СДС сгафило, че играло по свирката на ДСБ

Софиянски: Костов споделя с ГЕРБ отговорността за управлението
Обновена: 16 май 2012 11:36 | 16 май 2012 11:22,
39
СДС сгафило, че играло по свирката на ДСБ
Стефан Софиянски. Снимка: Булфото

Лидерът на Демократи за силна България Иван Костов трябва да носи отговорност за управлението наравно с ГЕРБ, тъй като има заместник-министри в кабинета.

Това заяви водачът на Съюза на свободните демократи Стефан Софиянски пред Нова тв по повод коментарите, че Костов е причината за окончателното разпадане на Синята коалиция.

Заради бившия премиер Съюзът на демократичните сили подкрепил много от грешните управленчески решения на ГЕРБ, твърди бившият столичен кмет.

Софиянски подчерта, че против обединението с ДСБ са гласували представителите на СДС, които много искали да участват в управлението, но все още не са стигнали дотам.

Още по темата

Съюзът на демократичните сили реши вчера да не бъде в коалиция с Костов на следващите избори след 4-часови дебати, а лидерът Мартин Димитров подаде оставка на мига.

"Мотивацията в симпатизантите на дясната идея се загуби твърде много, но не смятам, че е нужно да се пресилват толкова обвиненията към Костов. В момента той е един колеблив човек. Няма тази власт, няма го обществения авторитет, с който да налага решения. Ако СДС искаше да остане в коалиция с ДСБ, Костов изобщо не е пречка", коментира Софиянски.

В същото време лидерът на Съюза на свободните демократи не спести критиките си към Командира, че така и не е разграничил политиката си от ГЕРБ.

"Мина един двугодишен период, в който се подкрепиха най-грешните икономически решения и бюджети за България. Костов не можа да изчисти тезата си дали подкрепя политиката на ГЕРБ или не. Не можеш да имаш опозиционно мнение, което веднага те вкарва в отбора БСП, и в същото време да имаш отношение към управлението", каза още бившият столичен кмет.

Според Софиянски при всички положения разцеплението на Синята коалиция не е добро решение за всички, "които имат сантимент към дясното". Но пък по-тревожното било, че липсвала идеология и ясна политика за в бъдеще. 

Софиянски изрази надежда, че дясната политика ще се запази, независимо дали СДС ще остане самостоятелна партия, или отново ще влезе в някаква коалиция.

Според него две са възможностите пред разделените формации: едната е ГЕРБ да се припознае като дясна партия, открито да участва в управлението и да си носи отговорността. Другата алтернатива била ясно неудовлетворение, с което да се аргументира следващата стъпка - формиране на сериозно дясно крило.

Той е категоричен, че ГЕРБ води политика на лява партия и изрази мнение, че Меглена Кунева не може да стане шапка на дясното, защото е заела центристка позиция, измествайки НДСВ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя защо още е на свобода?
12
1
 
10
 
! Отговори
иво преди 11 години
Точно Софиански и Е.Бакарджиев , нямат морал да съдят Костов.Допусна грешки.Единствено той допусна бившия монарх Симеон Сакскобург в България.Това не го направиха нито в Гърция,Сърбия , Черна гора , а румънците върнаха обратно Карол със същият самолет.Мисля , че повече от вас са шастливи , че той /Симеон/ ви управлява ,а?И то , два пъти.
11
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сини *** !!!!!!
10
16
 
7
 
! Отговори
ДО 6 преди 11 години
Еавла ,затова сме най бедната държава в ЕВРОПА,защото Костов е бил Супер.България още не може да се оправи от поголовното разграбване .23 години преход към КАКВО ..............пенсии по 150 лева заплати по 400 лева.Това е геноцид спрямо народа си по турско не е било така питай Ердоган като дойде след 2 дни в БЪЛГАРИЯ.
9
0
 
27
 
! Отговори
Dedo Ivan преди 11 години
Този крадльо, заедно с Бистришкия дръндар Антоан Николов си разделиха и присвоиха търговските обекти в София, принадлежали някога на Нармаг, наркооп, Здрава храна, Хранителни стоки и т.н. и т.н..... Ухилен и затънал в далавери той се превърна в емблемата на СДС, отблъснала хиляди наивни привърженици. И продължава да се показва! Егати наглеца!
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И този "велик" политик на партия създадена от "аз, жената и тъщата", заедно с *** Ваньо, Фъф МаЛтинчо, са за *** компактно!Писна ми от циркаджии.
7
8
 
5
 
! Отговори
до 6 преди 11 години
Прав си пич, доидоха с пълно мнозинство! Растеж и друго и трето, прав си и какво стана след това изведнъж целия НАРОД подкупен, не знам може би от комунистите, реши, че Костов го краде и го изрита от власт! И какво направи Костов, разсърди се на народа! Разсърден на народа, който му даде цялата власт!!! Нещо тука бъркам само, че ми кажи къде! И кажи кой е крив Костов или народа на които се сърдиха!
6
0
 
20
 
! Отговори
Нагъл бе преди 11 години
Мани се бе Крадец Архидрацов Софиянски! Наглец изкривен.
5
2
 
28
 
! Отговори
за по добра СОФИЯ преди 11 години
Най усмихнатия АЙДУК НА ПРЕХОДА.Защо поне Околовръсния път не направи бе СЕДЕФЧО?????????????? АМА Е ПО СЛАДКО ДА ОТКРАДНЕШ ИМОТИТЕ на хората и после да щавиш държавата за обещетение това го могат само комунисти и комунисти,,СДСари''.По твое време от Младост4 до Горнобансаки път се стигаше за 1 час сега за 10 мин.Дали, някой иска да си спомня за теб като кмет,малко вероятно.
4
8
 
14
 
! Отговори
ИЦО преди 11 години
През 1997 г., след сериозна икономическа криза, довела до хиперинфлация, правителството на Българската социалистическа партия (БСП) с министър-председател Жан Виденов пада от власт две години преди края на мандата си. На последвалите парламентарни избори Обединените демократични сили (ОДС) коалиция, водена от Иван Костов, печели мнозинство в българския парламент, и той заема поста министър-председател на Република България.Кабинетът е изправен пред трудната задача да поднови забавените от кризата икономически и социални реформи в България. Костов е първият министър-председател след 1989, който остава на поста пълен четиригодишен мандат. Правителството на Иван Костов стабилизира финансовата система, въвеждайки финансов режим на валутен борд, провежда мащабна,повсеместна приватизация и поставя началото на период на устойчив икономически растеж.
3
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя мафиот на снимката ми е толкова противен ... играеше с висаджиите на времето ... и която и групировка да го тупнеше по рамото тоя веднага се нагъзваше... сега ще ми говори за Костов и за Герб.
2
0
 
7
 
! Отговори
Свирки преди 11 години
Играло по свирката ...Със свирките винаги има риск да те захапят - дал Бог такива страстни. Политически ...Ако пък ти е възмека свирката - какъвто се оказа случаят ...Ама онзи с меката *** си тръгна.И по-добре ...
1
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бат Стефчо е най-честния и почтен политик на прехода!