Шефът на БСК се оказа агент Генчев

Разкриха сътрудници на ДС при работодателски организации
31 май 2012 15:13,
105
Шефът на БСК се оказа агент Генчев
Божидар Данев е бил секретен сътрудник на ДС. Снимка: БСК

Председателят на БСК Божидар Данев се оказа секретен сътрудник на ДС. 

 Това обяви Комисията по досиетата при проверка на председателите, заместник-председателите, членовете на ръководни и контролни органи на  Българска стопанска камара. Проверени са 94 лица. Общо 13 от бившото и настоящото ръковдство на работодателската организация са сътрудничили на службите. 
 
Божидар Данев е бил вербуван през 1979 г. и е снет от отчет през 1990 година. Той е бил секретен секретен сътрудник с псевдоним Генчев. 
 
За него са открити собственоръчно написани агентурни сведения, разходни документи, документи от ръководили го щатни служители, регистрационен дневник и картони. 
 
От сегашното ръководство изплуваха имената и на Величко Александров и на Радосвет Радев, който е бил агент Карак, но името му вече излезе при друга проверка на комисията за ръководителите на електронните медии. 
 
Другите имена обявени от Комисията по досиетата от БСК са Борислав Манахилов, Димитър Петков, Илия Левков, Кирил Станулов, Красимир Станев, Никола Добрев, Румен Атанасов, Стилиян Баласопулов, Христофор Дочев, Цветан Тончев. 
 
Комисията е проверила и ръководството на Български съюз на частните предприемачи "Възраждане.  От проверени 29 души двама се оказват агенти на ДС. Това са бившият зам.-председател на организацията Камен Манев и бившия депутат от БСП Пламен Ранчев. 
 
При Асоциация на индустриалния капитал в България са проверени  33 лица. Открита е принадлежност на шестима души - Бойко Недялков, Георги Балански, Георги Бонин, Петър Нейчев, Румен Атанасов, Юри Аройо, които обаче не са от настоящето ръководство на организацията. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: Божидар Даневагент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Закъснели открития. Щеше да има файда, ако бяха извадили досиетата 89-90 година. Сега е прекалено късно. А и не е интересно вече.
72
2
 
12
 
! Отговори
@@ преди 11 години
а защо не ги съберем на куб и да ги застреляме ????
71
0
 
14
 
! Отговори
Антимафия преди 11 години
Агентите създадоха партиите(ДПС например),мутрите,"приватизацията",кредитните милионери,станаха "бизнесмени",сандикални лидери ,сега с пипалата в Синода учат хората на смирение.Нищо не се е променило от времето на Ботев:О, мой боже, правий боже!Не ти, що си в небесата,а ти, що си в мене, боже -мен в сърцето и в душата... Не ти, комуто се кланяткалугери и поповеи комуто свещи палятправославните скотове; не ти, който си направилот кал мъжът и жената,а човекът си оставилроб да бъде на земята; не ти, който си помазалцаре, папи, патриарси,а в неволя си зарязалмойте братя сиромаси; не ти, който учиш робътда търпи и да се молии храниш го дор до гробътсамо със надежди голи; не ти, боже на лъжците,на безчестните тирани,не ти, идол на глупците,на човешките душмани! А ти, боже, на разумът,защитниче на робите,на когото щат празнуватденят скоро народите! Вдъхни секиму, о, боже!любов жива за свобода -да се бори кой как можес душманите на народа. Подкрепи и мен ръката,та кога въстане робът,в редовете на борбатада си найда и аз гробът! Не оставяй да изстинебуйно сърце на чужбина,и гласът ми да преминетихо като през пустиня!...
70
0
 
3
 
! Отговори
Zaga преди 11 години
Nai lo6oto e 4e prodalzavame da ziveem s tezi negodnici i prodaznici ,tova e predatelskata ma6ina na rusnacite ili OTMA6TENIETO NA BREZNEV predatelia vinagi e predatel.
69
0
 
