Вместо бюлетини с кебапчета, на избори онлайн

Комитет, оглавен от рокпевицата Милена Славова, иска референдум
28 май 2012 21:25,
103
Вместо бюлетини с кебапчета, на избори онлайн
Милена ще ни агитира да гласуваме през интернет. Снимка: БТА

Рок ветеранката Милена Славова ще комбинира музикалната сцена с политическата.

Тя е съпредседател на инициативен комитет, който започна подписка за национален референдум за гласуване на изборите през следващата година през интернет.

В рамките на следващите три месеца Славова и съмишленици ще трябва да си осигурят подкрепата на 500 000 души, за да може искането да бъде внесено в Народното събрание.

Рокаджийката подкрепи инициативата да се гласува онлайн, като заяви, че това е един от начините да не бъдем управлявани от хора, които влизат във власта срещу няколко килограма кайма под формата на кебапчета.

Пред българските посолства и консулства в деня на изборите се образуват огромни опашки. Много от българите в чужбина дори и да искат не могат да упражнят правото си на вот, защото трябва да пътуват на огромни разстояния. Сегашната система отказва интелигентни и образовани хора да гласуват, подчерта още тя.

От инициативния комитет посочиха, че в момента българинът пазарува, плаща данъците си, записва децата си за градина през интернет, само не може да упражни конституционното си право - да гласува на избори.

На политическата класа не е изгодно да се гласува през Интернет. Тя е избрана от сегашното статукво и държи на него, каза друг от членовете на комитета Димитър Ганчев.

Според него не са изключени измами, но даде пример, че ако един човек е дал повече от един глас, може да се зачете само последния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
4
 
! Отговори
666 преди 11 години
И много ми интересно за кой ще се гласува?Всички партий са кръгла нула...
92
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е много глупаво, защото ще има 10 пъти по-големи изцепки от обикновените избори.Трябва да се гласува през автомати като в САЩ. Има си машина, подобна на банкомат - вкарваш си личната карта, прочита номера отзад - дава ти меню с кандидатите, цъкваш на снимката на този който си избрал и готово. Така няма да има никакви измами, защото човек ще може да гласува само веднъж, с неговата си лична карта, а граждани на чужди държави няма да бъдат допускани до изборите.
91
0
 
8
 
! Отговори
Хралупата преди 11 години
Емигрантите да гласуват, там където слугуват, а не да се бъркат в живота на хората, които живеят и работят в България
90
1
 
9
 
! Отговори
Томас преди 11 години
който е извън България не трябва да има право да гласува. Който е тук и има представа какво става тук трябва да гласува.
89
0
 
9
 
! Отговори
val преди 11 години
Трябва на рефенендум да бэде гласувано-коийто не хлаща данъци да му се отеме правото на глас.*** и другите живущи постоянно в чужбина не трябва да определят начина на мизерниат ни и без това тук живот.
88
0
 
6
 
! Отговори
елементарно Уотсън преди 11 години
и он-лайн гласуването не е решение, щом нямаме електронни подписи всички - както е в Естония (помните филма Е-стония, нали?). Ще съберат "сичкуту ***" в един "интернет-клуб" и ще се изгласува и за Фидел Кастро, ако трябва! Същото важи и за турските граждани с български паспорти - тези, дето там са родени преди двайсетина години и дума български не знаят,а на "родината си" викат ***!Изборите - в работен ден! Няма да загине "икономиката" от 2-4 неработни дни веднъж на 4-5 години!
87
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз лично живея в чужбина и ходя да гласувам редовно, но не смятам, че увеличаването на гласуващите в чужбина ще е признак на демокрация!Последствията от всеки избор носят пряко българите живеещи в България и не е правилно някой над тяхната глава да решава кой да управлява в тази държава!Да не говорим, че най-активният и многобройният контингент на българските граждани живеещи в чужбина, са българските турци! Защо трябва да пестим на Доган разходите за автобуси и т.н.
86
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гласуването по интернет ще е тотално затриване на българската демокрация! При 1,5 милиона малцинства и още 3 милиона негласуващи ще е супер елементарно някой да гласува от името на тези хора!Сега поне трябва да се плаща за автобуси, да се строяват хора, да им се обяснява за кого да гласуват и т.н. Може ли да се гласува с някаква парола, това ще е раят за купувачите на гласове!
85
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Милено, ***, не беше ли ти сред хората, които прегракваха от викане на площадите преди 20 години? Искаше да махнем комунизма - послушахме те, искаше да изберем СДС - послушахме те и настана ерата на изборните кебапчета. Ти напълня, сега искаш да минеш на диета и ни кандардисваш да премахнем кебапчетата. Защо да го правим? Гладни сме! А ако се надяваш хората от чужбина да се избият да гласуват, мисля, че много грешиш. Закриваме държавата! Раздайте по още една тройка кебапчета на изпроводяк!
84
0
 
