Разпадът на Синята коалиция е заради хора, обвързани с ГЕРБ!

"Те не приемат тя да е алтернатива на популисткото управление на Борисов"
Обновена: 19 май 2012 16:40 | 19 май 2012 14:58, Елка Василева
184
Разпадът на Синята коалиция е заради хора, обвързани с ГЕРБ!
Иван Костов. Снимка: Архив, Булфото

Политическа е причината за разпада на Синята коалиция, заяви лидерът на Демократи за силна България Иван Костов пред Дарик.

„Има истинска политическа причина и тя се признава от тези, които гласуваха против. Истинската политическа причина е, че те не приемат СДС и ДСБ да формулират Синята коалиция като алтернативна на популисткото управление на Бойко Борисов. Още повече не приемат да се създаде междупартиен коалиционен съвет, който да води тази политика на алтернатива на управлението на ГЕРБ. Това не може да бъде прието от хората в СДС, които са се обвързали тясно с ГЕРБ, т.е. причината е ГЕРБ”, обясни Костов.

„Отвътре очевидно има хора, които не споделят политическия курс, който е следван от Синята коалиция досега. Те са споделили и са станали проводник на влиянието на ГЕРБ върху СДС”, коментира още той. „Съществува дълбоко противоречие вътре в десницата, което може би изразява и настроение на избирателите, което съществува”, каза още Костов.

Още по темата

„Ние няма да сме балансьори в българската политика. Защото ние сме автентична десница. Ние не сме десница, за да балансираме между дясното и лявото. С нас е балансирано - с нашата тежест, която произтича от такива органични естествени, вътрешни, присъщи на обществото искания, тя не може да бъде нито балансьор, нито да бъде фактор за коалиране. Тя, ако влезе в управлението, ще му зададе цвят, устрем, решителност, защото тя не отива в управлението ето така само, за да участва. Примерно наредили се трима души, които режат една лента, и до тях още един от Синята коалиция, и той реже лента”, описа Костов.

„Тези, които сега спряха Синята коалиция, винаги са били нещо като топузи на краката ни, които са ни пречели да се движим напред. Така че облекчението е естествено”, изтъкна още Костов в разговора.

Лидерът на ДСБ обаче беше категоричен, че депутатите от групата му имат заявена воля да изпълнят мандата си. „Защото той е даден от избирателите, това е тяхното доверие, а не от орган на някоя от двете политически партии. Имаме от наша страна, доколкото виждам и от страна на депутатите на СДС, има същата воля”, заяви Иван Костов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
9
 
! Отговори
Фердо преди 11 години
...Съществува дълбоко противоречие вътре в десницата, което може би изразява и настроение на избирателите, което съществува, каза още Костов... Моите уважения към един иначе нелош политик като г-н Костов но настроенията на избирателите са функция на действията на политиците! На всички ни е ясно кои са топузите на краката на СДС. Тези топузи провалиха десницата и упорито не искат да напуснат политическата сцена. Жалко!
10
10
 
27
 
! Отговори
ЕЛЕКТОРАТ преди 11 години
ОТ КОСТОВ ПО ГОЛЯМ *** НЕ СЕ Е РАЖДАЛ!!!
9
14
 
18
 
! Отговори
Oleee преди 11 години
костов пожелавам ти скорошна кончина!
8
11
 
11
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
на *** гаргамел банкевски селянин му пречи!*** е герберасти в канавката!
7
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ваньо зара теб и твойте лични амбиции аз и семейството ни се отврати от СДС.
6
12
 
11
 
! Отговори
МУХАХАХАХА преди 11 години
Тоя караконджул и той по4на да опява и да плюе против ГЕРБ хахахахаха Е, много ясно, на куц и сакат кон и ритлите на каруцата му пре4ат! БРАВО НА ГЕРБ! САМО С ТЯХ И НАПРЕД!
5
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каква алтернатива са тези крадци? Въобще, кой ти брои за живи?
4
8
 
39
 
! Отговори
ЯСЕН преди 11 години
ТИ СИ ВИНОВЕН ЗА ПРОДАЖБАТА И РАЗПАДА НА ЦЯЛАТА НИ ДЪРЖАВА ,МРЪСЕН ЦИГАНИНО!!!!
3
5
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
пътници сте всички десебари и седесари и цялата пасмина на" прехода " господинчо..не искам и да ви чуя повече...дано не е далеч времето когато ще чуем че си обвиняем във времето на прехода
2
7
 
23
 
! Отговори
Дани преди 11 години
Не заради вас е! Вие разцепихте СДС, сега и ДСБ. Костов спри да се занимаваш с политика.
1
12
 
17
 
! Отговори
Вагнер преди 11 години
Айде и тоя ......пакДа питам аз:На кой не е виновен ГЕРБ?