Станишев качи още 2%, прегази Кадиев за лидер на БСП

46 делегати на конгреса не са гласували, 34 са бойкотирали вота
Обновена: 20 май 2012 11:56 | 20 май 2012 11:55,
146
Станишев качи още 2%, прегази Кадиев за лидер на БСП
Сергей Станишев. Снимка: Impact Press Group

Сергей Станишев е преизбран за председател на Националния съвет на БСП, сочат окончателните резултати от преброяването на бюлетините от червения конгрес в НДК.

Новият стар лидер на столетницата запазва поста си, след като за него гласа си са дали 77,42% от делегатите на конгреса. Общият брой бюлетини, пуснати за него, е 593.

Станишев остави далеч зад себе си останалият единствен претендент за поста му - Георги Кадиев, който получава 22,58% или 173 гласа.

От 846 делегати по списък, 800 са гласували, от които 34 гласа са недействителни.

Още по темата

За председател на Общопартийната контролна комисия на БСП бе избрана Мая Манолова с 394 гласа, на второ място е Валентина Богданова – 301 гласа.

До битката Станишев-Кадиев се стигна, след като снощи експрезидентът Георги Първанов си направи самоотвод, същото стори и соченият за негов приближен – Драгомир Стойнев.

48-ият конгрес на левицата не мина без яростни нападки между двата оснавни лагера – този на настоящият лидер на БСП и този на бившия лидер на столетницата.

Все пак Първанов остава в БСП, но като член на Националния съвет на левицата. За него са гласували 536 делегата. Най-много гласове при тайното гласуване за членове на съвета обаче получава Янаки Стоилов - 552.

Сред остналите членове са и Дора Янкова, Ангел Найденов, Велислава Дърева, Антон Кутев, Милко Багдасаров, Илияна Йотова, Борислав Гуцанов, Корнелия Нинова, Кристиан Вигенин, Георги Божинов, Димчо Михалевски, Младен Червеняков.

Това са 14-те членове на НС, избрани при тайния вот. Предлага се останалите до 111 да бъдат попълнени по висшегласие.

Всеки момент се очаква новоизбраният лидер Сергей Станишев да произнесе слово на конгреса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Конгреса на БСП-БКП ми напомня това което съм чела а и след това което съм видяла през миналия век.Единодушно избран!!!!!
42
2
 
10
 
! Отговори
Вапцаров преди 11 години
"Борбата както казват е епична......" ......За кокала.........:))
41
11
 
0
 
! Отговори
юсуф кьосе преди 11 години
Само Станишев
40
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Калпав материал са ***!!!Като гледам свинските очички на "лидера" и ми става ясно за останали прасчовци ,защо си го харесват...
39
2
 
6
 
! Отговори
аз съм 49 преди 11 години
Не разбирам що ми пишите минуси бе ?Нима не се пише ерУдиран?
38
4
 
14
 
! Отговори
малиии преди 11 години
Форума е пълен с червени лумпеняци.Е то тва сте вие хората които подкрепят БСП.На изборите се видя.Толкоз сте един форум хора.Смешници!
37
4
 
1
 
! Отговори
катарец преди 11 години
бсп,БСП,бсп,БСП
36
2
 
3
 
! Отговори
до 49 преди 11 години
ау, така ли се пишИ?
35
5
 
10
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Нека да качва проценти,никой не е очаквал *** да гласуват против ***,като станат 100 % ще бъда щастлив,на столетницата стопроцентов електорат от *** най ще и ходи.Нали на тези миришещи на пръст симпатизанти на БСП-то гей за ръководител най-много им отива,защото на тази си възраст този електорат вече е лишен от секс възбуждане.Прави са хората с изборът си няма лошо.
34
1
 
8
 
! Отговори
социалист преди 11 години
Докато моята партия БСП играе с ДПС,няма как да гласувам.Дано на изборите времето е хубаво,че да се разходя.
33
0
 
11
 
! Отговори
666 преди 11 години
И с каво ще помогнат???С това че перът пари за милярди??? ЗНАЕ ЛИ НЯКОИ КОЛКО ПАРИ ПЕРЕ КРАСИМИР ПРЕМЯНОВ-***??Всички партий в бг са еднакви те не мислят за народа разберете го...
32
11
 
9
 
! Отговори
до Маша преди 11 години
Пиши се ерУдиран,а не ерОдиран.*** вие там в БСП-то явно всички сте ерОдирани:)))))
31
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко локомотива тегли Герб ама вече му свършва нафтата,остава да удари само в някоя дупка по пътя които не ремонтира и локомотива ще аварира,доста българи мечтаят за това,а още повече мечтаят да се махнат всички партии и всички индивиди които ограбиха и съсипаха народа,трябва млади хора в управлението на България,депутати да бъдат само 28 колкото са областите,има много умни момчета и момичета които могат да управляват България за да живеем по добре!!!Никой не е по голям от народа,,,
30
7
 
11
 
! Отговори
Маша преди 11 години
Еродиран мъж.
29
7
 
9
 
! Отговори
211111 преди 11 години
СМЯЯЯЯЯХ ,смехари долни червени,ще гласувам на тези избори ,само и само да не с те Вие долняри мръсни нагли.
28
7
 
3
 
! Отговори
До 35 от Демон преди 11 години
Я, имал съм си имитатор! То ментето винаги си е менте. Само преписва и изкривява чуждите коментари! Ама една празна гербаджийска кратуна нищо свое не може да измисли!!!
27
5
 
5
 
! Отговори
до 33 преди 11 години
Плоския данък беше добро решение.Може да е ощетил някой като *** щото е чистачка,но хора с добри доходи като мен са доволни.Кой ти е виновен,че си от клошарско семейство?
26
10
 
7
 
! Отговори
Демон преди 11 години
*** Гербаджии, еврийско-американски ***, дори сърцето да ви се къса, Станишев ще управлява България следващите четири годиниВашия идол Боко Кратуня скоро ще отиде в историята!!!
25
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
определено при Станишев бяхме по добре-кво ревете само не виждате ли че сега се разпада държавата-продадоха ни родината нима сте доволни от Герб???Браво Станишев браво избави ни!!!
24
3
 
7
 
! Отговори
на чисто преди 11 години
СТАНИШЕВ ПРЕГАЗИ КАДИЕВ НА ИЗБОРА.ПЪРВАНОВ СГАЗИ СТАНИШЕВ С ДУМИ.ЛОКОМОТИВА БОЙКО НЯМА НУЖДА ДА ГАЗИ НИКОГО.