Станишев качи още 2%, прегази Кадиев за лидер на БСП

46 делегати на конгреса не са гласували, 34 са бойкотирали вота
Обновена: 20 май 2012 11:56 | 20 май 2012 11:55,
146
Станишев качи още 2%, прегази Кадиев за лидер на БСП
Сергей Станишев. Снимка: Impact Press Group

Сергей Станишев е преизбран за председател на Националния съвет на БСП, сочат окончателните резултати от преброяването на бюлетините от червения конгрес в НДК.

Новият стар лидер на столетницата запазва поста си, след като за него гласа си са дали 77,42% от делегатите на конгреса. Общият брой бюлетини, пуснати за него, е 593.

Станишев остави далеч зад себе си останалият единствен претендент за поста му - Георги Кадиев, който получава 22,58% или 173 гласа.

От 846 делегати по списък, 800 са гласували, от които 34 гласа са недействителни.

Още по темата

За председател на Общопартийната контролна комисия на БСП бе избрана Мая Манолова с 394 гласа, на второ място е Валентина Богданова – 301 гласа.

До битката Станишев-Кадиев се стигна, след като снощи експрезидентът Георги Първанов си направи самоотвод, същото стори и соченият за негов приближен – Драгомир Стойнев.

48-ият конгрес на левицата не мина без яростни нападки между двата оснавни лагера – този на настоящият лидер на БСП и този на бившия лидер на столетницата.

Все пак Първанов остава в БСП, но като член на Националния съвет на левицата. За него са гласували 536 делегата. Най-много гласове при тайното гласуване за членове на съвета обаче получава Янаки Стоилов - 552.

Сред остналите членове са и Дора Янкова, Ангел Найденов, Велислава Дърева, Антон Кутев, Милко Багдасаров, Илияна Йотова, Борислав Гуцанов, Корнелия Нинова, Кристиан Вигенин, Георги Божинов, Димчо Михалевски, Младен Червеняков.

Това са 14-те членове на НС, избрани при тайния вот. Предлага се останалите до 111 да бъдат попълнени по висшегласие.

Всеки момент се очаква новоизбраният лидер Сергей Станишев да произнесе слово на конгреса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гейовете в България си имат партия и тази партия е член на световния гейски интернационал.
82
1
 
15
 
! Отговори
Др. Тодор ЖИВКОВ преди 11 години
Уважаеми другарки и другари! Да ви е честита новата придобивка- Генералния секретар на ЦК на БСП- Сергейчо. Той ше спаси нашата Партиата от завоя към капитализъма, който започнаа некои другари от Съветсиа съюз и Китай. Сега чакам да се осъшесви връзката на нашата Партиа с другаря Ким Чен Ун, другаря Уго Чавес, другаря Фидел Кастро и с другаря...а, то май другите другари са тук,
81
3
 
4
 
! Отговори
Иван Бухов преди 11 години
Добре е за БСП и България, че преизбраха Станишев! За да станат Европейски социалисти им трябва още много да се развиват и променят! Трябва да се откажат от Комунистическото си минало, а с това и променят номерацията на конгресите. Преименуването им стана формално и за това новите номера на конгресите трябва да започне от някакъв нов конгрес, но кой да е трябва те самите да решата. Може би от тогава, когато се очистят от старите комунисти в редовете си. и от комунистическото си мислене!!!
80
1
 
9
 
! Отговори
И ся ко? преди 11 години
Ще хващат ли вече гората тези?
79
7
 
13
 
! Отговори
ДОЛУ БКП !!! преди 11 години
ДОЛУ БКП !!!САМО ГЕРБ !!!
78
0
 
3
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Трийте,трийте вижда се колко уважавате родителките си,то се знае никоя *** няма да роди свесно отроче и то я гей,я по-долна *** от майка си,та и вие,аз ви предупредих,че ще намеся майките ви,ако ме изтриет,вие не разбирате,на какъв език,трябва да ви обясня,че и *** да е тя ви е майка,но вие не трябва да докажете,че сте и освен ***,ами и с мръсно неизпрано бельо,мамка ви модераторска.
77
1
 
