Дянков стана шеф на Надзорния съвет в ЕБВР

Когато човек се труди, Европа го оценява, хвали го Борисов
20 май 2012 16:21,
150
Дянков стана шеф на Надзорния съвет в ЕБВР
Борисов е доволен от Дянков. Снимка: Impact Press Group

Вицепремиерът Симеон Дянков е избран за председател на Надзорния съвет на Европейската банка за възстановяване и развитие /ЕБВР/, обяви в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов.

Дянков е първият финансов министър на страна от бившия социалистически блок, избран на този пост, каза той.

Вицепремиерът ще заема длъжността до следващата годишна среща на ЕБВР през 2013 година, която ще бъде в Турция. Всяка страна членка на финансовата институция има един представител в Надзорния съвет на банката.

"Когато човек се труди и взима, макар и непопулярни решения, това се оценява в Европа", посочи премиерът Борисов. Той поздрави Дянков и отбеляза, че това е голям пробив не само за страната ни, но и за всички държави от Източна Европа.

По думите на финансовия министър фактът, че за първи път държава, в която ЕБВР има активни проекти, оглавява борда не е пречка, а единствено ще е от помощ.

"Държавата ни е много-добре запозната какви типове проекти работят по-добре", каза Дянков.

Той посочи, че вчера след гласуването най-радостни от избора са били поляците. Те са имали много известни кандидатури за поста като Лешек Балцерович например, но така и не са успели да го заемат, коментира финансовият-министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГОЛЯМ БОЙ Е ИМАЛО ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛСКОТО МЯСТО, ЩОМ КОРНЕЛИЯ НИНОВА Е С ГИПСИРАНА РЪКА - НА КОГО ЛИ Е РАЗБИЛА МУЦУНАТА ????
81
13
 
9
 
! Отговори
Браво на Дянков! преди 11 години
Вийте, червени ***. заплата на Дянков като шеф на надзорния съвет на банката е около 2 млн. евро за една година. Този пост му отваря нови врати в банковия сектор на европейските институции с огромна заплата. Той е човекът, от който ще зивиси финансовото бъдеще на БГ много години занапред.
80
4
 
13
 
! Отговори
Работяги преди 11 години
- Дянков.- Да Вожде.- Къде дянахте бюджета?- В сметката на Кристалина.- Когато човек се труди, Европа го оценява.
79
3
 
8
 
! Отговори
Бгто преди 11 години
Е хубаво, ама аз каква полза ще имам от това???????????????????????????
78
7
 
12
 
! Отговори
Сарджънт и Симпс преди 11 години
Българи, гордейте се, че имате икономист-левент като Дянков! Еваларка!
77
8
 
22
 
! Отговори
Бойчо преди 11 години
ДЯНКОВ ПОСТАВИ ХОРАТА НА ГЛАДНА ДИЕТА. ЛИЦЕМЕРНО И ТИХОМЪЛКОМ РАЗДАДЕ БОНУСИ. БИЛ ДОБЪР ИКОНОМИСТ? ЗАЩО ТОГАВА НЕЩАТА В БГ НЕ ВЪРВЯТ? ДОБРЕ СА САМО ПОСЛУШНИЦИТЕ НА ГЕРБ
76
24
 
16
 
! Отговори
Джоузеф Стиглиц преди 11 години
Дянков е брилянтен икономист, един от 100-те най-добри в света! Ако не беше той България вече да е фалирала и да сме изхвърлени от Евросъюза! Дължим му голям поклон!
75
1
 
3
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
93ти, ти от кухнята ли имаш информация:)
74
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е кой как се уреди, единия си има тъща, другия си има тъст
73
2
 
2
 
! Отговори
... преди 11 години
Ха-хааа, симпатяга! Като ти гледам правописа и за чистач нама да те взема. И не съм стоял на мама и тати, за започнах още втри курс. Ама е по- хубаво по дскотеките, нали? Стоя в темата, защото ми е интересно как хора, кото представа си нямат за организацията и функциите на тази институция дават от компетенти, по- компетентни мнения. А ти си прави изводи, дали самооценката ти е достатъчно обективна, щом и не по специалността не можеш да си намериш работа. Нищо лично просто съвет. Айде със здраве!
72
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
aбе лобито на тъста му се е погрижило
71
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Горко им !!!
70
2
 
2
 
! Отговори
до 65 , шефа преди 11 години
Аз не се ограничавам в търсенето на работа само по специалността ми , и го правя за да се издържам сам , а не както теб шефе , в продължение на над 1 година още мама и тати да ме издържат след завършването . Иначе реши да се похвалиш а ? Хайде бягай и по другите форуми да се похвалиш , въпреки че не съм сигурен какъв шеф си ... форумен може би
69
4
 
8
 
! Отговори
nqkoi-drug преди 11 години
Сега вече се вижда краят на ЕС. Не забравяйте историческите факти- Бъгария е страна която, ако влезе в съюз някой - съюзникът губи, ако някой я пороби- също губи. Погледнете какво е станало и става с Византия,ГърцияТурция,Германия/1939-1945/,СССР.
68
2
 
6
 
! Отговори
Bace до78-мия преди 11 години
Колега прав си и те подкрепям с 2 ръце . Дянков , Младенов Криси Наводнената и вообще цялата ГЕРБ , АТАКА БСП ,СДС ДПС и другите БКП абривиатури са продажни васални партии . Ако успеем да поставим на власт партия която да е национално отговорна да прекрати ограбващите концесии и да възтанови СЛАВНАТА БЪЛГАРСКА АРМИЯ то тогава нещата ше са друго яче . След като власта бъде в ръцете на народа ще дойде ред на НОВИЯТ НАРОДЕН СЪД а след това бесилки за *** подложили ни на 22 геноцид
67
1
 
3
 
! Отговори
изненадан преди 11 години
Изненадан съм от това....
66
5
 
4
 
! Отговори
До Мечо Пух преди 11 години
Прецедател на Надзорен съвет никъде и нокога не се е назначавал на ротационен принцип. Вземи, прочети, позаинтересувай се, рзбъркай си чарковете в главата, ако имаш такива разбира се, па тогава коментирай. Всеки чллен на Надзорен съвет МОЖЕ да стане председател, не не е ЗАДЪЖИТЕЛНО на ротационен, квотен или друг принцип. Става с галсуване на членовете. А ти знаеш ли каво е Надзорен съвет и какво прави?
65
1
 
2
 
! Отговори
до 80 преди 11 години
Прочети това което си написал и ще видиш колко си противоречиш.Не можеш и да излъжеш като хората.
64
15
 
4
 
! Отговори
хо хо хо преди 11 години
този конгрес съвсем ги побърка другарите1 в някой пост очаквам да видя и подготвяна атомна война от Борисов и Цветанов.Жалки сте.:)))))))))))))))
63
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом е станал шеф на надзорния съвет , значи ще ги скъса от надзираване и икономии .........ще ги накара да съжаляват сто пъти , че са го избрали !