Дянков стана шеф на Надзорния съвет в ЕБВР

Когато човек се труди, Европа го оценява, хвали го Борисов
20 май 2012 16:21,
150
Дянков стана шеф на Надзорния съвет в ЕБВР
Борисов е доволен от Дянков. Снимка: Impact Press Group

Вицепремиерът Симеон Дянков е избран за председател на Надзорния съвет на Европейската банка за възстановяване и развитие /ЕБВР/, обяви в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов.

Дянков е първият финансов министър на страна от бившия социалистически блок, избран на този пост, каза той.

Вицепремиерът ще заема длъжността до следващата годишна среща на ЕБВР през 2013 година, която ще бъде в Турция. Всяка страна членка на финансовата институция има един представител в Надзорния съвет на банката.

"Когато човек се труди и взима, макар и непопулярни решения, това се оценява в Европа", посочи премиерът Борисов. Той поздрави Дянков и отбеляза, че това е голям пробив не само за страната ни, но и за всички държави от Източна Европа.

По думите на финансовия министър фактът, че за първи път държава, в която ЕБВР има активни проекти, оглавява борда не е пречка, а единствено ще е от помощ.

"Държавата ни е много-добре запозната какви типове проекти работят по-добре", каза Дянков.

Той посочи, че вчера след гласуването най-радостни от избора са били поляците. Те са имали много известни кандидатури за поста като Лешек Балцерович например, но така и не са успели да го заемат, коментира финансовият-министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
6
 
11
 
! Отговори
tosh преди 11 години
почвам да се чудя дянков ли е министър-председателят на тази държава или бб?
101
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво толкова се чудите: достойният еничарин и антибългарин, очилатия мазен гей Пърдянков, си получава наградата за изпълнената задачка - доубиването на българската икономика и финанси.
100
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянков е едно недоразумение а постовете се раздават на кило.
99
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дреме ми за тази лицемерна Европа от ояли се алчни еврочиновници и зомбирани граждани. Да се разпада .
98
3
 
12
 
! Отговори
дядо преди 11 години
кадрите иванчо те решават проблемитеако са завършили американски колежи и са послушници на световната банкатака се управлява европа от 65 годининевзрачни изпълнители на поръчките на мвф и св банкав европа няма кадри ни в германия ни във францияуправлявят я испанци я португалцизавършили правилните училища в америкатака за нашите велики кадритъпи цинични *** но вярни изпълнители на волята на господаряфрансето в мвф изтърва някалко думи и го разкатахаликуй тъпотийо
97
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не му се чудете на Дянков, докато е Бойков който е с ДС ДРУГАРИТЕ от Европейската общност и всеки един от нас може да стане шеф на надзорниат съвет на ЕБВР. Условието е да сме с Бойков !
96
4
 
14
 
! Отговори
lol преди 11 години
Щом е станал шеф на надзорния съвет , значи ще ги скъса от надзираване и икономии .........ще ги накара да съжаляват сто пъти , че са го избрали ! ---Дянков е най-добрият
95
5
 
13
 
! Отговори
Супер ГЕРБер преди 11 години
''.........Дянков е първият финансов министър на страна от бившия социалистически блок, избран на този пост............''==============================================Ние няма кадри, а ?
94
6
 
10
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Бойчо имам чувството че говориш от трибуната на конгреса на БСП - кои хора са на гладна диета - тези които желаят да гладуват.Ако някой иска да си купи хляб ще работи за 300 лв.Че не живеем охолно - вярно е но за гладуващи не съм съгласен - пенсионерите получават пенсии - някои мизерни но пенсии.Работещите получават заплати,неработещите социални помощи и обезщетения.А мързеливите повтарят колко са зле.Виж хората които са работили а не получават заплатите си - работодателите им са за тояга.
93
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а бе дянков с това глъсче да не е ***, че то сега те се котират
92
11
 
14
 
! Отговори
NRC преди 11 години
А той Дянков милия даже си има и застъпници тук във форума хахахахах... момчета и момичета, мъже и жени не се излагайте.. то бива бива да си сляп за всичко случващо се около теб, но това вече граничи с лудостта.. Българина има невероятно ниска парламентарна култура... като цяло въобще не разбира каква им е работата управляващите и какво се иска от тях... Не мога да си представя как можете да бъдете лъгани по такъв нелеп начин.. Всички проблеми идват от образованието и мизерията, в която тънем
91
1
 
0
 
! Отговори
Бгто преди 11 години
Точно аз...точно 8 милиона, ако сме толкова
90
8
 
3
 
! Отговори
Бгто преди 11 години
Не знам това какво ни вълнува та го съобщават.
89
6
 
18
 
! Отговори
Гоце ли го препоръча преди 11 години
Е, каква стана тя сега ? Червените олигарси и мафиоти, които постоянно "подканяха" Дянков да се маха от България, сега май ще трябва да му се кланят, ако искат да въртят успешно бизнеса си ? А Гоце, който като президент, се опитваше да унижава Дянков и с изфабрикувани СРС "аргументи" да го кара да му се извинява, сега ще трябва да си посипе освен заради Станишев и заради Дянков главата с червена авджийска пепел ?
88
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
византийци, кумани,татари, турци не успяха да затрият България.Тия две ционистки мекеретаще го направят !
87
10
 
8
 
! Отговори
Ха преди 11 години
Ха-ха, че то всяка страна членка на ЕС има член в надзорният съвет ;)Какво толкова новинарско има в това, а и не виждам особена полза освен да получава дивиденти и от там, по-точно това е една от формите властта да се ояжда, нали?!?!Ама понеже сме кухи *** и за нас е новина ;)
86
9
 
15
 
! Отговори
Дедо ви преди 11 години
То и горбачов получи нобелова награда за мир. Спомняте ли си?Това нашето очилато *** дойде със задача. И успя.Успя да съсипе икономиката ни, да изхарчи резерва ни и да унищожи средния и дребен бизнес.Рапорт даден-рапорт приет.Да му е честита наградата за геноцида.***!
85
8
 
6
 
! Отговори
gg преди 11 години
ДянкOFF.
84
0
 
6
 
! Отговори
до 90 преди 11 години
Погледнете какво е станало и става с Византия,ГърцияТурция,Германия/1939-1945/,СССР.--Учи историята! Никога не е имало държава Византия, за да стане нещо с нея. Нека недоучилите да престанат да дават икономически съвети.
83
1
 
8
 
! Отговори
до 100 преди 11 години
Е хубаво, ама аз каква полза ще имам от това??????????????????????????? --Що пък точно ти трябва да имаш някаква полза?