Сидеров зове Борисов за отчет за срещата с Ердоган

Политиката ни с Анкара била “васална“, смятат от “Атака“
Обновена: 18 май 2012 14:24 | 18 май 2012 14:20,
144
Сидеров зове Борисов за отчет за срещата с Ердоган
Сидеров пак се разпени заради Ердоган. Снимка: архив Impact press group

“Атака“ иска отчет от премиера Бойко Борисов за срещата му с турския му колега  Реджеп Тайип Ердоган, заяви в декларация о парламентарната трибуна лидерът на партията Волен Сидеров.

Националистите заявиха, че посещението на Ердоган е било пазено в тайна и от Министерския съвет са отказали да им дадат информация с мотива, че това било класифицирана информация.

Днес в резиденция “Евксиноград“ във Варна ще се проведе среща между премиерите на България, Турция и Катар.

Министър-председателят и мистър на външните работи на Катар Шейх Хамад бин Джасим Ал-Тани е в страната ни от вчера заедно с официална делегация, а Ердоган пристигна днес.

Според Сидеров посещението на турската делегация има за цел прокарване на политики, които са в интерес на Анкара, но не и на България.

Лидерът на “Атака“ определи политиката на държавната ни като “васална“. Той припомни посещението на Бойко Борисов в Турция, когато при пристигането си в Анкара премиерът поздрави на турски език.

Сидеров отново определи постъпката на премиера като “срамна“.

По думите му Турция от много години иска да се построи язовир в долното течение на Тунджа, за да обслужва своите интереси.

Според Сидеров самият външен министър Николай Младенов преди две години бил казал пред парламентарната комисия по външна политика, че България няма никакъв интерес от този язовир.

Ако става дума за доставка на газ през Турция, трябва да е ясно чий ще бъде този газ, колко ще плащаме за него, а не само така повърхностно и с пиар ефекти да се говори, че ще диверсифицираме доставките, заяви Сидеров.

Вчера по време на брифинга след срещата на българския премиер и катарския му колега Борисов коментира, че основните теми на срещата в “Евксиноград“ ще са изграждането на интерконекторна връзка с Турция за доставка на природен газ от Азербайджан, както и проблемите в Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
3
 
! Отговори
nito преди 11 години
na tozi o6te li nqkoi nemue teglil kur6uma
111
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
щом ни управляват политици с лява резба ще бъдем в това положени .
110
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен91 преди 11 години
Заминавай за Турция!
109
0
 
2
 
! Отговори
Йоанна преди 11 години
Докато Турция не признае и не се извини на България за 500 години геноцид, за разрушаването на българската култура, унищожаването на книгите, събарянето на крепостите ни, докато Турция не върне или не заплати имотите на българите от Беломорска Такия, никакви язовири, никакви магистрали !!!
108
0
 
4
 
! Отговори
ПРАВОСЛАВЕН преди 11 години
Незная къде отива субсидията без да имам данни. Зная, че АТАКА имат вестник, телевизия и близо 200 клуба в страната. Интересно ми е другите партии за какво харчат субсидиите си. Колкото до Ердоган добре, че има някой да ги задава тия въпроси, защото не се сещам за друг.
107
2
 
3
 
! Отговори
Башбакан Ердоган преди 11 години
Волен е мой син,няма да го закачате.
106
1
 
4
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
Г-н Сидеров , в АТАКА - идвам и аз !
105
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички, които отричат турското робство, ужасите на Априлското въстание(Батак) и славянските корени на Българите, работят за вкарването на България в новата Османска империя.
104
2
 
8
 
! Отговори
Ало, Атака... преди 11 години
..не се пенете толкова ,защото на Бойко малко му остана.
103
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От къде на къде точно Турция ще строи???Нали пак ще се плаща-да си я строи българска фирма,ние също имаме макар и малко но такива специалисти,изобщо защо държавата от нашите пари не строи пътища или каквото и да било а винаги трябва някви чужди фирми да лапат пари???Волен е много прав,но народа е глупав...ние за това сме така толкова години
102
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Волен се е родил го*но ,а ла*но ще си умре!
101
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АЛО , артиста престани вече и се връщай в Ямбол !
100
10
 
9
 
! Отговори
S O S ! преди 11 години
От горещините - тоя *** отново лудна!
99
9
 
10
 
! Отговори
Солиден преди 11 години
България е с Волен! турци, ***, фекаломети, деформирани *** много с интернет и компютър те нека пишат, верно много станаха, много дойдоха тука, но вие сте втора, не, трета ръка материал, вие сте нещо средно между киста с гной и умряла ***, загнила маса от потни азиатски мекеренца.
98
1
 
19
 
! Отговори
БОЙКО И МС ДА СЕ УЧА преди 11 години
Новата френска министърка на равномерното териториално развитие и жилищното строителство, 37-годишната Сесил Дюфло се яви на първото заседание на министерския съвет с дънки и предизвика сензация, предаде Ройтерс. УЧЕТЕ СЕ МАРОДЕРИ ОТ ГЕРБ КАК ТРЯБВА ДА ОТИВА МИНИСТЪР НА РАБОТА. АКО ТРЪГНЕТЕ С ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ КАКТО ВСИЧКИ НОРМАЛНИ ХОРА ЩЕ ВИ ИЗБЕРЕМ ПАК АКО НЕ ШУТ В ГЪ*ЗА.
97
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Волене, що се правиш на интересен, като на всички вече е ясно какъв *** си!? Мълчи си, да не ти разтури батката групичката, че после няма да има *** за теб!
96
2
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
и разбира се Сидеров тук е прав..отчет до последната запетая и точка...на времето когато Кунева беше главен преговарящ за приемането ни в ЕС..тя не казваше нищо какви са правилата,келепира и цената която ще платим за да сме там..после вече всички разбрахме..но твърде късно..за това ми е страшно антипатична и никога не бих гласувал за нея...та сега остава и Бойко да ни натресе някакъв
95
11
 
9
 
! Отговори
turcina преди 11 години
toya TARALEJ VOLENCO e prodajnik i vie go znaete ATAKISTI
94
7
 
15
 
! Отговори
до nikola преди 11 години
Точно така. Това са въпроси, които трябва да бъдат зададени и чест прави на Сидеров, че го прави. Като чета коментарите стигам до извода, че някои са недоволни защо точно Сидеров да го прави. Той бил такъв и онакъв. Добре де. Ами, като никой друг не ги задава тия въпроси. Значи просто да се мълчи и народът да яде плява.Браво на г-н Сидеров. Когато трябва ще го критикуваме, но когато е прав, нека го подкрепяме.
93
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като ми пишете минуси за Турция , знаете ли , че там се пенсионират при 20г. стаж и навършени 50 г. Знаете ли , че средната пенсия е около 1300 лв., а цените с изключение на агнешкото и телешкото са по-ниски от нашите ? Ягоди 2лв,череши 2,5 лв. Домати 2лв., краставици 1лв. А знаете ли , какво стълпотворение от българи става през почивните дни на Капъ Куле ? Нека Сидеров да си лае , като гладен *** , но от Турция само полза можем да имаме !