12
 
! Отговори
сера! преди 11 години
ааах Буклуууууук!!!!! това е човекът, който каза че 400лв. заплата в България е висока заплата! *** пълен!
68
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Забележка: 160 000 живи днес ...
67
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При 160 000 бивши агенти на ДС, живеещи в София, молим живяли в София преди 1989 година да не се обаждат. Не е имало семейство в което да е нямало агент на ДС. Понеже елита ни който ни управлява е такъв, никога не гласувам за комунисти и тяхните отрочета.
66
6
 
8
 
! Отговори
Ще потръгнем ! преди 11 години
Много вярвам, че след последната порция досиета държавата ни ще тръгне напред. Сигурен съм , че това е причината за да тънем в мизерия. След три дни ще забравим за Данев и другите като него, но Комисията по досиетата ще продължи да харчи по 5,3 млн.лв. годишно за нищо. Не се сещам нещо да се е случило , след като се били разкрити толкова много досиета на сътрудници на ДС.
65
3
 
8
 
! Отговори
Пенсионер преди 11 години
Да не им се зачита за стаж годините на доносничене на всички развечеки.Да си търсят парите(осигуровките) от Съветския съюз и съпричасните служби.
64
5
 
6
 
! Отговори
до 67 преди 11 години
Да, ако ги бяхме наредили 89та до стената -нямаше кой да плаща на червените драскачи в този форум :)
63
2
 
12
 
! Отговори
Victimized преди 11 години
Някой в коментарите преди мен беше питал , как така всички бивши агенти на ДС са с мазни и противни физиономии ... Отговора е лесен , ДС-то си ги е подбирало , най безскрупулните , готови да предадат и майка си дори , хора които умеят да лъжат и да пазят тайни съответно . Никой не е ставал случайно агент . Това е причината , такива *** да нямат място в нито едно учреждение с обществено значение , особено премиер и министър на вътрешните работи ... Хората да се замислят това ли исакат ?
62
0
 
6
 
! Отговори
чичо Тиквичка преди 11 години
Жалка картинка, от президент до овчар на границата - всичките мекерета, легенджии и предатели с ибрикчийски похвати. Зарязвам си пенсийката от 234 лв и отивам портиер при Белускони. Там има хубави мацки, включвам се при набора да помагам с каквото мога...
61
1
 
18
 
! Отговори
Безнадежно преди 11 години
Ако ги бяхме наредили всите агенти на (кгб) на стената 89г ,България щеше да е друга!!!
60
11
 
6
 
! Отговори
48julia преди 11 години
Стига със старите спомени и старите лафове.Каквото биле ,било,да не започваме дискусия кой от къде е и кой какъв е?Виждаме днешното" управление" и знаем от къде са,но какво от това?.Божидар Данев сигурно е бил от ДС,както и повечето кадърни хора тогава,защото такива са търсели,но Божидар Данев е един от най-ерудираните и компетентни българи.Явно,че казва неща,които не харесват на Бойко Борисов и компания , и ето поръчката, да се извадят досиетата на БСК,но всички виждаме как затъваме отвсякъде.
59
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
58, *** те всичките са били разузнавачи
58
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе всички шефове от преди 8 ноември, останали пак на ръководни длъжности са верни на тоталитаризма. И так управляват, ха!
57
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Затова ни е такава уродлива демокрацията - защото е градена от комунисти,комунистически доносници и ченгета!
56
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Моля Ви извадете ги на всичките, зада е ясно че 20 години и повече на ръководни позиции са все представители на ДС. То е и ясно, иначе отдавна да има критерии, по които се работи, а не предишните: критерии, които нищо не означават. И заплатата на никого не еобвързана с тоа какво може, а какъв е какъв е бил, като някога. Още когато тръгнах по Институциите, заради една лекарка, ми стана ясно, кой ни управлява. Да бяха казали, да не си загубих времето.
55
0
 
7
 
! Отговори
Изненандан преди 11 години
А стига бе. Така се изненадах.......
54
0
 
18
 
! Отговори
Българин преди 11 години
ТОТАЛНА ЛУСТРАЦИЯ,ВЕДНАГА!И В МЕДИИТЕ,И В УНИВЕРСИТЕТИТЕ!ЗА ЕДНА СВОБОДНА И ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ!