Разпадът на Синята коалиция е заради хора, обвързани с ГЕРБ!

"Те не приемат тя да е алтернатива на популисткото управление на Борисов"
Обновена: 19 май 2012 16:40 | 19 май 2012 14:58, Елка Василева
184
Разпадът на Синята коалиция е заради хора, обвързани с ГЕРБ!
Иван Костов. Снимка: Архив, Булфото

Политическа е причината за разпада на Синята коалиция, заяви лидерът на Демократи за силна България Иван Костов пред Дарик.

„Има истинска политическа причина и тя се признава от тези, които гласуваха против. Истинската политическа причина е, че те не приемат СДС и ДСБ да формулират Синята коалиция като алтернативна на популисткото управление на Бойко Борисов. Още повече не приемат да се създаде междупартиен коалиционен съвет, който да води тази политика на алтернатива на управлението на ГЕРБ. Това не може да бъде прието от хората в СДС, които са се обвързали тясно с ГЕРБ, т.е. причината е ГЕРБ”, обясни Костов.

„Отвътре очевидно има хора, които не споделят политическия курс, който е следван от Синята коалиция досега. Те са споделили и са станали проводник на влиянието на ГЕРБ върху СДС”, коментира още той. „Съществува дълбоко противоречие вътре в десницата, което може би изразява и настроение на избирателите, което съществува”, каза още Костов.

Още по темата

„Ние няма да сме балансьори в българската политика. Защото ние сме автентична десница. Ние не сме десница, за да балансираме между дясното и лявото. С нас е балансирано - с нашата тежест, която произтича от такива органични естествени, вътрешни, присъщи на обществото искания, тя не може да бъде нито балансьор, нито да бъде фактор за коалиране. Тя, ако влезе в управлението, ще му зададе цвят, устрем, решителност, защото тя не отива в управлението ето така само, за да участва. Примерно наредили се трима души, които режат една лента, и до тях още един от Синята коалиция, и той реже лента”, описа Костов.

„Тези, които сега спряха Синята коалиция, винаги са били нещо като топузи на краката ни, които са ни пречели да се движим напред. Така че облекчението е естествено”, изтъкна още Костов в разговора.

Лидерът на ДСБ обаче беше категоричен, че депутатите от групата му имат заявена воля да изпълнят мандата си. „Защото той е даден от избирателите, това е тяхното доверие, а не от орган на някоя от двете политически партии. Имаме от наша страна, доколкото виждам и от страна на депутатите на СДС, има същата воля”, заяви Иван Костов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за разпада на синята коалиция - извънземните също имат пръст
130
14
 
3
 
! Отговори
iliq преди 11 години
Ivan Kostov *** n1.. Kradec n1 i Xaiduk n1 za vsi4ki vremena..-*** kradliv..
129
11
 
6
 
! Отговори
Тсаредеп преди 11 години
Герб значи ... а според мене разпада на Синята коалиция започна още щом се докопахте преди години до кокала. Само че тогава му викахте "отлюспване". Костов изрита всички, които му бяха неудобни, наложи "безкрайно демократичните" вътрешни избори като гаранция, че никаква вътрешна опозиция няма да му отнеме апартните войни ... сега ГЕРБ му били ивновни. Така де, ако не са ГЕРБ, ще са комунистите и агентите от ДС ... опааа, за ДС не трябваше да говорим
128
11
 
4
 
! Отговори
ew преди 11 години
По искане на тоя черен *** писал статии в Работническо дело парламента определи Голямата екскурзия като етническо прочистване.
127
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като пречиш и не те искат махай се бе алчник за власт!
126
15
 
4
 
! Отговори
iliq преди 11 години
Mangala Kostov komunis n1....*** n1..Xaiduk n1..Kradec n1..
125
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма дясно без Костов! Разни дребни мошеници като Румен христов могат само да отблъснат симпатизантите! За Пешо Коня и Хилещата се хиена Софиянски не ща изобщо да помисля дори!
124
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Приемам случилото се със СДС за здравословно пречистване на синята идея от ченгета, плазмодии и т.н. Ще имаме голяма нужда от Иван Костов, за да извади страната от червената лепкава тиня, в която продължаваме да затъваме!
123
1
 
