Катарската визита у нас: Много разбирателство и малко конкретика

Премиерът Ал Тани бил като Симеон Дянков – пари не дава
17 май 2012 21:03,
191
Катарската визита у нас: Много разбирателство и малко конкретика
Двата премиери си стискат ръцете. Снимка: БТА

Шест меморандума за разбирателство и общо осем документи подписаха българското правителство и катарската делегация, която е на посещение у нас.

Шестте меморандума очертават по-скоро сфери за сътрудничество и намерения за проучвания в отделни области, отколкото посочват готови инвестиционни проекти.

Още по темата

Подписани са спогодби в областта на земеделието, животновъдството и рибарството, здравеопазването, инвестициите в недвижими имоти, минното дело, балнеоложкия туризъм и в птицевъдството.

Тепърва предстои в тези области катарската страна да прави проучвания и оценки за инвестиции.

Най-важният документ, подписан днес, бе Рамковото споразумение за инвестиции между България и Катар.

То беше парафирано от премиера Бойко Борисов и катарския министър-председател и министър на външните работи шейх Хамад бин Джасим бин Джабр Ал Тани.

В първия етап на изпълнението му са предвидени инвестиции от страна на Катар в размер на 100 млн. евро. Ако първият период е успешен, може да последват и още катарски вложения у нас.

Тепърва обаче ще се търсят инвестиционни проекти, които представляват интерес за Катар. Все още няма избрани конкретни сфери, където ще бъдат вложени парите.

100 млн. евро е максималният размер на катарската инвестиция у нас, поне за първия етап. Възможно е вложенията да бъдат по-малко, ако не се намерят достатъчно атрактивни проекти.

На брифинга след срещата между премиера Борисов и катарския му колега стана ясно, че арабската страна е вложила 200 млн. долара в БНБ като доказателство за сериозното си отношение към проектите със страната ни.

До един месец ще бъде разработен график за работа по всички спогодби.

Борисов обясни, че го ”било много яд за дъжда”, които се изсипа над София, защото България е известна със своите природни красоти.

”В арабския свят хората се радват, когато вали”, обясни премиерът. Той допълни, че това най-вероятно означава, че на двете страни ще им върви по вода в общите им начинания.

Борисов не пропусна да се пошегува, че катарският премиер Хамад бин Джасим бин Джабр Ал Тани е като нашия финансов министър Симеон Дянков – пари не дава.

Катарският колега на Борисов пък се "оплака”, че откакто е кацнал в България, премиерът не го оставя на мира с исканията си за общи проекти.

”Той знае какво иска. На мен точно това ми харесва”, обясни министър-председателят на Катар.

Борисов допълни, че Катар е една от най-богатите държави, но правителството й никак не раздава пари лесно.

Премиерът изрази надежда, че скоро ще се говори и за други инвестиции – като например летище Балчик.

Като голям успех на правителството премиерът ни отчете катарският интерес към българското животновъдство. Той заяви, че колкото агнета произведем, толкова ще бъдат купени от Катар.

”Осигурили сме им огромен излаз. Да не се оплакват после”, обърна се Борисов към животновъдите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
3
 
1
 
! Отговори
БОЙКО ТУРСКИ ЛАКЕЙ преди 11 години
Ердоган набива канчето на Бойко Борисов пред инвеститориТурският премиер скастри Борисов пред шейха на Катар заради гладната стачка на металурзите в КърджалиБойко Борисов зачерви бузи пред катарския премиер и министър на външните работи шейх Хамад бин Джасим Ал-Тани и турския министър-председател Реджеп Тайип Ердоган, които се срещнаха с него в резиденция Евксиноград.Руменината на Борисов обаче нямаше нищо общо с изпитото червено вино и поднесени деликатеси, а с факта, че Ердоган най-безцеремонно му наби канчето пред потенциалните инвеститори.Турският премиер не се въздържа и скастри Бойко заради гладната стачка на металурзите от Оловно-цинковия комбинат (ОЦК) в Кърджали. Отчаяните работници се решиха на драстичната стъпка преди няколко дни, тъй като посещението на Борисов не им донесе никакви дивиденти.Нищо не излезе от срещата с Борисов. Настояваме да получим заплатите, които сме изработили с много труд. Явно единственият, на когото можем да разчитаме, е господин Ердоган, заявиха металурзите, които без да се колебаят изпратиха известие до турския премиер.Въпреки че опита да замаже положението пред Турция и Катар като натовари свитата си в лицето на седем министри и отпраши заедно с тях към морската столица, Бойко явно не е успял да се измъкне.Не може да шашне шейха и турския премиер с едната резиденция. И на челна стойка да се изправи, пак няма да избяга от въпросите на Ердоган, вещаят запознати, според които драмата с металурзите ще разкара много от потенциалните чужденстранни инвеститори в България.
138
3
 