10
 
! Отговори
анализатор преди 11 години
Това ще е още по-добре дошло за изборната мафия ! Като оставим на страна , че винаги системата може да се хакне , какво пречи в *** и турски махали с по няколко компютъра да гласуват всички *** и понеже са неграмотни услужливо определени хора ще им помагат да въведат "правилния" вот срещу вече сигурни пари ?
83
1
 
1
 
! Отговори
Мартин Стронг преди 11 години
martinstrong.blog.bg/zabavlenie/2012/05/12/krivorazbranata-civilizaciia-i-va-chast.952950martinstrong.blog.bg/zabavlenie/2012/05/13/krivorazbranata-civilizaciia-ii-ra-chast.953223martinstrong.blog.bg/zabavlenie/2012/05/13/krivorazbranata-civilizaciia-iii-ta-chast.953297
82
0
 
19
 
! Отговори
Директна демокрация преди 11 години
Да изпреварим швейцарците.Нека да гласуваме, чрез интернет, директно по всеки въпрос.Ще елиминираме политиците, като посредници и ще спестим от издръжка на парламента и партиите.
81
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Online-glasuwaneto ni6to nqma da promeni. Za6toto ne moje da zadylji6 wsi4ki da glasuwat online. Negramotnite 6te iskat da go prawqt kakto sa go prawili do sega. A tezi, koito sa swiknali da qdat kebap4eta pak 6te go prawqt i 6te si glasuwat kakto do sega. Towa 6te e samo edno udobstwo, koeto oba4e moje mnogo lesno da se manipulira. Li4nite ni danni gi ima na mnogo mesta i moje da se okaje, 4e neglasuwalite pak sa glasuwali. Poneje ne moje da se swyrje edno IP s dadeno ime, geldajte seir.
80
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вместо да се упражняват с интернет гласуванията, да променят изобщо закона. Да се въведе възрастово ограничени, да имат право на глас само хора плащащи данъци, да се пресече всякакъв изборен туризъм. Да имат право на глас само хора живеещи постоянно в БГ поне 5 години. На мен лично ми писна ***, туристи и емигранти да ми определят съдбата.
79
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Време е за смяна на досегашните управляващи с тяхните деца.
78
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е баща и дълго беше депутат, няма лошо да си комунист.
77
6
 
6
 
! Отговори
Идеята не е нейна ! преди 11 години
До сега тази идея е обсъждана от три Народни събрания и от няколко граждански сдружения. Няма смисъл тази позабравена повлекана да се прави на портокал. На хора като нея, като Васко - Кръпката .... мястото е в Суходол нищо, че сметището още не е изградено. Там "Времето е тяхно" !
76
0
 
6
 
! Отговори
Фейсбук преди 11 години
"Аз НЕ гласувах за ГЕРБ!"В коментарите на стената да се пише само за кое населено място става дума и нищо друго!Броячът ще бъде най красноречивият коментар!
75
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе идеята е добра ама тая не я харесвам и не мисле че е толкова голям потенциал
74
0
 
2
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
IZBORA GO PRAVI EDIN PO 4ERVENIQ TELEFON IZA TOVA SE ZARADVAH,KATO 4UH ZA "MESTENE"REKOH SI NAI--POSLE 6TE SI DOIDAT NE6TATA NA MQSTO.OTIVAT W KREMAL I ETO IKONOMIITE OT TELEFONI.POSKAPNAHA,MNOGO RAZGOVORITE,A TE NE GOPUSKAT TOQ TELEFON DENONO6TNO--ZA WSQKO NE6TO DRAN4AT.TOVA SA MNOGO PARI...