Катарските пари в БНБ – за теленца и агънца

Финансовата схема за фермерите ще е във вид на фураж
20 май 2012 18:46,
88
Катарските пари в БНБ – за теленца и агънца
Снимка: Impact Press Group

Изготвена е финансова схема за подпомагане на българските животновъди чрез депозити от Катар, обяви земеделският министър Мирослав Найденов.

Предложението на Аман беше да направи депозит в български банки, от които българските животновъди да могат да черпят средства за увеличаването на своето стопанство - най-вече за агнета и телета, като връщат средствата не в пари, а в продукция, обясни Найденов.

На свой ред Бойко Борисов обясни, че на производителите ще се дават пари или фураж, а те след една година ще го връщат с агнета, телета или пилета.

Още по темата

Идеята е парите, част от които са на депозит от страна на Катар ($200 млн.) в БНБ, да отидат в Българската банка за развитие.

Той посочи, че ако на сто малки производители с 10 или 20 овце им се дадат пари или фураж, те трябва да "произведат" от тях агнета. Следващата година, те ако са произвели 120 агнета, връщат 100, а това което остава е тяхната печалба, обясни нагледно премиерът.

Бойко Борисов се похвали, че е разговарял с премиера на Катар шейх Хамад бин Джасим Ал Тани, лихвата за производителите, ако изобщо има такава, да е символична - под 1%.

Премиерът допълни, че е поставил срок на министерството на земеделието до вторник-сряда да подготвят финансовата схема, за да може министър Симеон Дянков да я одобри и се продължи нататък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
0
 
! Отговори
Йоанна преди 11 години
Продължение: изxрани, ще потърси сметка за годините мизерия, за ограбването на България, за преврата който направиха без да ни питат, за хилядите пенсионери оставени на измиране, за децата на бедните, които не могат да бъдат лекувани, за намаляването на населението... Изброяването е дълго. И всички ниe прекрасно знаем всичко. Спомените са живи.Скъпи братя и сестри, да изправим главите си и да се оттърсим от внушението, че сме жертви. Ние сме сила и идва деня на отплатата.
79
0
 
0
 
! Отговори
Йоанна преди 11 години
За да има животновъдство в България, държавата трябва да дава храна за животните и след това да ги изкупува не на пазарна, а на фиксирана цена, предварително споразумена с производителите. Това е социалистически принцип и ако се въведе само за 5 г. животновъдството ни ще се развие в големи мащаби. Всички знаят по какъв начин и много бързо нещата могат да се оправят в България, но не искат да го направят, защото ги е страх, че когато българина се поокопити и спре да мисли само за това как да се
78
0
 
0
 
! Отговори
трейнспотинг преди 11 години
кому са нужни причини като има хероин. нали чичковите червенотиквеничета.
77
0
 
0
 
! Отговори
съгласния преди 11 години
съгласен съм лихвата за производителите да под 1% .Даже е чудесно.Ама на мен ми е по-интересно,каква лихва ще плаща БНБ на Катар.Щото не вярвам някой да си сложи парите на депозит,щото сме му симпатични....
76
0
 
4
 
! Отговори
Ягне преди 11 години
Само очаквам догодина цената на агнешкото от Катар да скочи на българския пазар до 38 лв за кг - ако въобще се намери... Така ще си изплатим парите на тиквите дето ни управляват.
75
0
 
5
 
! Отговори
Що бре? ТОЙ може преди 11 години
Ако кочовете не могат да направят 120 агнета, то ТОЙ може.Драги селски стопани - той е: ТЪРСЕТЕ го.
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
леле, фърлям си лаптопа и ставам овчерин
73
0
 
3
 
! Отговори
реалист преди 11 години
Като знам, че катарците не слагат и 1 долар там, където няма поне 18-20% възвръщаемост, си представят какви ще са резултатите за нашите фермери от тази велика сделка
72
0
 
3
 
! Отговори
песимист преди 11 години
само да не стане така, че да раздадат на хорицата фураж за 10-20 овце, а на другата година да идат да им събират по 100 агнета за катарците...
71
1
 
5
 
! Отговори
оптимист преди 11 години
Абе стига сте плюли, бе! За тоз, комуто е във възможностите да асфалтира лунната пътека, няма нищо по-лесно от 10-20 овце да наплоди 120 агнета... Ама-ха
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Boiko e prav , vie ne ste go razbrali; 20-te ovce shte gi osemeniat plus i vsichkite deputati vav parlamenta !
69
1
 
3
 
! Отговори
Житан преди 11 години
Постижимо е от 10 овце 120 агнета....ама чрез клониане!!!!!!!!...А и следващото Народно събрание ще е осигурено с депутати
68
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ли-ли-ййй само Тиквата да не е взел парите при тия параметри (от 10 овце за година да връща 100), че тогава и сомалийския глад ще бъде мечта.
67
2
 
4
 
! Отговори
аз преди 11 години
Абе тоя *** що не вземе да си съпортне изказванията и тенденциите с протежето му в президентството - щото така някак звучи смешно - хем ще ставаме колос в земледелието, хем висока добавена стойност с хай-тех ще търсим .А иначе овцевъдството у БГ-то от стимулиране не се нуждае. Овце дал господ и яркото доказателство е, че Тиква управлява.
66
1
 
4
 
! Отговори
наблюдател преди 11 години
Значи от 10-20 овце за година 100-120 :). Явно Боцо компира освен от компири разбира и от овце :). Боще, от 10 овце за година ще станат 100 само ако барабар с фуража инвестираш и в овцата Доли :)))
65
1
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
В банките ще влезат свежи пари които ще бъдат откраднати На животновъдите ще се раздаде фураж от резерва който ще продадат под предлог че не им стигат парите и катарците ще видят агнета през крив макарон После всички ще връщаме депозита - това е България
64
2
 
4
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 11 години
Хубава работа *** тиквена :))). Взимаш парички отглеждаш 120 агънца, връщаш 100. С останалите 20 си плащаш данък колиба и разните други данъци, такси, таксички, таксенца и разбира се на монополите. Наред с това булгарбудала плаща субсидийка за 120 агънца от неговия джоб, а те отиват при готините араби. Абе схема слънце, като премиера ни :))) Явно идеята е да се робува, а наред с това и субсидира бедната катарска страна :))). Казах ви аз, че тоя ще ни върне в предсредновековен период :)))
63
0
 
7
 
! Отговори
Заглавия-преса 21Май преди 11 години
" Делът на сивата икономика достигна 40% "????????Фактите говорят красноречиво, а за тези дето не разбират за що става дума / В ГОЛЯМАТА СИ ЧАСТ ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА ГЕРБ /: Работите за жълти стотинки по 10 часа на ден, без осигуровки, без бъдеще за ДЕЦАТА ви и за ВАС.Това е ГЕРБ. Гласувайте за тях.
62
0
 
5
 
! Отговори
До Вагнер преди 11 години
Виж си просто съзнанието ,какво му е смешното на животинчето.Ти имаш ли престава ,че ядеш гума и 30 годишно месо в момента ???НЕ найстина след 90 година много е паднал и умствения багаж в България ,но какво ли се и чудя.
61
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък си искам Тодор Живков и всички овцеферми и свинеферми които бяха във всеки малък град и село,апа вие си живейте с катарски далавери и гроб...