1
 
! Отговори
БОЙКО ПРЕДАТЕЛ преди 11 години
Но пък Борисов вече е национален предател. Същото важи и за цялата ГЕРБ. България вече е продадена, наистина за 30 сребърника. Пророчествата на Слава Севрюкова се сбъдват. За добро ще да е. Но ще бъде адски болезнено."Не мислете, че земята, по която стъпвате, ще е все българска. Някога значителен къс болезнено ще се изтръгне от живата й жилава плът. Югоизточната част. "Предстои наша територия да бъде предадена на Турция. За съжаление, ще се изтърпи и този позорен акт, за да приключи нелеката ни обремененост. Политиците едва тогаз ще се осъзнаят и втурнат да работят за Родината. Ще бъдат направени и опити части от североизточна България да отидат към Турция.Докато Европа слисана умува какво да предприеме за осиротялата ни държава, някои политици ще бъдат съдени за поредната, може би най-страшна национална катастрофа. Мнозина ще заплатят с лихви греховете си. От тоз миг нататък властниците ще станат изключително внимателни към събитията в страната. В периода, когато същата тази Европа объркана се двоуми как да реагира, сърбите състрадателно ще ни подадат ръка. Ще ги приемем като братя. Едва след позорния акт на разцепване на страната, загрижената за собственото благоденствие политическа класа изведнъж ще се стресне и посъживи. Ще се осъзнае и замилее за позабравеното отечество любезно
137
3
 
1
 
! Отговори
БОЙКО ПРЕДАТЕЛ преди 11 години
Преди няколко минути, в централните новини по БТВ съобщиха, че емирът на Катар ще вложи 200 000 000 долара в БНБ. Вложението ще направи, защото видите ли, след разговор с Борисов взел че повярвал във възможностите на нашата икономика. Браво, ура, да живей! Хвала на Бойко, на неговата божествена харизма, гдето във вилнеещата криза успя да привлече свежи пари в опосканата ни родина. Само че има едно голямо НО????? НО вече не сме 70-те или 80-те години на 20-и век, когато Тото (Тодор Живков) само срещу една прегръдка и няколко вица успяваше от същите тези арабски шейхове да привлече суми далеч надвишаващи тези милиончета. Без нищо в замяна. А и Борисов не е Тато. Даже няма и една десета от неговата тарикатщина и усет. Поради тези причини, какво ли ще иска в замяна емирът на Катар? Още повече, че въпросното вложение е станало след проведени разговори между Катареца, Бойко и Реджеб Ердоган. Като се има в предвид, че в последното десетилетие Катар се явява най- голямият инвеститор в Турция, а тя е най-голямият инвеститор в югоизточна България, можем да направим извода че същата тази част от страната ни бе продадена за мизерните 200 000 000 долара. И то за пари които съвсем скоро няма да имат и стойността на хартията на които са направени. Да не забравяме, че наскоро бе проведена сбирка на световното масонство в парк-хотел "Москва". От наша страна участваха Делян Добрев, Младен Михалев, Николай Камов и редица други представители на бизнеса и политиката. Участници са също така и емирът на Катар, Реджеб Ердоган и Джеймс Уорлик. Ако си спомняте, същият този Уорлик, пръв "приятел" на Борисов, настояваше да се разреши ГМО в България и лобираше открито за добива на шистов газ от Шеврон. Пак по заповед на Уорлик, нефтопровода "Бургас - Александропулис" бе отказан от Борисов. А познайте кой заповяда да се откажем от АЕЦ "Белене"? Но Уорлик е само посредник. Но пък Борисов вече е национален предател. Същото важи и за цялата ГЕРБ.
136
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цяла Варна в полиция.Затварят пътища , а в същото време отгоре летят хеликоптери. И какъв е смисъла да затварят пътища като са по въздух. Пълна пародия. Запушват целия град за нищо.
135
1
 
