Разпадът на Синята коалиция е заради хора, обвързани с ГЕРБ!

"Те не приемат тя да е алтернатива на популисткото управление на Борисов"
Обновена: 19 май 2012 16:40 | 19 май 2012 14:58, Елка Василева
184
Разпадът на Синята коалиция е заради хора, обвързани с ГЕРБ!
Иван Костов. Снимка: Архив, Булфото

Политическа е причината за разпада на Синята коалиция, заяви лидерът на Демократи за силна България Иван Костов пред Дарик.

„Има истинска политическа причина и тя се признава от тези, които гласуваха против. Истинската политическа причина е, че те не приемат СДС и ДСБ да формулират Синята коалиция като алтернативна на популисткото управление на Бойко Борисов. Още повече не приемат да се създаде междупартиен коалиционен съвет, който да води тази политика на алтернатива на управлението на ГЕРБ. Това не може да бъде прието от хората в СДС, които са се обвързали тясно с ГЕРБ, т.е. причината е ГЕРБ”, обясни Костов.

„Отвътре очевидно има хора, които не споделят политическия курс, който е следван от Синята коалиция досега. Те са споделили и са станали проводник на влиянието на ГЕРБ върху СДС”, коментира още той. „Съществува дълбоко противоречие вътре в десницата, което може би изразява и настроение на избирателите, което съществува”, каза още Костов.

Още по темата

„Ние няма да сме балансьори в българската политика. Защото ние сме автентична десница. Ние не сме десница, за да балансираме между дясното и лявото. С нас е балансирано - с нашата тежест, която произтича от такива органични естествени, вътрешни, присъщи на обществото искания, тя не може да бъде нито балансьор, нито да бъде фактор за коалиране. Тя, ако влезе в управлението, ще му зададе цвят, устрем, решителност, защото тя не отива в управлението ето така само, за да участва. Примерно наредили се трима души, които режат една лента, и до тях още един от Синята коалиция, и той реже лента”, описа Костов.

„Тези, които сега спряха Синята коалиция, винаги са били нещо като топузи на краката ни, които са ни пречели да се движим напред. Така че облекчението е естествено”, изтъкна още Костов в разговора.

Лидерът на ДСБ обаче беше категоричен, че депутатите от групата му имат заявена воля да изпълнят мандата си. „Защото той е даден от избирателите, това е тяхното доверие, а не от орган на някоя от двете политически партии. Имаме от наша страна, доколкото виждам и от страна на депутатите на СДС, има същата воля”, заяви Иван Костов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-големият политически интригант е Костов.И тези които все още го боготворят са реститутите. . Но те не знаят ,че Костов и в този случай пак защитаваше собственият си личен, алчен интерес а те просто се облагодетелстваха покрай него поради съвпадение на моментната цел а не че е велик политик. Костов е точно толкова виновен за сегашното ни дередже колкото и цялата комунистическа върхушка.о
110
7
 
23
 
! Отговори
LOL преди 11 години
Няма място за сравнение между Костов , Гоце и Бойко. На светлинни години е Костов от тези интриганти и шмекери! Но българските *** предпочитат андрешковистите. Затова ще си квакат в блатото!
109
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кога ли ще видим Гоце да покаже някой от "анализите" си които е правил за Държавна сигурност?
108
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Достоен човек, един от малкото такива в политиката.
107
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-хубаво живеехме при Царя! Той оправи поразиите на Виденов и Костов.
106
5
 
12
 
! Отговори
evgeni преди 11 години
Не знаете ли,че най-добра потребителска кошница при всички управления бе при Иван Костов.Не знаете ли,че се хвърлях много усилия и ресурси тогава,за да бъде свален от власт.Не си ли спомняхте какво правеха групировките,в една от които и Б.Борисов.А сега какво различно очаквате от хора като Борисов и Първанов.Не знаете ли ,че куче най-много лае когато има тояга,та затова сега Борисов и Първанов най-много се правят на тапи ? Не знаете ли кой е Първанов,Борисов,Цветанов,Флоров/станал главен,поради многото разкрития на кражби на цветни метали/.Не знаете ли сега кой управлява и как Борисов стана премиер ????
105
3
 
16
 
! Отговори
Ф-1 преди 11 години
БГ е на такова дередже в момента заради такива, като хора от този форум, които 2001 г. гласуваха за царя,след това за Станишев а сега венцеславят Б.Б.Въобще, този форум все повече заприличва на "БАНДАТА НА КРАТУНКОВЦИТЕ".
104
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има ли разлика между Станишев и Костов ? Никаква ! И на единият и на другият все Борисов им е виновен а преди да дойде Борисов някой друг им беше виновен. И двамата действат точно като комунисти ! Тия никога не могат да поемат вина единствено могат да поемат пачки и то много !Власт на всяка цена и със всякакви средства !
103
1
 
2
 
! Отговори
e преди 11 години
За какъв смях говориш,да не би някой да ти люпи яйца та се смеш ти N 127
102
0
 
2
 
! Отговори
e преди 11 години
За какъв смях говориш,да не би някой да ти люпи яйца та се смеш ти N2
101
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Последен валс!
100
3
 
2
 
! Отговори
Томас преди 11 години
А не, че вие самите не ставате ?
99
6
 
7
 
! Отговори
смърфа преди 11 години
Сбогом син свят
98
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дясното има крещяща нужда от нови хора, нови идеи и нов начин на общуване с гласоподавателите - не от амвона, не от телевизора, а лично. Костов, колкото и да е капацитет в областта на икономиката, като политик е пълна дупка, след като допусна разпада на СДС, и потъването на ДСБ под границата на статистическата грешка.
97
8
 
16
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 11 години
КОСТОВ е абсолютно прав. ГЕРБ се мъчи да манипупулира цялото политическо пространство в свой интерес.Това го прави с помощта на подопечните му медии и подлизурстващите на Бойко Б. журналисти, и разбира се, и със всички лостове на намиращият се под негов контрол държавен апарат.. Лошото е, че Костов чак сега надига глас да разобличава това. А когато много преди това ГЕРБ правеше абсолютно същото първо с РЗС, след това с Атака, напоследък с БСП, а също и с новата формация на Кунева, то тогава Костов си траеще мислейки, че на него такова нещо няма да му се случи. Че Бойко ще е почтен към него заради яката политическа подкрепа, която му оказваще в Парламента. Да, ама не. Сега Костов на свой гръб разбра, че при Бойко почтеност няма, когато става дума за интереси, Не само в политиката, а изобщо за интерес. Защото Бойко е с манталитет на мафиоз -- когато става въпрос за собствения интерес, всички други са врагове и трябва да бъдат елиминирани, защото в противен случай елиминираният ще си ти.
96
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей тоя ГЕРБ им е на всички крадци от прехода трън в очите. И на сини и на червени. :) Кеф!
95
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Филибетлийския бракоразводен адвокатин и братчето му,долна *** и ***!
94
13
 
10
 
! Отговори
до Ваньо... преди 11 години
Ваньоооо,КостооооФ ,...къде си тръгнал,НЕ ВИЖДАШ ЛИ ЧЕ ВЕЧЕ СИ ----САМ?Кофти е но беше ---НЕИЗБЕЖНО----ПОВЕРВАЙ МИ?
93
6
 
8
 
! Отговори
до 116 преди 11 години
На такива им се викат ----"Честни демократи"....!НАГЛИ *** ---20Г ДАЛАВЕРИ И ТЪРГАШ---!
92
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Причината е една ,мургавеляка Гарганел!