Стойнев със самоотвод, в битката за БСП – Кадиев и Станишев

Все още се очаква резултатът от гласуването за избор на лидер
Обновена: 20 май 2012 08:16 | 20 май 2012 08:15,
45
Стойнев със самоотвод, в битката за БСП – Кадиев и Станишев
Станишев търси из тълпата Кадиев. Снимка: БТА

Все още няма яснота кой ще е новият лидер на БСП. До късно снощи продъли гласуването на 48-я Конгрес на столетницата.

Очакват се резултатите от гласуването да бъдат съобщени в началото на неделното заседание на партийния форум, около 9 часа.

За председател на БСП останаха да се борят две кандидатури - на Георги Кадиев и на Сергей Станишев.

Още по темата

Основният съперник на досегашния председател - Георги Първанов си направи самоотвод. Мотивът му - да не разделя партията. Първанов коментира пред журналисти, че по време на закритата част на дискусията, основният мотив бил промяна, но конгресът не е готов сега тя да се случи.

"Казах сериозни думи за промяната, за необходимостта от дълбока организационна, идейна и политическа промяна. Очевидно, че Конгресът не е готов за такава промяна, тя се отлага, така че няма нищо по-естествено от това да се оттегля", обяви експрезидентът.

Попитан какво ще прави след заседанието на Конгреса, Георги Първанов каза, че ще продължи да си върши работата като редови социалист.

"Вие не ме познавате, ако мислите, че мога да преча на централното ръководство. Ще работя с основните партийни организации и с общинските", добави той.

След оттеглянето му от лидерската битка, самоотвод си направи и Драгомир Стойнев като кандидат за председател на БСП.

Самоотводи си направиха и останалите 30-ина кандидати за председателския пост на левицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
2
 
! Отговори
anonimus преди 11 години
ae cherveni bokluci . kakyv e toa laluger na snimkata ahahahahah , pak ne e mogul da si obrysne mustaka
35
0
 
7
 
! Отговори
до 28 преди 11 години
И с какво и им се противопоставя и каква може да е тази алтернатива БСП да говорят популистки че като доидат ще оправят България то се видя какво става в Гърция и те като Станишев обещаваха и вдигаха ама сега си плащат даже и данъците им вдигнаха и какво ли още не им вдигнаха.Аз не съм чул едно нещо да каже Хамстера че да се хареса на хората само гледа как да завърти някой интрига или да оплюе Герб ама той само това си може.
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев остава, Доган остава, Борисов остава, Костов остава - значи и циркът остава същия и няма начин нещо да се промени. Другари, трябваше да сложите първата тухла на един нов бардак, че в стария не се живее вече! Да сте живи и здрави! Само не се чудете защо хората избират недоразумения като Борисов и Сидеров - просто хората нямат избор!
33
0
 
2
 
! Отговори
Кутев преди 11 години
Алооо пионерчетат от днес.бг ще ви спирам дотацията, другаря Станишеф новия стар шеф с 75 от гласовете, вие още не сте го отразили! Ура другари венсеремос!
32
0
 
7
 
! Отговори
ЦИРК преди 11 години
Всичко беше договорено между Станишев и Първанов за да няма друг силен кандидат. Този път изиграха и своите.
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 25Казваш, че Доган не е бил милиционер, а? Може да не е обличал униформа защото някои отдели бяха цивилни, ама е бил. Пък Станишев е бил твърде млад за да е член на БКП, а и не му е трябвало - татко му е бил, че и от политбюрото даже.
30
9
 
4
 
! Отговори
Феиш преди 11 години
Който и от двамата да е, следващото правителство е на БСП
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде пак избраха гея с над 75%! Явно и тричетвърти от *** искат тая партия да се затрие.
28
10
 
3
 
! Отговори
бесепар преди 11 години
Най-доброто от всичко е усещането за края на последното гербаво комунистическо и разсипническо управление. Днес е добър ден за българската демокрация.
27
6
 
5
 
! Отговори
До СТРАНДЖАТА преди 11 години
По-добре калфи и кадии,отколкото изкуфели ТИКВИ!
26
9
 
6
 
! Отговори
Deko преди 11 години
Станишев е единственият, който се противопоставя на гербавите комунисти, за разлика от червени седесари и псевдонационалисти-атакисти. БСП е единствената алтерантива срещу комунизма и милиционерщината.
25
1
 
4
 
! Отговори
qww преди 11 години
Резултата е известен от 1 час. Хамстера печели с 70 %
24
1
 
4
 
! Отговори
sostin преди 11 години
Мали, твзи си говорят на другарки и другари.......смееееееееееееееехххххх
23
8
 
3
 
! Отговори
Rad преди 11 години
До 20/Костов-Нещо бъркаш математиката-комунистите и милиционерите, които са крепяли живковизма по пътя му към комунизма-идиотизма са при гербавите, там други няма. За твое сведение Станишев дори Доган никога не са били комунисти или милиционери-ФАКТ
22
2
 
9
 
! Отговори
наблюдателен преди 11 години
За да спечели, Стани шев приложи способа на оглупяването и досадата. Само едно от изказванията му трая час и половина. Времето течеше, на делегатите им се доспиваше все повече. Когато дойде времето за гласуване половината спяха по столовете. Сънени и капнали от умора, на тях им беше вече безразлично кой ще изберат.
21
1
 
6
 
! Отговори
селски преди 11 години
милиончетата на моника-лидер на бсп
20
4
 
9
 
! Отговори
АТИЛА преди 11 години
Членовете, Симпатизантите и Поддръжниците на Руската Славяно Комунистическа Терористична партия БКП- БСП, оперираща на територията на Задунайска губерния създадена преди 134 години от Руски *** за 32 тона злато трябва да се ИЗБИВАТ и ще се ИЗБИВАТ !!!КАЗАХ !!!bulgarya.co.cc
19
1
 
13
 
! Отговори
Костов преди 11 години
Голям смях! За какво им беше да правят конгрес?!Първанов се уплаши да не стане за смях и се оттегли, Стойнев го познават сигурно само роднините му, Кадиев - където се зададат избори и той се пише за бройка( на принципа - важно е участието), и сега Станишев ще благодари гордо за гласуваното огромно доверие и ще обещае, че ще работи усилено да премахне ГЕРБ от власт.Щото те комунистите друго не правят, освен да се борят да се намърдат на власт, нищо друго......
18
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко Борисов трябваше да прочете едно приветствие на конгреса. Все пак е бирш комунист и потомствен такъв.:)
17
5
 
6
 
! Отговори
Гей дружината БСП преди 11 години
Съсела да почерпи на Гей парада,а гоце се оттегли защото отива в партията на Пръмова да мътят водата,а бе комунистически приоми са ясни само наивниците вярват на"Социалната политика",която им прокламират леваците,а всъщност те са антисоциални *** и децата им просперират в капиталистическите страни по света...