2
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
Шейх Ал Тафанах Ал Таебах не е ли харесал Бойчето?
134
3
 
7
 
! Отговори
г-н Станишев преди 11 години
AМи гласувайте си за г-н Станишев и БСП, дето преди месец искаше *** надбавки (пардон детските) да станели 50лв. от 35. Ама после да не пискате, че България се била циганизирала, исляминизирала. Кой направи така, че социалната ни система да ни докара да станем фабрика за ***. Герб ли?ББ ли?Духа е изпуснат много преди него от бутилката, вярно е, че и те нищо не правят, за да се стопира това, като например въвеждане на модела на т.нар. грамотна раждаемост, за 3-то дете плащания само за р
133
3
 
8
 
! Отговори
материале, материал преди 11 години
Само наивници, зомбирани и лакеи, но всички до един в плен на илюзията за далавера и печалба, а заедно с това и с пълна безотговорност за съдбата на България могат да вярват в ползата от катарските пари и хич да не ги е еня, че България се потурчва, ислямизира и ликвидира. Нима са толкова малко здравомислещите и нима толкова е успешно тоталното медийно манипулиране и зомбиране, та вече явното предателство и унищожение се приема с благодарност?
132
1
 
5
 
! Отговори
123 преди 11 години
Ама какви агнета ще продадем на Катар бе хора, та ние ги нямаме в наличност? Та нали М.Найденов реши,че това не е приоритет и този отрасъл не се подпомага. Та питам къде са тези агнета, за да ги изнасяме?
131
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Борисов заяви, че колкото агнета произведем, толкова ще бъдат купени от Катар"- а тук ще останем само овците да си блееме по пъдаря , както сме си били.
130
1
 
5
 
! Отговори
Овчи преди 11 години
И колко агнета произвеждаме другарю Борисов ?
129
1
 
3
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....БУЛГАРИЯ КАТАРСКА ЖАПАНКА...ХИХИХИ...!
128
2
 
19
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
Минувача, *** ти май и си вярваш. Щели да дойдат ***, за да благоденствуват българите!!!??? Нищо повече от евтина работна ръка и концесии които пак ние ще плащаме.
127
1
 
10
 
! Отговори
dragko преди 11 години
Бля,бля.....бля,бля.......
126
4
 
17
 
! Отговори
!!!!! преди 11 години
Това не са инвестиции - талибаните изкупуват Б-я на парче !!!
125
29
 
14
 
! Отговори
Минувач преди 11 години
Сер. и Гоце също ходиха в Катар. Не успяха да спечелят доверието им и нямахме никакви реални ползи. Да се надяваме, че ще финансират летището до Балчик, пътя Русе - Свиленград, разработването на промишлени пасища за високо продуктивно животновъдство. Тези пари ще бъдат усвоени от наши фирми, наши работници и животновъди ще получават трайни доходи. Трябва да сме доволни от такива инвестиции!
124
31
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко ежедневно работи за благато на България, а долните комунисти ежедневно плюят като дръгливи камили. За това хората ще предпочетат и на следващите избори патриота Борисов пред продажните червени бездарници!
123
10
 
22
 
! Отговори
!!!!! преди 11 години
Б.Б. иска да продаде родопските златни залежи на талибаните,затова и анадолския ***.аф ще идва днес !!!
122
7
 
28
 
! Отговори
апартаментите преди 11 години
Цецо, как вървят апартаментите на пазара?
121
3
 
15
 
! Отговори
катарски джапанки преди 11 години
Катар депозира 200 млн. долара в БНБ, но не за добър ден, а за внос на прочутите катарски джапанки.
120
7
 
21
 
! Отговори
gomor преди 11 години
уникални *** има тук, които вярват на американските филми /пропаганда/. Само простия човек вярва на американската мечта. Разберете, че най-великата държава всъщност со 100-150 *** които са собствениците на този балон наречен Америка, остана лите са манипулирано стадо. Същия модел в момета се изгражда тук. Аз съм ходил там и трябва да ви кажа, че едвам изкарах 40 дена, по-полицийска държава от нея няма.