Станишев качи още 2%, прегази Кадиев за лидер на БСП

46 делегати на конгреса не са гласували, 34 са бойкотирали вота
Обновена: 20 май 2012 11:56 | 20 май 2012 11:55,
146
Станишев качи още 2%, прегази Кадиев за лидер на БСП
Сергей Станишев. Снимка: Impact Press Group

Сергей Станишев е преизбран за председател на Националния съвет на БСП, сочат окончателните резултати от преброяването на бюлетините от червения конгрес в НДК.

Новият стар лидер на столетницата запазва поста си, след като за него гласа си са дали 77,42% от делегатите на конгреса. Общият брой бюлетини, пуснати за него, е 593.

Станишев остави далеч зад себе си останалият единствен претендент за поста му - Георги Кадиев, който получава 22,58% или 173 гласа.

От 846 делегати по списък, 800 са гласували, от които 34 гласа са недействителни.

Още по темата

За председател на Общопартийната контролна комисия на БСП бе избрана Мая Манолова с 394 гласа, на второ място е Валентина Богданова – 301 гласа.

До битката Станишев-Кадиев се стигна, след като снощи експрезидентът Георги Първанов си направи самоотвод, същото стори и соченият за негов приближен – Драгомир Стойнев.

48-ият конгрес на левицата не мина без яростни нападки между двата оснавни лагера – този на настоящият лидер на БСП и този на бившия лидер на столетницата.

Все пак Първанов остава в БСП, но като член на Националния съвет на левицата. За него са гласували 536 делегата. Най-много гласове при тайното гласуване за членове на съвета обаче получава Янаки Стоилов - 552.

Сред остналите членове са и Дора Янкова, Ангел Найденов, Велислава Дърева, Антон Кутев, Милко Багдасаров, Илияна Йотова, Борислав Гуцанов, Корнелия Нинова, Кристиан Вигенин, Георги Божинов, Димчо Михалевски, Младен Червеняков.

Това са 14-те членове на НС, избрани при тайния вот. Предлага се останалите до 111 да бъдат попълнени по висшегласие.

Всеки момент се очаква новоизбраният лидер Сергей Станишев да произнесе слово на конгреса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 11 години
И с каво ще помогнат???С това че перът пари за милярди??? ЗНАЕ ЛИ НЯКОИ КОЛКО ПАРИ ПЕРЕ КРАСИМИР ПРЕМЯНОВ-***??Всички партий в бг са еднакви те не мислят за народа разберете го...
102
0
 
0
 
! Отговори
666 преди 11 години
И с каво ще помогнат???С това че перът пари за милярди??? ЗНАЕ ЛИ НЯКОИ КОЛКО ПАРИ ПЕРЕ КРАСИМИР ПРЕМЯНОВ-***??Всички партий в бг са еднакви те не мислят за народа разберете го...
101
2
 
5
 
! Отговори
Хър преди 11 години
5% недействителни гласове хахахаИ после спориха че 6% били много на кметскитеТо тяхната извадка или с *** или толкоз ги е еняСмърт за социализма!!
100
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най големите *** са сред тези които се правят на мачовци.
99
3
 
4
 
! Отговори
Червен плъх преди 11 години
Честито Другарю.... дайте да ви бацна по потното плешиво чело....Капитана на Титаник ще остана на мостика до окончателното му потъване.....
98
2
 
7
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 11 години
СерГея ..."го направи по един перфектен начин. Да можеш така да омачкаш такъв апаратчик като Първанов и да го поставиш накрая на колене да си подаде оставката. Ашколсун, много добре се е развило това момче", каза Бойко Борисов."Като гледах новините снощи, толкова спящи другари и другарки на едно място не съм виждал. Ама то спят, ама то хъркат, ама то се излегнали, ама то мъка голяма. "
97
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А бе те половината в този национален съвет са педалии. Голям срам. И между тях се мъдри мис Пиги /Илиана Йотова/. И без *** Нинова няма да мине. Все безсрамници.
96
3
 
