пълни гушата).
22
12
 
12
 
! Отговори
@30 преди 11 години
дам, костов ще се изучава в учебниците по политЕкономия и история на БКП.*** крадлив и гнусен.
21
6
 
9
 
! Отговори
ХАХАХАХАХАХАХАХА преди 11 години
"нервничи" хахаха, след години Костов ще се изучава в учебниците и ще остане в историята, а ти "седесарю" петър (мунк) и всички останали червени (софиянски и друго-градски) кукувици?
20
6
 
1
 
! Отговори
е това е бой преди 11 години
Данчо Лазаров eксклузивно за Гонг: Няма да подам оставка! Стойчев да каже дали е треньор
19
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голямо сбиране,няма що!Син *** и червена пач..ра!
18
14
 
20
 
! Отговори
Българин преди 11 години
А ти , кой си? Не се вживявай като най- великия демократ.Българите те знаят.Ти продаде за "жълти стотинки"България.Няма да ти простим.
17
5
 
11
 
! Отговори
мечо пух преди 11 години
Какво да се опитва, кукувичката направо си го снесе яйцето в неговото гнездо.
16
10
 
12
 
! Отговори
До 21 преди 11 години
Нямам представа какво разбираш под идеалист, ама Костов е сред най-богатите хора в България. Може би това е така, защото все ще се намерят ***, които да бъркат понятията. Ама какво ти обяснявам, ти няма да разбереш.:)