Джеймс Уорлик все пак си заминава

Обама е номинирал за посланик у нас Марси Райс
25 май 2012 14:15,
299
Джеймс Уорлик все пак си заминава
Уорлик ще бъде сменен с Марси Райс. Снимка: архив, Булфото

Президентът на САЩ Барак Обама номинира Марси Райс за посланик на страната в България, се казва в съобщение на Държавния департамент.

Това означава, че сегашният посланик Джеймс Уорлик ще бъде сменен преди да е изтекъл 3-годишният му мандат, който започна в края на 2010 г.

Мотиви за смяната не са посочени в съобщението, публикувано на сайта на Белия Дом.

Слуховете за отзоваването на Джеймс Уорлик тръгнаха през април, но американският посланик категорично ги отричаше. В телевизионно интервю той дори цитира Марк Твен, че „слуховете за неговата смърт са твърде преувеличени”.

Още по темата
 По време на мандата си у нас Джеймс Уорлик влезе в остър конфликт с бившия вътрешен министър Румен Петков и с лидера на „Атака” Волен Сидеров. Той си позволи да определи, че у нас имало правораздаване за бедни и богати. Отстояваше енергийната независимост на страната ни от Русия, но не успя да убеди обществото ни за безопасността при добиването на шистов газ.

Марси Райс е дипломат от кариерата. Сега е на ръководна длъжност в Бюрото за контрол на въоръженията на Държавния департамент. От 2008 до 2009 г. е била главен помощник-заместник държавен секретар по европейските и евроазиатските въпроси.

Работила е в американското посолство в Багдад (2007-2008), била е посланик на САЩ в Албания (2004-2007), ръководител на мисията в Бюрото на САЩ в Прищина, Косово (2003-2004), заемала е и други постове в Лондон, Турция, Доминиканската република.

Предложенията на президента на САЩ за посланици трябва да бъдат утвърдени от Сената на САЩ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
51
 
! Отговори
ined преди 11 години
Честито, дано Марси Райс се представя като посланик , а не като чалгаджия-циганофил.