3
 
! Отговори
anti преди 11 години
Kolkoto po-malko gi komentirate,tolkova pove4e se ozlibiavat 4ervenite razboinici,ne gi psuvaite za6toto se razmnozavat.
95
4
 
8
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Червенодупестите макаци от партията българоубийца (БСП) сега скочиха в друга статия да защитават лумпенизираната шайка ***.
94
1
 
5
 
! Отговори
ха преди 11 години
- Ще се преборим ли с мафията? Или само битката с нея може единствено да я удържа в някакви рамки...- Хубаво е да завършим с малко оптимизъм, затова ще цитирам Джовани Фалконе: "Мафията е човешко дело и както всички човешки дела има начало, ще има и край."
93
5
 
3
 
! Отговори
Социалист преди 11 години
Първанов и само Първанов е истинския лидер на БСПНе ни трябват разни гейове и запъртъци
92
1
 
4
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Хайде сега на инати ли ще си играеме бе,***,пак ще пиша това което беше на изтритото место а то е: "Вие от Днес.бг., трябва да сте най-тъпите човешки същества на планетата за да триете по този кретенски начин бе,попитах ви защо сте изтрили 118 пост,нищо лошо не беше писал човекът,изтрихте ме,добре,сега ви питам по друг начин : - вие маймуни ли сте и ,ако сте такива,кой ви даде лиценз да се приравнявате с хората ? "
91
2
 
4
 
! Отговори
Ама,че сте тъпанари преди 11 години
Всички тука сте политически зомбита, коне със капаци ,маймуни на каишка които ги разиграват по панаирите хвалете си партиките те са всичките комунисти от една и съща мошеническа школа!
90
7
 
11
 
! Отговори
sostin преди 11 години
съсела са ще си повярва , че е велик и ще има да плещи врели некипели до другата година докато бат Бойко му начука канчето пак ха ха ха ха ха ха ха
89
9
 
13
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Гоце ЗАГУБИ катастрофално от Станишев ... Гоце играеше задкулисно с Боце срещу Станишев и това е повече от ясно на широката публика ! Сега загубата е и за Боце ! Станишев СПЕЧЕЛИ и доказа, че е истински европейски лидер ! За Гоце остана от утре / 21.05.2012 / да започне да го пише оня прословут мемоар и по - точно за задкулисната си ' мисия ' на 21.05.2010 г. ! Гоце трябва да се скрие сега за достатъчно дълъг период от време и да не се показва през широката аудитория, защото е един страхливец, който ИЗБЯГА от прекия двубой със Станишев ! Гоце да си отиде на село, да си пише мемоарите и ако си иска, нека се среща тайно със старата си дружка Боце и най - вече - да не ни занимава със себе си и ДъСъ !Успех в писането на прословутия мемоар !
88
4
 
11
 
! Отговори
Ама,че сте тъпанари преди 11 години
Който одобрява партиите във БГ да натисне - тези които не ги харесват +
87
1
 
1
 
! Отговори
dedi преди 11 години
za Centralnya-8 kiliya
86
0
 
5
 
! Отговори
Nekoi si преди 11 години
Za kakvo zanimavate xorata s tezi kradci i bezvernici 6aikata BSP i narkodalaverdziite ,tazi *** trebva da bade izvan zakona a ne da zanimavat xorata koi kak si barka v gaza.
85
5
 
5
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Тези са останали 500-600 кретена,сигурно нямаше и толкова в залата но нейсе,сега си мисля,че един Пиночет в Б-я би решил проблема веднага с едно селско стадионче,нямаше да се чуди човекът колко трябва да са големи стадионите и колко на брой,а пък и те са все с повиквателни от Св.Петър,никой нямаше да го съди за масово убойство,напротив биха го наградили за справяне с вредителите в една нация.
84
7
 
6
 
! Отговори
Ама,че сте тъпанари преди 11 години
На мен що не ми слагате минуси или плюсове то се вижда ,че всички сте близки със тези национални предатели ,всички тука им лижите задинц..те за някоя намазана филика със мас,лош материял сте ,кучета и сигурно са си прави хората "Това не е народ а ***" преди колко време го е писъл Славейков и си важи до ден днешен.