5
 
! Отговори
Ама,че сте тъпанари преди 11 години
Не ми хвалете и не се карайте по-между ваз си заради тези национални предатели ,били те от Герб,Бсп,СДС ,Кунева или коато и да е друга партия,всички са от един и същи саранбозов цвят!!! Едните са за Руски интереси ,другите за Американски ,ледващите за Френски,има и за Турски всички драпат за нечии интереси който им даде пари те са там само не и за български интереси 22 години я раскъсъга тая държава над 1 500 000 хиляди напуснаха родните си места сигурно е от хубаво и се изнасят още!!!!!!!!!!!!!
76
0
 
2
 
! Отговори
turcina преди 11 години
ne im li omrazna da kradat.nie gi pluem te mislyat ce vali dajd.
75
3
 
4
 
! Отговори
Ама,че сте тапанари преди 11 години
Станишев,Бойко,Първанчо,Иванчо,Драганчо на цялата политическа мошеническа паразитна вихрушка една голяма м...на !!! Я не се карайте по - между си заради тях, че на правят на маймуни ами вземейте по 10 яйца и мятайте по тях да не могат да се показват по улиците от срам.
74
2
 
9
 
! Отговори
Мено преди 11 години
Аре улааа бее....... тея още си викат другари и другарки!!!
73
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Милите червени бабички.......отрудени, бедни , смачкани от живота. Как идея си нямат наивниците, че ги употребяват по най-долен начин. Ако на някой от тези мастити червени олигарси му пука за хората аз ще си отрежа топките!
72
7
 
10
 
! Отговори
Десен преди 11 години
Браво на БСП избраха си подходящия човек. Каквото и да си говорим БСП е партия с влияние в Бг и дори на мен като десен не ми е безразлично дали партията ще се ръководи от отявлен болшевик като Първанов или европеец като Станишев. Тук обаче е момента да вметна че в Бг на практика има 2 нормални партии БСП и СДС. Прадставете си конгрес на ГЕРБ на който да се води битка за лидер.......или пли ДСБ, АТАКА и т.н. Всичкото това са лидерски партии от тип човека партия.
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имам мнение по темата но няма да го изразя защото се опасявам, че *** на Днес.БГ има различно мнение и коментарът ми ще бъде изтрит.В знак на протест срещу своеволията на *** на ДнесБГ на 19 Май 2012 година в часовият пояс между 21:00 и 22:00 часа.
70
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Атентатът в църквата Света Неделя организиран и извършен от Българската Социалистическа Партия е най-тежкият терористичен акт в историята на България, а по това време и в света. Извършен е на 16 април 1925 г., Велики четвъртък, когато дейци на Българската Социалистическа Партия БСП (тогава наречана БКП) взривяват покрива на църквата Света Неделя в София. По това време в нея се провежда церемонията по погребението на генерал Константин Георгиев, убит на 14 април същата година от други дейци на БСП. Специалната цел на атентата е да бъде ликвидиран военният и политическият елит на страната, включително цар Борис III. При атентата извършен от БСП в Света Неделя загиват 134 души, други умират по-късно от раните си, и така общият брой на жертвите е 213. Ранените са над 500.
69
1
 
3
 
! Отговори
до 80 преди 11 години
до 80 - пич , те щяха да изчезнат и преди 10.11 - но комуните пазеха границите и застрелваха всичко живо.
68
5
 
4
 
! Отговори
Самоотвод? преди 11 години
Цялото управление на БСП да си направи самоотвод и барабар с гласоподавателите си до ходят в Белене,ама не на гьола.
67
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Слава Богу, че сега е избран за Гробокопач, само на Партията си... Преди 3 години се опитваше да погребе и БЪЛГАРИЯ!
66
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абсолютни измишльотини се пишат-БСП била столетница. Столетник е ГЕРБ-бивши комунисти и тези, които са крепяли милиционерщината през най-мрачния период от историята ни. БСП нямат нищо общо с левите идеи.
65
1
 
0
 
! Отговори
Теxas преди 11 години
България,прости ми за това ,че мога без теб...нананана
64
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
bravo naschijat lider specheli da smenaj po burzo boiko da sme i nie kato franseta,doide kraja na krizata