19
 
! Отговори
LOL преди 11 години
Още "учредителите" на СДС са заложили провала още при създаването му, в годините на перестройката. От там излязоха всички въжеиграчи начело с Желю, Петко Симеонов и безброй верни на Партията създателка синове и дъщери. СДС- в историята! Този съюз сам е заложил разбиването на дясното още със създаването си. Но това го разбраха малцина или се правят, че не го разбират нарочно! Затова Костов се отдели от тях. И при кого до стои - При Бисеров и Цонев? При Софиянски, Бакърджиев и Бонев?(на тримата последни им дадоха яко червено рамо, за да правят партии, но се издъниха). . . И още. . Да изброяваме ли? Честна пионерска, че СДС си изживя времето още в зародиш! Още преди Желювите "Боянски ливади". . . Кои ли не подставени червени авантюристи не минаха оттам - и в центъра, и по места?! Колкото и да ги боли червените и "псевдосините"(като автора) Костов го имаше, има го и ще го има!
122
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При НДСВ имахме същите заплати, но много по-ниски цени. Та хляба и билетчето бяха по 50 стотинки!!!!!!
121
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доган се готви за Втората тройна коалиция. Въпросът е, как ще изглежда тя? Герб+ДПС+България за гражданите или БСП+ДПС+България за гражданите
120
6
 
18
 
! Отговори
LOL преди 11 години
Милиционерската мутра-Боко с мутренско минало,същият който носеше цукалото на Тодор Живков и го има за свои кумир се оказа голям демократ!Докато ние ходехме по митингите и правехме демокрацията в страната те крадяха колите на хората,а пък сега станаха демократи.България трябва да се освободи час по-скоро от простите бокови мутри,за да тръгне по нов европейски път и просперитет
119
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гледали ли сте наскоро "Улицата" ? Вижте няколко серии, има ги в Интернет. Та те са по-актуални отвсякога. Като всички сте мнооого мъдри...не ви ли светна нещо в мозъчните клетки,че РАПОНА беше поставен от ДС,КГБ на този ПОСТ...ДА СЪСИПЕ десница...И той го направи...Това не ви ли говори нещо? Цитирам:" Борисов коментира, че след изборите ГЕРБ се оформя като новото дясно, БСП са вляво, а ДПС си остава в центъра като либерална партия"...*))) Пионките ВЕЧЕ са наредени...И РАПОНА подготвя ШАРАНИТЕ за новата тройна коалиция на БКП...Просто вече няма други партии - освен партията БКП и нейните мюрета:БСП,ДПС и ГЕРБ...*)))
118
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов е герой на едно от най-колоритните описания, които могат да се открият в докладите от цял свят, не само от България. Той е единственият европейски политик, за когото американската тайна агенция SIMO е потвърдила данни за участие в криминална дейност - трафик на амфетамини и източване на горива. Описан като "Батман" и "Бабаит, изтупан в Армани" [05SOFIA1598], Борисов се представя като убеден про-американец и сипе щедри обещания пред посланика. В същото време той е силно зависим от олигарха Валентин Златев, който е свързан с руското разузнаване и руската организирана престъпност.
117
3
 
13
 
! Отговори
Панталеев преди 11 години
Е продажниците в СДС се видяха ,едно голямо БРАВО за Костов и Мартин Димитров
116
4
 
12
 
! Отговори
LOL преди 11 години
Костов Е проблем за ГЕРБ, БСП, ДПС , Атака и цялата породена от смешение на ДСари ,мутри ,клиентелисти, царисти ,и всички останали добре омазани с борш и рубли партийки. Защото не произлиза от дъртата столетница , защото веднъж доказа,че може да изправи една рухнала икономика, защото последователно защити интересите на Бг и пред САЩ и пред Русия. И затова десетки години рубладжиите го мачкат . Обаче времето минава и се вижда ,че всеки следващ премиер го съизмерват с него , вижда се как падат лъжите - сините окрали страната,пък всички олигарси са с яки червени корени. Където да пипнеш - червено.
115
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
целта на нападките срещу Костов са коалицията Гоце, Боце и Доган, да не допуснат никой друг да влезе в следващия парламент. Да не би някой пък да вземе да ги гледа в ръцето като си раздават картите.
114
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
грешка НЕ 193,а до 139
113
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комунистите - марш към "дума"! Твърдо ЗА позицията на Иван Коостов относно червените
112
1
 
6
 
! Отговори
do 193 преди 11 години
Злобата не мори....а мъчи....