13% от парите по европрограма отиват за роми

Целта е интеграцията им на трудовия пазар, обясни зам.-министър
22 май 2012 20:00,
76
13% от парите по европрограма отиват за роми
Целта е ромите да се интегрират на пазара на труда. Снимка: архив Булфото

Над 13 процента от бюджета на оперативната програма "Развитие на човешките ресурси" подпомагат интеграцията на ромите на пазара на труда, заяви заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.

Русинова участва във форум "Приносът на фондовете на ЕС към интеграцията на ромите", информираха от Министерство на труда и социалната политика.

Бюджетът на оперативната програма  за тази година е 350 млн. лева.

По думите на зам.-министъра от общо осем приоритетни оси на оперативната програма почти всички имат пряко отношение към проблемите, пред които е изправена ромската общност.

Мерките са насочени към интеграцията на пазара на труда, достъпа до образование и обучение, социалното включване, обмяната на добри практики и сътрудничеството с други държави членки на Европейския съюз.

В дискусията са участвали и министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев и Пeтeр Стъб Йоргенсен от главната дирекция "Заетост, социални въпроси и приобщаване" на ЕК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
55
 
! Отговори
До 20 преди 11 години
Борила съм се цял живот, без интеграция .Учила съм и имам 44.7 години трудов стаж.Всичко съм постигнала сама , без помощи и хленчене.Който има мечти да се бори да ги постигне.Не се чувствам отговорна за това мързеливо племе.Стига , че данъците ми отиват за тях.
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мдамм - 'обмяна на добри практики" = семинари, симпозиуми, практикуване на практики=бля бля бля=усвоени пари=0 резултатност:((
15
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
оня интегратор с мустаците да дойде и набързо ще ги интегрира - ако ще западния , ако ще източния интегратор
14
0
 
4
 
! Отговори
eigran преди 11 години
az so ne vi ..a aikata ziganska , no bg. politizite det vi simpatizirat da i go sloza v . aza debel i prost
13
1
 
32
 
! Отговори
?? преди 11 години
Боже, какви наивници има в Б-я, че някои хора подлежат на усвояване на трудови навици.Не съм виждала *** с мотика, а само да подпират метли , да пият бира, да ровят в кофите и просещи, крадливи и хитри измамници.Пък и миризливи и неграмотни, нахални и мързеливи.Господ да ни е на помощ.
12
0
 
27
 
! Отговори
издразнен преди 11 години
зам. трудовия министър може ли да е толко смотан. тия не разбраха ли, че тия *** немат интеграция. за да се интегрира, требва да върнете строителни войски и там яко работа и бой, работа и бой, работа и бой. докаде му се научи мозъка, че требва да работи, а не да чака държавата да му търси работа и да му дава помощи, за да живее. толкова ли е трудно?
11
6
 
23
 
! Отговори
Винету преди 11 години
Не е лошо да се интегрират , защото има много свестни , трудолюбиви и образовани *** - лично аз познавам такива и шапка им свалям ! Но , как можеш да интегрираш *** мръсен като "цар" Киро , буля Костадинка , градешките *** - дървари и друга подобна *** , която е на нивото на родово общинния строй !
10
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
винаги съм се чудил как се усвояват тези пари? Държавни служите отиват в *** махала и с дигане на ръка се раздават по 50 лв на човек ли?
9
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
13 % от 350 милиона....Къде - къде по-богати страни от България са отделяли много повече за интеграция на това население и никъде никакъв успех не е постигнат. Както казва Пеев единствено с работа могат да бъдат полезни и за себе си и за обществото. Да им дадат под наем земя от Държавният поземлен фонд и да бачкат. А, на който не иска да работи, да му се спрат всякакви помощи.
8
0
 
34
 
! Отговори
Асан преди 11 години
15% прави около 52 милиона ! Никак не е малко , ако *** желаят да се образоват или да получат някоя професия , освен "трайно безработен и социално слаб" ! И ако има кой да следи тези средства да не бъдат откраднати от разни фондации , които уж се занимават с *** проблеми !
7
1
 
29
 
! Отговори
- преди 11 години
а не е ли по добре да ги интеглират европа вместо да ни ги връщат нали уж са по опитни с ***. а ние ще дадем на Българите 13% повече пари !!!!Пълно с некадърни министри и зам. министри ......
6
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Мерките са насочени към интеграцията на пазара на труда, достъпа до образование и обучение, социалното включване, ОБМЯНАТА НА ДОБРИ ПРАКТИКИ И СЪТРУДНИЧЕСТВОТО С ДРУГИ ДЪРЖАВИ ЧЛЕНКИ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ."Лееееле, колко пари са отишли по екскурзии, представа си нямате.
5
0
 
43
 
! Отговори
tosh преди 11 години
"Бюджетът на оперативната програма за тази година е 350 млн. лева."Бюджетът пък на министерството на образованието е 300 млн. лева. Защо ли не се учудвам?
4
0
 
41
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
Под "интегриране" трябва ли пак да разбираме даване на пари на ръка, без полагане на труд и каране по старому?
3
0
 
38
 
! Отговори
xxx преди 11 години
от колко години уж интегрират, интегрират, пари харчат, аз все не виждам никакъв, ама абсолютно никакъв резултат..явно някой си ги прибира тези пари под такъв предлог
2
0
 
48
 
! Отговори
Гошо преди 11 години
Стига с тия *** даите на българите които не взимат помощи и плащат данъци
1
0
 
46
 
! Отговори
Пеев преди 11 години
Има пустеещи земи за обработване,пътища за правене,градове и села за почистване ето така ги интегрирайте!Иначе да не се наложи пак като миналия септември за три дена да ги интегрираме!